Úchvatná Michelle Obama! Obliekla si krásne šaty, Ameriku pobúrila

Pozornosť médií aj verejnosti v USA sa sústreďuje v týchto dňoch na návštevu čínskeho prezidenta. Na slávnostnej večeri na jeho počesť ho však zatienila prvá dáma.

20.01.2011 11:59
Michelle Obama Foto:
Prvá dáma USA Michelle Obama v spoločnosti svojho manžela, prezidenta Barracka Obamu (vpravo) a čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa.
debata

A nielen jeho, ale aj väčšinu pozvaných prominentných hostí, ktorí dostali pozvánku do Bieleho domu. Manželka amerického prezidenta, ktorú už v minulosti mnohé módne magazíny oceňovali v súvislosti s jej vycibreným vkusom, oslnila aj tentoraz. Podarilo sa jej to vďaka ohnivočerveným šatám s abstraktným vzorom od zosnulého britského dizajnéra Alexandera McQueena.

Obamová, ktorá je matkou dvoch dcér a pôvodným povolaním právnička, bola neprehliadnuteľná a červenou farbou šiat podľa niektorých vzdala úctu hosťovi – aj napriek tomu, že jeho prítomnosť v krajine sprevádzajú kontroverzné reakcie. Ozvali sa však aj kritické hlasy, ktoré obviňujú Obamovú za výber návrhára. Prvá dáma mala totiž reprezentovať USA a mnohí očakávali, že si zvolí šaty od amerického tvorcu. Výber britskej tvorby teda mnohým udrel do očí.

Prvá dáma USA Michelle Obama na oficiálnej... Foto: Reuters
Michelle Obama Prvá dáma USA Michelle Obama na oficiálnej štátnej večeri v Bielom dome pri príležitosti návštevy čínskeho prezidenta. Žiarila v šatách od Alexandera McQueena.

„Červenú zvolila vhodne, pre Číňanov je to farba šťastia. Ale pre takýto typ podujatia by bol vhodnejší americký dizajnér,“ citoval britský Daily Mail Kate Betts, autorku knihy o Obamovej štýle a pravidelnú korešpondentku magazínu Time. Bettsová však zároveň na obranu Obamovej dodala, že „vždy prekvapovala a preto je pre mnohých taká inšpiratívna“. Navyše, McQueen a jeho módny salón, v ktorom úlohu kreatívneho tvorcu po samovražde dizajnéra prevzala návrhárka Sarah Burton, patrí medzi najrešpektovanejšie módne domy sveta.

A či už vhodný alebo nevhodný tvorca, isté je, že Obamová vyzerala naozaj úchvatne. Hoci už v minulosti predviedla niekoľko pozoruhodných módnych kúskov v rámci štátnych návštev, banketov či verejných podujatí, ohnivý McQueen z hodvábnej organzy patrí medzi to najlepšie, čo doposiaľ na seba obliekla. Kiež by sa od nej aspoň trošku podučili i dámy, ktoré reprezentujú Slovenskú republiku.

Na slávnostnej večeri v Bielom dome sa zúčastnila napríklad aj speváčka Barbra Streisand, herec Jackie Chan, krasokorčuliarka Michelle Kwan alebo šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour.

Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour.
Bývalá krasokorčuliarska hviezda Michelle Kwan.
+5George Schultz a Charlotte Schultz.
debata chyba

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....