Slovenky žiarili! Kocianová aj Franeková na jednotku, Hejdová odhalená!

Krása, elegancia, šarm aj štýl - to všetko má spoločného menovateľa. Svet modelingu. Na nedávnom finále súťaže Schwarzkopf Elite Model Look to potvrdili krásky z mól a magazínov. A pridalo sa k nim aj pár prominentných tvárí.

01.09.2017 00:00
debata
Slovenka Michaela Kocianová (vpravo) a jej... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Michaela Kocianová (vpravo) a jej dobrá kamarátka - topmodelka Linda Vojtová Slovenka Michaela Kocianová (vpravo) a jej dobrá kamarátka - topmodelka Linda Vojtová.

Pražský hrad a pompézna Španielska sála hovoria jasnou rečou – dress code večera bol „black tie“ a tak sa väčšina žien snažila predviesť v príťažlivých večerných šatách. Hoci modelky žiarili azda najviac, treba povedať, že v ich prípade išlo aj o pompézne kúsky – samozrejme, zapožičané na daný večer.

Trenčanka Michaela Kocianová bola neprehliadnuteľná v kreácii Roberto Cavalli – bohato zdobenej a vyšívanej róbe, na ktorej nechýbali krištály, perie ani koráliky či čipka. Dlhonohá modelka vie unosiť takmer každý módny kúsok – v tomto vyzerala ako mix modernej gladiátorky s vílou. A naozaj pôvabne.

Zľava: Víťaz za Česko Václav Chvojka, modelka...
Víťazi slovenskej zostavy súťaže Schwarzkopf...
+40Topmodelka Michaela Kocianová a jej priateľ...

Jej dlhoročná kamarátka a kolegyňa Linda Vojtová, ktorá bola čestnou predsedníčkou poroty, zvolila model z dielne Alexander McQueen. Kontrast čierneho zamatu s transparentnými plochami na rukávoch, sukni aj živôtiku upútal už na prvý pohľad. Dramatická farba a materiál fungovali na jednotku. Aj v spojení s pomerne jednoduchou úpravou – copom vyčesaným na temene hlavy. Tridsaťdvaročná Vojtová rozhodne nesklamala.

Ďalšie krásky sa predviedli v kúskoch Versace, Tory Burch či Tom Ford. Medzi pozvanými dámami nepochybne zaujala aj niekdajšia slovenská Miss Barbora Franeková. Už tradične sa spojila s dizajnérom Michaelom Kováčikom a jej jednoduchá, priam antická róba s aranžovaným pláštikom z rukávov pôsobila očarujúco. Hlboký dekolt zase ako magnet. Ku cti slúži dizajnérovi aj nositeľke, že výsledok nepôsobil vulgárne, ale patrične a zvodne.

Slovenka Barbora Franeková žiarila v kreácii od... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Slovenka Barbora Franeková žiarila v kreácii od Michaela Kováčika. Slovenka Barbora Franeková žiarila v kreácii od Michaela Kováčika.

Horšie to bolo v prípade moderátorky Zory Hejdovej. Jej večerná kreácia v tmavoružovom odtieni bola totiž z tenučkého materiálu a výsledok trochu mätúci. Ani fotografi, ani hostia asi nevedeli, či sa majú blondínke pozerať do očí alebo na bradavky – celkom jasne viditeľné. Je to škoda, lebo samotné šaty vyzerali pôvabne a fungovať mohli na dlhonohej televíznej blondínke na jednotku.

Ozdobou podobných akcií sa už dávnejšie stala česká herečka Hana Vágnerová, nesklamala ani tentoraz. Volila belasý model z asymetrických volánových kaskád. Efektne pôsobila ryšavá hriva aj výrazné líčenie pier a nechtov.

Herečka Hana Vágnerová. Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Herečka Hana Vágnerová. Herečka Hana Vágnerová.

Hneď niekoľko dám stavilo v tento večer na červenú farbu. Popri tehotnej Agáte Hanychovej, ktorá síce pôsobila milo, ale módne neohúrila, to bola najmä Zuzana Stivínová, ktorej červená voľba vyšla na jednotku. Škoda, že rovnako okúzľujúco nepôsobila aj počas moderovania prenosu. Voľba organizátorov na charizmatickú herečku ako moderátorku večera, žiaľ, nevyšla. Stivínová takmer každé slovo čítala z kartičiek v ruke a jej prejavu chýbala akákoľvek osobnosť a osobitosť. V módnom svete ho, chvalabohu, má.

Medzi hosťami slávnostného večera bolo množstvo známych tvárí – nechýbala ani riaditeľka Fashion TV Gabriela Drobová či dizajnérka Beáta Rajská alebo herec Lukáš Hejlík s manželkou Veronikou. Viac nájdete v galérii.

Moderátorka Zora Hejdová zaujala nielen šatami,... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Zora Hejdová Moderátorka Zora Hejdová zaujala nielen šatami, ale aj viditeľnými bradavkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #žena #móda #Elite Model Look #Michaela Kocianová #Barbora Franeková #Linda Vojtová

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...