Už je v chomúte! George Clooney povedal áno krásnej Amal

Herec George Clooney a právnička Amal Alamuddin si povedali v sobotu áno v Benátkach.

27.09.2014 19:32 , aktualizované: 21:55
debata (7)
Herec George Clooney a jeho snúbenica Amal... Foto: SITA/AP, Luigi Costantini
George Clooney a jeho snúbenica Amal Alamuddin Herec George Clooney a jeho snúbenica Amal Alamuddin vyzerali pár hodín pred svadbou ako hrdličky.

Ako potvrdil pre magazín People hovorca 53-ročného herca, Clooney si vzal 36-ročnú právničku, s ktorou sa zoznámil minulý rok a zasnúbil tento rok v apríli. Hoci pôvodne sa predpokladalo, že svadba sa uskutoční až v pondelok, keďže mesto Benátky ohlásilo uzatvorenie časti historickej časti mesta, sobáš prebehol už v sobotu.

Herec George Clooney a jeho snúbenica Amal...
George Clooney a jeho snúbenica Amal Alamuddin...
+8Herec George Clooney (vpravo) v objatí so...

Tridsaťšesťročná nevesta mala mať podľa médií na sebe šaty od návrhárky Sarah Burtonovej, ktorá pracuje pre módny dom Alexander McQueen a navrhovala aj šaty pre manželku britského princa Williama Kate Middletonovú. Clooney vraj štýlovo zvolil oblek od talianskej značky Armani. Na svadobnej oslave by mal vystúpiť tenorista Andrea Bocelli či speváčka Lana del Rey.

Talianske Benátky zažívali od štvrtka obrovský nápor bulvárnych novinárov a paparazzov, ktorí sa do mesta zišli pred chystanou svadbou. Spolu s nimi do Benátok prišli aj slávni hostia. Veľká časť z nich pricestovala v piatok. Medzi nimi napríklad herec Matt Damon s manželkou Lucianou či topmodelka Cindy Crawford a jej manžel Rande Gerber.

Práve v ich spoločnosti mohli nielen reportéri, ale aj turisti fotiť budúcich manželov, keď sa štvorica objavila na motorovom člne, ktorý ich viezol do hotela a ochotne pózovala fotografom. V sobotu dopoludnia si potom Clooney doprial kávu s Crawfordovu a Gerberom, no bez budúcej nevesty. Tá sa teda s najväčšou pravdepodobnosťou pripravovala na popoludňajší obrad. Na výkrik z davu, či sa to všetko naozaj deje, odpovedal Clooney v sobotu predpoludním s úsmevom: „Áno, práve teraz!“

Herec George Clooney (vpravo) v objatí so... Foto: SITA/AP, Luigi Costantini
Italy Clooney George Clooney (vpravo) v objatí so svojou vyvolenou - právničkou Amal Alamuddin Herec George Clooney (vpravo) v objatí so svojou vyvolenou - právničkou Amal Alamuddin a manželmi Cindy Crawfordovou a Rande Gerberom.

Exkluzívny prístup na obrad dostal len časopis Vogue. Jeho fotografi tak zaznamenali nielen svadobné sľuby, ktoré snúbenci zložili pred bývalým benátskym starostom Walterom Veltronim, ale aj nasledujúcu oslavu.

Matt Damon a jeho manželka Luciana Barroso tiež... Foto: SITA/AP, Luigi Costantini
Matt Damon a jeho manželka Luciana Barroso Matt Damon a jeho manželka Luciana Barroso tiež pricestovali do Benátok, aby sa tam zúčastnili na svadbe herca Georga Clooneyho.

Alamuddin, absolventka Oxfordskej univerzity, sa špecializuje na ľudské práva a v minulosti zastupovala napríklad zakladateľa servera Wikileaks Juliana Assangea či bývalú ukrajinskú premiérku Juliu Tymošenkovú. Pre Clooneyho, úspešného herca, scenáristu, producenta, režiséra a držiteľa dvoch Oscarov, ide o druhé manželstvo. Alamuddin sa vydávala prvýkrát.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #svadba #rande #paparazzovia #George Clooney #Cindy Crawford #prípravy #Amal Alamuddin

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...