Najdrahšia róba plesu? Heringhovej kreácia stála skoro 6000 eur!

Plesová garderóba nie je lacná záležitosť. Často len samotné šaty stoja niekoľko platov. Ktorý model bol tento rok najdrahší?

14.01.2014 16:00
debata
Modelka Andrea Heringhová v uhrančivej čiernej... Foto: ORANGE
Andrea Heringhová Modelka Andrea Heringhová v uhrančivej čiernej večernej kreácii od značky DSquared2.

Zo známych dám sa rozhodne medzi najluxusnejšie oblečené ženy zaradila modelka a bývalá playmate Andrea Heringhová. Jej čierna večerná toaleta značky DSquared2 stála ešte pred týždňami takmer 6000 eur. Konkrétne portál Luisaviaroma.com predával identický model z kolekcie jeseň-zima 2013 za 5880 eur. Cenu navyšuje predovšetkým kožušina, ktorá bola súčasťou tohto kompletu.

Aj luxusné značky však dostať vo výpredajoch. Ak si teda Heringhová kúpila šaty len pár dní pred plesom – mohla ušetriť až 40 percent sumy – model medzitým zlacneli na 3528 eur. Podľa nás je však nepravdepodobné, že by partnerka podnikateľa Borisa Kollára nakupovala vo výpredaji.

Fotografka Petra Ficová v róbe zo spoločnej... Foto: ORANGE
Petra Ficová Fotografka Petra Ficová v róbe zo spoločnej kolekcie Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku, ktorú prezentovali na Orange Fashion Show 2013.

Superluxusné šaty s množstvom ručnej práce však predviedli aj fotografka Petra Ficová a riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová. Odhadovaná cena kreácii je 3500 eur. Ficovej model vznikol v spoločnej kolekcii Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku, šéfku plesového podujatia obliekla do svojho dizajnového kúska Hana Převrátilová sólo.

Na večerných kreáciách a ich vysokej cene sa podpisuje luxusný materiál (v prvom prípade to bol hodvábny crash, v druhom hodvábna gáza), precízna ručná práca (tisícky krištáľov, pierok či hematitových kamienkov sú našívané ručne!) a v prípade Cocherovej róby je to aj komplikovaný strih.

Lekárka Alena Pallová v róbe od Lukáša Kimličku. Foto: ORANGE
Lekárka Alena Pallová. Lekárka Alena Pallová v róbe od Lukáša Kimličku.

Luxus a vysoká cena sprevádzala tento rok aj róbu prvýkrát prítomnej dermatologičky Aleny Pallovej. Podľa nášho odhadu mohla ľadovomodrá kreácia z dielne Lukáša Kimličku, ktorá kombinovala čipkovaný top vyšívaný krištáľmi a masívnu sukňu z niekoľkých desiatok metrov látky, vyjsť na takmer 3000 eur.

Lucia Hablovičová v šatách z dielne Borisa...
Manželia Dagmar Hubová a Martin Huba.
+35Moderátor Matej Cifra, známy najmä pod...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cena #Ples v opere #Andrea Heringhová #róby

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...