Orgie filmu a hviezd sa začali: Prvá zdobí Cannes éterická Blanchett

Medzinárodná filmová smotánka si od stredy dáva rande v juhofrancúzskom letovisku Cannes. Prvou lastovičkou bola nádherná Cate Blanchett a drsňák Russell Crowe.

12.05.2010 14:52 , aktualizované: 15:01
Cate Blanchett Foto:
Austrálska herečka Cate Blanchett.
debata

Austrálska herečka a matka troch detí sa spoločne s krajanom Russellom Croweom objavila ako vôbec prvá hviezda na filmovom festivale v Cannes, ktorého 63. ročník odštartuje oficiálne v stredu večer premietaním ich spoločného filmu Robin Hood.

Súťaž s filmom Robin Hood – o 3 DVD Gladiátor

Miesto kúsok od morského pobrežia, na ktorom sa pravidelne objavujú hviezdy pri fotení pred tlačovými konferenciami uvádzaných snímok, zaplnili fotografi do posleného miesta. Očarujúca Blanchetová, ktorá dorazila v šatách od svojho dvorného návrhára Giorgia Armaniho, bola dostatočným lákadlom pre väčšinu z nich.

Krajania, austrálski herci Cate Blanchettová a... Foto: Reuters
Cate Blanchett a Russell Crowe Krajania, austrálski herci Cate Blanchettová a Russell Crowe predstavili v Cannes Robina Hooda.

Veľkofilm v réžii Ridleyho Scotta, v ktorom stvárňuje charizmatická herečka lásku Robina Hooda – Lady Marion, nebol zaradený do súťažnej sekcie. Podobne ako pred dvoma rokmi štvrté pokračovanie Indianu Jonesa alebo minulý rok animák Hore však aj tentoraz dostal v Cannes prednosť komerčne zaujímavý projekt.

S hlavnými hviezdami, ktoré sa obe môžu pýšiť soškou Oscara, je však snímka určite zaujímavým lákadlom aj pre filmových fajnšmekrov. Od štvrtka sa začne Robin Hood premietať aj v slovenských kinách.

Predseda filmovej poroty Tim Burton s dvoma... Foto: Reuters
Kate Beckinsale, Tim Burton a Giovanna Mezzogiorno Predseda filmovej poroty Tim Burton s dvoma ženskými členkami - herečkami Kate Beckinsale (vľavo) a Giovannou Mezzogiorno.

O najvyššie ocenenie, Zlatú palmu, súperí tento rok devätnásť filmov. Medzi režisérmi súťažných snímok sú známe mená ako Ken Loach, Nikita Michalkov alebo Mike Leigh. Na čele poroty, ktorá bude posudzovať filmy v hlavnej súťažnej sekcii, stojí režísér Tim Burton.

Cannes čaká v stredu večer slávnostný otvárací ceremoniál. Bohatú galériu z červeného koberca aj pikošky o prítomných hviezdach nájdete už okolo polnoci aj na koktail.pravda.sk.

O filmovom festivale v Cannes čítajte viac aj na kultura.pravda.sk

Herečka Cate Blanchett je jednou z prvých...
Krajania, austrálski herci Cate Blanchettová a...
+9Krajania, austrálski herci Cate Blanchettová a...
debata chyba

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...