Čínske Oscary 2013: Krásky v róbach za milióny uchvátili, pozrite!

Hádam celý svet pozná americké Oscary. Filmové ocenenia označované za lokálne Oscary má však aj Čína - reč je o Golden Horse Awards, ktoré rozdali v sobotu v noci v Tajpeji.

25.11.2013 00:00
debata
Čínska herečka Zhang Ziyi prišla v róbe z... Foto: SITA, STRINGER/TAIWAN
Zhang Ziyi Čínska herečka Zhang Ziyi prišla v róbe z kolekcie Chanel Couture.

Na červenom koberci sa zišla kompletná smotánka tamojšieho filmového priemyslu – mnoho z jej (predovšetkým) predstaviteliek už dobre pozná aj Európe. Herečky ako Maggie Cheung, Carina Lau či Zhang Ziyi totiž pravidelne navštevujú podujatia ako festival v Cannes alebo prilietajú otvárať luxusné butiky dizajnérskych do­mov.

Činska herečka Li Bing Bing prišla v róbe z...
Herec Andy Lau pózuje fotografom na vyhlásení...
+9Režisér Ang Lee a herečka Brigitte Lin.

Na tajpejskom ceremoniáli však predsa len ich pozícia bolo trochu iná. Sú totiž skutočnými megahviezdami. Tomu zodpovedala aj prezentácia na červenom koberci. Herečky a speváčky, pozvané na ceremoniál, sa predvádzali v najluxusnejších kúskoch planéty.

Hneď niekoľko hviezd obliekol do svojej kolekcie couture libanonský dizajnér Elie Saab. Okrem spomenutej Lau či Cheung to bola napríklad aj Li Bing Bing – žiarila v belasej čipke pošívanej krištáľmi.

Herečka Shu Qi v róbe Valentino Couture. Foto: SITA, Wally Santana
Herečka Shu Qi v róbe Valentino Couture. Herečka Shu Qi v róbe Valentino Couture.

Herečka Zhang Ziyi, ktorá si odniesla aj sošku pre najlepšiu herečku za výkon vo filme The Grandmaster, sa zjavila v róbe Chanel Couture. Nádherný pohľad bol na Shu Qui – tchajwanská hviezda v róbe Valentino Couture prekvapivo odhalila dekolt, čo nie je na čínskych spoločenských akciách zvykom.

Najväčším prekvapením večera však tentoraz neboli hviezdy, ale ešte len začínajúci režisér Anthony Chen. Singapurský rodák totiž získal so svojou snímkou Ilo Ilo hlavnú cenu pre najlepší film a porazil aj veteránov ako Wong Kar Wai či Johnny To.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscary #ocenenia #Golden Horse Awards #Zhang ziyi #Carina Lau

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...