Oscarovým hviezdam budú servírovať zlato, homáre či drahé šampanské

Zlato dostávajú ľudia na jedenie azda naozaj len v Hollywoode.

27.02.2016 00:00
Šéfkuchár Wolfgang Puck Foto: ,
Šéfkuchár Wolfgang Puck (vpravo) a šéfcukrár Tyler Atwell predstavili novinárom prípravu niekoľkých špecialít, ktoré budú servírovať hosťom pooscarovej párty.
debata

Šéfkuchár celebrít Wolfgang Puck bude tento rok na párty po nedeľňajšom udeľovaní populárnych filmových cien opäť servírovať 5000 miniatúrnych čokoládových Oscarov pokrytých 24 karátovým zlatom, napísal server eonline.com. Tí, čo si domov neponesú ocenenie v podobe pozlátenej zlatej sošky, si aspoň budú môcť pochutnať na jej čokoládovej minikópii.

Slávnostné menu na udalosti zvanej Governors Ball bude obsahovať aj 500 homárov, asi 40 krabov kamčatských a 35 divokých lososov. Hostia, ktorí dávajú pred plodmi mora a rybami prednosť mäsu, si môžu dopriať jeden z 2000 miniburgerov a ako sladkú bodku minišišky, ktorých cukrári napečú niekoľko tisíc.

Medzi tradične najobľúbenejšie položky patrí Puckov kurací koláč, macesy v tvare Oscara s údeným lososom navrchu a pečené zemiaky s kaviárom.

„Ľudia prídu rovno z ceremoniálu a každý je hladný,“ tvrdí Puck. Za tie roky, čo varí pre pooscarovú party, sa vraj nestretol s tým, že by nejaká hviezda mala zvláštne požiadavky. „Ja im nehovorím, ako majú točiť, a oni mi zase nehovoria, ako mám variť,“ uviedol šesťdesiatšesťročný rodák z Rakúska.

Šéfkuchár Wolfgang Puck pózuje s čokoládovými... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Šéfkuchár Wolfgang Puck Šéfkuchár Wolfgang Puck pózuje s čokoládovými soškami Oscara posypanými zlatým prachom.

O 1500 hostí sa bude starať 900 členov personálu. Otvorených bude 2400 fliaš šampanského Piper-Heidsieck a 2700 fliaš kalifornského vína z vinárstva Sterling Vineyard. Kto má radšej koktejly, môže si dať drink s názvom Golden Goose Fizz, pre ktorý je pripravených 120 fliaš škótskej whisky.

Hostia to z Dolby Theater, kde sa ceremoniál koná, nebudú mať ďaleko, sála pre Governors Ball je hneď vedľa. Jej múry budú tento rok vyzdobené čiernobielymi kresbami hollywoodskych legiend aj oscarových kandidátov 88. ročníka.

Kvetinová výzdoba bude vraj jednoduchá a klasická. Hlavný dekoratér Mark Held použije len biele kvety, a to kaly, gardénie, orchidey a iskerníky, celkovo okolo 10 000 kvetov z Kalifornie, Južnej Ameriky, Holandska a Japonska.

„Začalo to pred 26 rokmi jedným stolom v (reštaurácii) Spago. A pozrite sa, kde sme teraz,“ povedala producentka akcie Cheryl Cecchetto.

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #kuchyňa #Oscar #párty #celebrity #Wolgang Puck

+ Nezabúdajte na raňajky, bude sa vám cez deň lepšie pracovať.
Či už pracujete z domu alebo v práci snažte sa...

+ Pridanie farieb na tanier nielen zdobí, ale aj zlepšuje vašu náladu.
Čím skôr si začnete hľadať novú prácu tým...