Zuzana Mauréry pred moderovaním Plesu v opere: Nie som profíčka

Už v sobotu sa herečka Zuzana Mauréry postaví pred bezmála šesť stoviek hostí na najznámejšej spoločenskej udalosti plesovej sezóny. Tentoraz v celkom novej úlohe.

06.01.2017 10:00
debata (3)
Herečka Zuzana Mauréry bude moderátorkou 17.... Foto: Petra Bošanská
Zuzana Mauréry Herečka Zuzana Mauréry bude moderátorkou 17. ročníka Plesu v opere.

Hviezdu oceňovaného filmu Učiteľka čaká moderovanie 17. ročníka Plesu v opere. „Obdivujem moderátorskú profesiu a všetkých moderátorov, ktorí sú profíci vo svojom zamestnaní. Ja nie som. Povedala som si, že to zoberiem, pretože je to výnimočná príležitosť. Ale mojou podmienkou bolo, že budem mať text dostatočne dopredu a nebude sa meniť. Toto je celkom napínavá vec, ale verím, že to nejako vyriešime a bude to v pohode,“ opísala pár hodín pred veľkou premiérou sympatická herečka.

Po Zdene Studenkovej, Kamile Magálovej, Diane Mórovej a Monike Hilmerovej bude v poradí piatou hviezdou hereckej profesie, ktorá sa podobnej roly zhostila. Pred kamerou Pravda.sk priznala, že s moderovaním už skúsenosť má, hoci siaha pár rokov dozadu. „Vyskúšala som to asi pred desiatimi rokmi a aby ste mali predstavu, vtedajší frajer mi povedal: Bolo to veľmi pekné, úžasné, ale vyzerala si ako keby si mala v zákulisí dve deti, na ktoré mieria pištoľou,“ zaspomínala si herečka s úsmevom.

Napriek tomu však funkciu moderátorky prijala. Dôvodom bol predovšetkým charitatívny rozmer podujatia, ktoré opäť bude zbierať financie na pomoc Centrám včasnej intervencie – centrám, ktoré pomáhajú v starostlivosti o predčasne narodené znevýhodnené deti. Organizátor podujatia, spoločnosť Orange Slovensko sa spojila s Nadáciou Socia. Práve v nej našla Mauréry „spojenca“. „Zhodou okolností je Vladko Matej, ktorý pracuje v nadácii Socia, môj spolužiak. Už som s ním spolupracovala na jednom charitatívnom projekte. Keď môžem, vždy sa rada zapojím a to je vlastne aj mojou prioritou,“ skonštatovala Mauréry.

Veľkým otáznikom, ktoré sprevádzajú očakávania – či už hostí, alebo médií a verejnosti, sú vždy aj plesové róby. Tá, ktorú predvádza moderátorka večera, patrí so železnou pravidelnosťou medzi najpompéznejšie a najzaujímavejšie kreácie. Zuzana Mauréry sa v sobotu večer objaví v šatách od Jany Kuzmovej. Výber dizajnérky vraj prebiehal v spojení s ľuďmi, ktorým dôveruje.

„Urobila som si rešerš u ľudí, ktorých vkus určitým spôsobom uznávam a bola mi odporučená práve Janka Kuzmová pre svoju detailnú precíznu prácu. Videla som aj na internete nejaké jej modely, ktoré sa mi páčili,“ vysvetlila Mauréry. „Oslovila som ju, či by si vedela predstaviť ma obliecť – predsa len nie som modelkovský typ. Ale bola veľmi rada a povedala, že to je ponuka sezóny. Tešili sme sa na spoluprácu a už pri prvom stretnutí sme si veľmi sadli. Aj s tým, čo sme spolu vytvorili, sme veľmi spokojné,“ dodala herečka, ktorá bude sprevádzať bohatým programom pompéznej akcie.

V ňom sa tento rok predstavia mená ako Celeste Buckingham, David Koller, Funkiez, Andrea Zimányiová s Vašom Patejdlom či Oskar Rózsa alebo formácia Alphaville. V nečakanej role sa slovenskému publiku predstaví Ali Caldwell, americká soulová a r'n'b speváčka, ktorá patrí medzi najúspešnejších finalistov svetoznámej súťaže The Voice. Nebudú však chýbať ani zástupcovia súboru Lúčnice. O réžiu sa opäť stará česká režisérka Jana Burkiewicz.

Pozrite si galériu z minuloročného Plesu v opere
Manželia Beáta a Dano Danglovci.
Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová s...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #moderovanie #charita #Ples v opere #Jana Kuzmová #Zuzana Mauréry

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...