Krásky Hollywoodu aj francúzske divy ozdobili módny žúr v Paríži

Francúzske ženy sú povestné svojou krásou, no zároveň akousi prirodzenosťou a nenútenosťou. V ich šľapajach kráčali vo štvrtok večer v centre Paríža aj hollywoodske celebrity.

25.10.2013 09:39
debata
Zľava: herečky January Jones, Audrey Tautou a... Foto: H&M
January Jones, Audrey Tautou a Freida Pinto (vpravo) pózujú s dizajnérkou Isabel Marantovou (druhá sprava) Zľava: herečky January Jones, Audrey Tautou a Freida Pinto (vpravo) pózujú s dizajnérkou Isabel Marantovou (druhá sprava)

Herečka Freida Pinto, hviezda filmu Milionár z chatrče, americká hviezda seriálu Mad Men January Jones, ukrajinská kráska Olga Kurylenko či francúzsky miláčik Audrey Tautou, modelka a múza Chanel Astrid Bergés-Frisbey alebo Alma Jodorowsky. Všetky sa zišli v centre Paríža v Tennis Club de Paris, kde sa konala svetová prezentácia módnej kolekcie Isabel Marantovej pre H&M. Na tomto evente sa zúčastnila exkluzívne aj Pravda.sk.

Zľava: herečky January Jones, Audrey Tautou a...
Topmodelka Alek Wek v kúskoch z kolekcie Isabel...
+27Módna žurnalistka Alexandra Golovanoff.

Americká herečka January Jones pricestovala do Paríža priamo z Los Angeles a obliekla sa od hlavy po päty do kúskov z limitovanej kolekcie, ktorá príde do predaja 14. novembra. „Spolupráca top-dizajnéra so značkou, ktorá je dostupná pre široká vrstvy, je skutočne skvelý krok. Robí módu dostupnú pre všetkých. Myslím si, že keď odštartuje predaj, v radoch budú stáť naozaj davy,“ vyhlásila blondínka. Jej kolegyňa Freida Pinto vo vyhlásení pre médiá uviedla, že patrí medzi dievčatá, ktoré zbožňujú nakupovať. A nemusí to byť nutne za tisíce eur, dodala.

To je aj jedna z poínt podobných kooperácií, ktoré sa v poslednom čase množia po celom svete. Samozrejme, netreba zabúdať na pozdvihnutie popularity mena značky, ktorá dizajnéra oslovila. A v neposlednom rade aj samotného „top“ tvorcu. Veď v prípade Donatelly Versace sa šuškalo, že práve vďaka kontraktu so švédskou firmou, pre ktorú dizajnovala pár rokov dozadu, mohla opäť pozdvihnúť líniu couture. A Isabel Marant zhodou náhod v blízkom čase otvára niekoľko nových butikov vlastného labelu v Ázii aj v USA.

Vo štvrtok večer však biznis (aspoň naoko) ustúpil bokom. Uvoľnená atmosféra parížskej párty, ktorú pre celebrity, hostí a novinárov či blogerov z celého sveta pripravili v priestoroch Tennis de Club Paris, bola skutočne príjemná a ponúkala objavovanie stále nových a nových „atrakcií“.

Bývalé modelky Elena Perminova (vľavo) a Olga... Foto: H&M
Elena Perminova (vľavo) a Olga Kurylenko Bývalé modelky Elena Perminova (vľavo) a Olga Kurylenko pózujú fotografom.

Industriálny mestský priestor totiž umožnil vytvoriť dekorácie v podobe stánkov s občerstvením, malými „búdkami“ a obchodíkmi, kde si hostia mohli vziať hot-dog, pizzu či ochutnať zmrzlinu. Potom vošli do baru s červenými sedadlami a vysokými barovými stoličkami, alebo si užili divokú zábavu a ohňostroj konfiet priamo „na ulici“.

„Presne takto vidím moju prácu. Nie ako nejakú veľkolepú parádu na červenom koberci. Moja móda žije v uliciach a práve svetom okolo mňa sa neustále inšpirujem,“ vysvetlila pre média sama Marant. Na parížskej ulici sa vôbec prvýkrát prezentovala ako módny tvorca.

Kým minuloročná kooperácia s módnym ateliérom Maison Martin Margiela sa konala takpovediac v utajení dizajnérskeho tímu (aj vzhľadom na filozofiu značky), francúzska dizajnérka, ktorej módu protežuje dlhodobo aj Vogue Paris, sa celý večer pohybovala medzi hosťami. Zdravila sa so známymi, bozkávala na líce a rozšafne s cigaretkou v ruke debatovala o kolekcii.

Už dávnejšie pritom priznala, že niektoré kusy odevov navrhla aj sama pre seba. „Mala som ich v šatníku, ale rokmi nosenia už začínajú cítiť zub času. K starším kúskom je ťažké sa dostať. Teraz sa mi to podarilo,“ vyjadrila sa pred časom pre britský Vogue. Tiež priznala, že aj na žiadosť manžela súhlasila s vytvorením mužskej kolekcie, vôbec prvýkrát vo svojej kariére. K nej pribudla aj detská línia.

Predstavenie kolekcie sa konalo v poriadnom... Foto: H&M
Predstavenie kolekcie sa konalo v poriadnom párty štýle-. Predstavenie kolekcie sa konalo v poriadnom párty štýle-.

Najnovšia kooperácia medzinárodnej módnej značky so známym módnym tvorcom pritom už od prvého ohlásenia vyvolávala veľké očakávania. Práve estetika Isabel Marantovej totiž svojou nenútenosťou, nezameniteľným parížskym „šmrncom“, kombinovaním športovej módy s prvkami lichotivo ženských strihov a prvkov, ktoré odrážajú život a fungovanie modernej ženy, si získala milióny priaznivcov po celom svete. O tom, že pôjde na dračku, svedčali aj plné tašky hostí, ktorí si mohli odevy kúpiť viac ako dva týždne pred oficiálnym spustením predaja. Z kreditných kariet sa doslova dymilo.

V novej kolekcii sa pritom nachádzajú repliky alebo nové verzie ikonických dizajnových kúskov. Tričká, basicové mikiny, kabáty so zvýraznenými ramenami a objemnejším strihom, ale aj úzke džínsy, variácie na motorkárske bundičky či množstvo pletením z výraznej a hrubej vlny. Základnú farebnú paletu vytvorila dizajnérka z čiernej, šedej a smotanovej bielej, nechýbajú tóny červenej, tehlovej a hnedej či trblietavé detaily. Zaujímavé sú aj výšivky s etno základom. Viac o samotnej kolekcii spoločne s jej ukážkou prinesieme v najbližších dňoch na webe Žena.pravda.sk.

Cestu redaktora do Paríža hradila spoločnosť H&M.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Freida Pinto #January Jones #Olga Kurylenko #Isabel Marant pre H&M

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...