Múza, ako sa patrí! Marion Cotillard je symbol modernej elegancie

Herečka Marion Cotillard patrí od zisku Oscara za výkon vo filme Edith Piaf medzi obľúbené a veľmi populárne herečky. Dizajnéri sa bijú, aby ju mohli obliekať. Ale víťazov je len pár.

10.12.2013 10:00
debata
Herečka Marion Cotillard v šatách z kolekcie... Foto: SITA/AP, Abdeljalil Bounhar
Marion Cotillard Herečka Marion Cotillard v šatách z kolekcie Dior Couture - jeseň-zima 2013.

Na filmovom festivale v Marakéši, ktorý sa konal v uplynulých desiatich dňoch, bol dokonca len jeden jediný – módny dom Dior. Francúzska značka má s Cotillardovou podpísanú exkluzívnu zmluvu na propagáciu kabeliek. Aj preto je určite dôvodom, že hviezda si na väčšinu podujatí vyberá kúsky z kolekcií parížskeho ateliéru. V Marakéši to pritom bola takmer výlučne kolekcia couture – teda luxusná línia, ktorú len dvakrát ročne prezentujú vybrané módne domy v Paríži.

Herečka Marion Cotillard v šatách z kolekcie...
Herečka Marion Cotillard sa v Marakéši...
+11Herečka Marion Cotillard sa v Marakéši...

Hoci dizajnér Raf Simons, ktorý pre Dior kolekciu vytvoril, si vyslúžil rôznorodé názory na jej podobu – základom podľa módnych odborníkov je, že haute couture už dnes nie je len to, čo si kedysi do svojich šatníkov kupovali bohaté arabské princezné a dedičky šľachtických rodín.

Práve francúzsky ateliér sa snaží o moderný prístup v spracovaní luxusných materiálov a strihov, ale tiež o neopozeraný dizajn. Cotillardovej jednotlivé modely svedčia – a to je tiež veľká výhoda. Nie totiž každá dáma dokáže unosiť asymetrické či zavinovacie a vrstvené kúsky, ktoré nerešpektujú klasickú ženskú siluetu.

Herečka Marion Cotillard sa v Marakéši... Foto: Reuters, YOUSSEF BOUDLAL
Marion Cotillard Herečka Marion Cotillard sa v Marakéši predvádzala v kolekcii Dior Couture. Ten najnovšej.

Podobne sa prezentuje aj ďalšia oscarová hviezda – herečka Jennifer Lawrence. Treba však dodať, že Cotillardovej prezentácia vyhráva. V Marakéši o tom ponúkla hneď niekoľko dôkazov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dior #Marion Cotillard #couture #múza #elegancia

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...