Svadba plná luxusu: Nechýbali šperky, róby aj krásne (ne)princezné

Modrá krv, kam len dohliadnete. Tak vyzerala stredajšia svadba gréckeho princa Nikolaosa, ktorý si vzal svoju snúbenicu Tatianu Blatnik. A predstavitelia kráľovských rodín z celej Európy nechýbali.

27.08.2010 17:00
grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana... Foto:
Grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana Blatnik sa zosobášili vo štvrtok 26. augusta.
debata

Šťastný pár prišli obdivovať aj obyčajní ľudia z ostrova Specos, na ktorom sa obrad konal. Nad plavovlasou Tatianou, ktorá má slovinskú krv po otcovi, narodila sa vo Venezuele a vyrastala vo Švajčiarsku, mnohí s nadšením ochkali. Tridsaťročná nevesta vyzerala naozaj očarujúco. Biele šaty pokryté vrstvami nádhernej čipky pochádzali od dizajnéra Angela Sancheza, doplnila ich závojom v duchu folklórnych prvkov stredomorských krajín s tiarou, ktorá z nej robila priam rozprávkovú princeznú. Uši nevesty zdobili diamantové náušnice s perlami.

Španielsky korunný pronc Felipe a jeho manželka... Foto: Reuters
španielsky korunný pronc Felipe a jeho manželka Letizia Španielsky korunný pronc Felipe a jeho manželka Letizia patrili k najpôvabnejším párom kráľovskej svadby v Grécku.

Hoci Nicolaos je potomkom zosadeného gréckeho kráľa a väčšinu svojho života po štátnom prevrate v Grécku s celou rodinou strávil v Taliansku a následne vo Veľkej Británii, práve grécke územie si dvojica vybrala za miesto sobáša, na ktorý pricestovali monarchovia z celej Európy.

Nicolaos je zároveň potomkom dánskej kráľovskej rodiny, keďže jeho matka bola najmladšou dcérou dánskeho kráľa Frederika a je sestrou súčasnej kráľovnej Margaret. Na obrade teda nechýbala spomenutá „teta“ Margaret, ale ani ďalší dánski držitelia kráľovských titulov. Prišiel princ Joachim s princeznou Marie či tehotná korunná princezná Mary.

Grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana... Foto: Reuters
grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana Blatnik Grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana Blatnik sa zosobášili vo štvrtok 26. augusta. Nevesta bola očarujúca.

Väčšina dám vytiahla na svetlo sveta slávnostnú garderóbu. Pozornosť tiež pútali sety starožitných šperkov – na krkoch princezien a šľachtičien sa trblietali perly, diamanty a brilianty.

Medzi najočarujúcejšie dámy však nepatrila žena s modrou krvou, ale manželka španielskeho korunného princa Felipeho – bývalá televízna moderátorka Letizia, ktorá už dnes tiež nosí titul princezná. V modrých šatách na jedno rameno so zaujímavými štrasovými detailmi zatienila väčšinu prítomných princezien a vyslúžila si pozitívne ohlasy aj od komentátorov obradu.

Švédska korunná princezná Victoria a jej manžel... Foto: Reuters
Švédska korunná princezná Victoria a jej manžel Daniel Westling Švédska korunná princezná Victoria a jej manžel Daniel Westling.

Na svadobnú slávnosť pricestovala i čerstvo vydatá švédska korunná princezná Victoria, ktorej sobáš s bývalým trénerom Danielom Westlingom pútal pozornosť európskych médií pred vyše mesiacom. Na obrad si zvolila červené šaty na ramienka ozdobené štrasom, väčšinu času si však plecia ukrývala pod hodvábnu štólu.

Po sobáši získala Blatniková titul princezná Grécka a Dánska. Dvojica by mala spolu žiť vo Veľkej Británii, kde doposiaľ Nicolaos pomáhal svojmu otcovi s podnikaním.

Grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana...
Grécky princ Nicolaos a jeho manželka Tatiana...
+8Švédska princezná Madeleine a jej brat - princ...
debata chyba

+ Ak nepoužijete opaľovací krém, pripravte sa na následky spôsobené slnkom.
Dnes sa síce poriadne narobíte,...

+ Doprajte si čas na čítanie kníh, rozširuje obzory a prináša radosť.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie veci,...