Horor po slovensky zlákal Marcinkovú, premiéra zase známe tváre

Od štvrtka sa v kinách premieta nový slovenský film - horor pod záhadným názvom Attonitas. Tvorcovia ho uviedli aj na oficiálnej premiére.

01.03.2013 12:20
Peter Brajerčík, Petra Blesáková, režisér a... Foto:
Zľava: herci Peter Brajerčík, Petra Blesáková, režisér a autor scenára Jaroslav Mottl a herci Gabriela Marcinková, Adrian Gula a Michal Jánoš.
debata (1)

Slovko slávnostná je v tomto prípade trošku nadnesené – no je zjavné, že snímka vznikala najmä z nadšenia a tvorcovia sa vysporiadali aj s málom finančných prostriedkov. Na stredajšej premiére bolo cítiť rovnaké nadšenie a oddanosť myšlienke pokúšať sa tvoriť.

Herečka Gabriela Marcinková stvárnila jednu z...
Film Attonitas si prišla pozrieť aj herečka...
+6Režisér a autor scenára filmu Attonitas...

Režiséra a scenáristu Jaroslava Mottla, ktorého verejnosť pozná najmä zo seriálov Odsúdené a Ordinácia v ružovej záhrade, sprevádzali hlavní hrdinovia – študenti herectva či čerství absolventi, ktorých tváre však už tiež nie sú neznáme. Petra Brajerčíka možno diváci poznajú zo sitkomu Sekerovci, Petra Blesáková je zase známa postavou v Paneláku a pôvabná tvár Gabriely Marcinkovej si vydobyla pozornosť ešte dávno predtým než si zahrala v Horúcej krvi. Východniarka si zahrala vo filme Fernanda Meirellesa 360.

Herečka Gabriela Marcinková stvárnila jednu z... Foto: Continental Film
Gabriela Marcinková Herečka Gabriela Marcinková stvárnila jednu z hlavných ženských úloh v trilleri Attonitas.

Na premiére Attonitas sa hlavní tvorcovia prezentovali úsmevom a dobrou náladou. Dúfajú, že pritiahnu do kina divákov, hoci je im jasné, že ide o žánrovú snímku a podľa toho sa bude vyvíjať aj návštevnosť. „Je to film, ktorý bude krásny pre určitú skupinu ľudí a nie taký, na ktorý budú chodiť davy,“ poznamenala Marcinková. Účasť na projekte však neľutuje. Nakrúcanie, ktoré trvalo len pár dní, si užila naplno.

A filmovú novinku si zase počas jej premiérového premietania užila herečka Gabriela Dzuríková či Henrieta Mičkovicová s partnerom Alexandrom Bártom. Viac z premiéry si pozrite v galérii.

1 debata chyba

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...