Móda a'la Kandidát: Müllerová opäť skvelá, Pocisková bez nápadu

Zdá sa, že jeseň sa v slovenskom šoubiznise nesie v znamení podujatí, kde nie je núdza o známe tváre. Minulotýždňová premiéra filmu Kandidát ich prilákala naozaj požehnane. A ako sa vyparádili?

16.10.2013 00:00
debata (3)
Kolegyne z Dámskeho klubu - moderátorky Soňa... Foto: Continental Film
Soňa Müllerová (vľavo) a Iveta Malachovská. Kolegyne z Dámskeho klubu - moderátorky Soňa Müllerová (vľavo) a Iveta Malachovská. Prvá menovaná by možno mohla dať pár štylistických rád tej druhej.

V prvom rade treba povedať, že slávnostná premiéra filmu v niekoľkých sálach bratislavského multiplexu ponúkla naozaj široký priestor na voľbu garderóby – od elegantnej a spoločenskej až po ležérne kombinácie a casual-štýl pozvaných hostí. V prípade prvého, aj druhého sa však dá obliecť na jednotku a to veľa slovenských celebrít nezvládlo.

Trio ústredných hrdinov filmu Kandidát - zľava:...
Herečka Monika Hilmerová stvárnila v...
+32Herec Ján Jackuliak (vľavo) s raperom Vecom.

Ak začať tým najlepším, opäť musíme pochváliť moderátorku Soňu Müllerovú. Táto dáma po päťdesiatke dokáže voliť odevy, ktoré jej uberajú celé desaťročia, pričom to však nepôsobí nepatrične. Úzke čierne džínsy doplnené čiernymi čižmami na podpätku tesne pod kolená vhodne nakombinovala s bielym topom voľnejšieho strihu a variáciou na motorkársku bundičku – z tvídu a so zaujímavým akcentom koženkových panelov na rukávoch. Výrazná bižutéria a kabelka s lakovaným dezénom boli skvelou bodkou.

Moderátorka Daniela Strculová. Foto: Continental Film
Daniela Strculová Moderátorka Daniela Strculová.

Ďalšia moderátorská tvár na premiére bola Daniela Strculová z JOJ. Pôvabná blondínka volila jednoduchú kombináciu čiernej s bielou. Jemný dôraz bol kladený na oblasť pliec. Béžová kabelka prevesená na ruke farebnosť príliš „neosviežila“, o to sa postarala len výraznejšia manikúra. Outfit neuchvátil, ani neurazil – pri nositeľke, ktorá si môže dovoliť trochu originality, by sa veru žiadalo viac experimentovať.

V moderátorskej „úderke“ najmenej šťastne volila Iveta Malachovská. Čierne šaty prepásané výrazným opaskom doplnila koženou bundičkou do pása a hnedými jazdeckými čižmami a kabelkou Louis Vuitton. Pri výške nositeľky by sa skôr žiadali podpätky, ktoré by jej figúru opticky pretiahli. Lesklé silónové pančuchy treba spáliť! Vyzerajú lacno a navyše pridávajú nohám objem. Príťažlivý a originálny bol šperk na krku.

Na premiéru Kandidáta zavítala aj herečka Nela... Foto: Continental Film
Nela Pocisková Na premiéru Kandidáta zavítala aj herečka Nela Pocisková.

Originalita je presne to, čo v premiérový večer chýbalo aj herečke Nele Pociskovej. A tiež schopnosť obliecť sa podľa reálneho veku. Kombinácia béžovej s bielou by nemusela pôsobiť úradnícky a zostarujúco, ale bohužiaľ presne to sa Pociskovej stalo. Nohavice s bielou blúzkou, ktorej zdobné detaily skryli nositeľkine vlasy, doplnila hnedými lesklými lodičkami a kabelkou cez rameno. Nabudúce by to chcelo niečo ženskejšie a mladistvejšie.

Herečka Monika Hilmerová, ktorá vo filme stvárnila hlavnú ženskú úlohu, prekvapila mnohých prítomných skvelou figúrou len dva mesiace po pôrode. Treba oceniť voľbu jemnej drapérie na šatách – skryla tak drobné nedokonalosti a zdôraznila prednosti. Kovovo lesklé bolerko pôsobilo zaujímavo – trošku futuristicky, čo Hilmerová ešte zdôraznila hranatou kabelkou a šperkom. Bohužiaľ, absolútne jej to nevyšlo s účesom. Vlasy vygélované do ostnatej helmy (najmä na zadnej strane hlavy) treba ponechať nadšencom houseovej hudby z 90-tych rokov a už sa k nim nikdy nevracať.

Herečka Monika Hilmerová stvárnila v... Foto: Continental Film
Monika Hilmerová Herečka Monika Hilmerová stvárnila v Kandidátovi hlavnú ženskú rolu.

Veľmi pôvabné šaty zvolila na premiéru herečku Zuzana Šebová – partnerka hlavného hrdinu Michala Kubovčíka. Jej čierny model s peplumovou sukienkou a tylovými bodkovanými rukávmi evokoval estetiku módnych domov Stella McCartney a Saint Laurent. Lakovaná bordó listovka do ruky pôsobila zaujímavo, hoci ubrať pár centimetrov by jej neublížilo. Hnedé semišové lodičky s kovovými cvokmi však so zvyškom outfitu nekooperovali.

Pre herečku Milenu Minichovú bola stávka na čiernu farbu stávkou na istotu. Omnoho zaujímavejšie sa však s čiernou pohrala Glenda Lopez – speváčka a manželka Jopa Poláčka. Úplet s výrazným červeným srdcom, úzke čierne nohavice, k nim členkové sexi topánky na podpätku a kabelka do ruky lemovaná kožušinou boli vyvážené a ľúbivé. Akurát pán manžel mohol zabudnúť na tak obľúbenú hru slovenských prominentných párov „zlaďme sa, aby všetci vedeli, že sme svoji“.

Jopo Poláček s manželkou Glendou. Foto: Continental Film
Jopo Poláček s manželkou Glendou. Jopo Poláček s manželkou Glendou.

Na druhej strane, však medzi mužmi Jopo Poláček vyčnieval. Pánska móda väčšiny zainteresovaných spolupracovníkov sa niesla v jednotnom tóne a pod taktovkou jedného zo sponzorov večera aj filmu samotného. Obstála skôr čierna klasika v podaní Mareka Majeského, jeho kolegu Jána Jackuliaka alebo rapera Veca.

Lesklé dezény materiálov na oblekoch či iba nohaviciach, košele s nepravidelným usporiadaním gombíkov a kontrastnými manžetami a goliermi či červené šatky okolo krku alebo vo vrecku sák však s trendmi pánskej spoločenskej módy, ako ich ukazujú svetové dizajnérske ateliéry, nemajú veľa spoločného.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...