Premiéra filmu Diana: Naomi Watts žiarila, kritici však nadšení neboli

Len niekoľko hodín po svetovej premiére strhali kritici nový film Diana, ktorý sa sústreďuje na posledné dva roky života britskej princeznej.

06.09.2013 17:05
debata
Herečka Naomi Watts si na premiéru filmu Diana... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Naomi Watts Herečka Naomi Watts si na premiéru filmu Diana obliekla šaty z kolekcie Versace.

Tá zomrela pri dopravnej nehode v Paríži pred 16 rokmi. Hlavnú úlohu v kontroverznom filme, ktorý mal premiéru vo štvrtok, hrá austrálska herečka britského pôvodu Naomi Watts. Britský denník The Times ocenil Wattsovú, že „predviedla to najlepšie, čo mohla v rámci hrozne trápneho scenára“ , avšak film je aj tak „otrasný a otravný“.

Herečka Naomi Watts si na premiéru filmu Diana...
Herečky Juliet Stevenson (vľavo) a Naomi Watts...
+2Herečka Naomi Watts rozdávala v Londýne...

„Chudák princezná Diana,“ napísal kritik denníka The Guardian Peter Bradshaw. „Desivá pravda je, že 16 rokov po onom hroznom dni v roku 1997 zomrela ďalšou príšernou smrťou. A to kvôli mučivo dobre myslenému, úctivému a sentimentálnemu životopisnému filmu o jej problematických posledných rokoch, prešpikovanom bizarnými a strojenými dialógmi – predstava bulváru o tom, ako slávni a významní ľudia hovoria v súkromí,“ dodal.

Snímka vychádza z knihy Kate Snellovej z roku 2001 Diana: Her Last Love , ktorá opisuje známosť Diany s londýnskym kardiochirurgom pakistanského pôvodu Hasnatom Khanom. Podľa nej Dianina aféra s Dodim Al-Fayedom , ktorá v lete 1997 skončila smrťou oboch milencov pri nehode v Paríži, mala v Khanovi len vyvolať žiarlivosť . Vzťah Khana a Diany sa skončil len niekoľko týždňov pred jej smrťou. Toto tvrdenie ale mnohí, ktorí boli princeznej blízki, popierajú.

Herec Naveen Andrews a jeho kolegyňa Naomi... Foto: SITA/AP, Jon Furniss Photography
Naveen Andrews a jeho kolegyňa Naomi Watts Herec Naveen Andrews a jeho kolegyňa Naomi Watts stvárnili vo filme Diana finančníka Dodiho al-Fayeda a princeznú Dianu.

Diana sa v roku 1996 rozviedla po 15 rokoch často búrlivého manželstva s britským následníkom trónu princom Charlesom, s ktorým mala dvoch synov – Williama a Harryho .

Naomi Watts prišla na londýnsku premiéru v šatách z kolekcie módneho domu Versace a spoločne s britsko – indickým hercom Naveen Andrewsom, ktorý hrá na plátne jej milenca. V rozhovoroch s novinármi pripustila, že išla do rizika, keď súhlasila s rolou princeznej Diany . Na otázku stanice BBC, či film môže uraziť Dianiných synov, odpovedala: „Dúfajme, že ak sa pôjdu na ten film pozrieť, budú mať pocit, že sme to urobili úctivým a citlivým spôsobom. Pokúsili sme sa vykresliť jej osobnosť najlepším možným spôsobom,“ dodala. Britská kráľovská rodina však zatiaľ snímku prevažne ignoruje.

Niektorí kritici sa zmienili aj o tom, že Watts sa Diane veľmi nepodobá – a na nakrúcaní musela mať umelý nos. V obsadení filmu je ale jedinou známou hviezdou. Andrews sa zatiaľ najviac zapísal rolou v televíznom seriáli Stratení, aj keď si pred 17 rokmi zahral aj vo filme Anglický pacient .

Na Slovensku sa bude film Diana premietať od 19. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Watts #červený koberec #princezná Diana #premiére

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...