Melania Trump v múzeu! Usmieva sa spokojne, vystavia jej šaty

Keď mali inaugurovať súčasného prezidenta Spojených štátov amerických, veľká polemika sa strhla okolo toho, kto navrhne šaty prvej dáme. Mnohí slávni dizajnéri odmietli. Jeden však nie.

22.10.2017 14:00
debata
Prvá dáma USA Melania Trump pózuje pri šatách... Foto: SITA/AP, Pablo Martinez Monsivais
Melania Trump Prvá dáma USA Melania Trump pózuje pri šatách od Herve Pierra v priestoroch washingtonského múzea, ktorého expozície sa stanú súčasťou.

Slovinská rodáčka Melania Trump si vybrala na spoluprácu dizajnéra Hervého Pierra, ktorý vytvoril smotanové šaty s architekturálnou aplikáciou na živôtiku. Jeho dielo a najmä podoba Trumpovej vyvolali pomerne pozitívny ohlas. Teraz sa šaty ocitnú dokonca v múzeu.

Štyridsaťsedemročná Trump spoločne s Pierrom slávnostne odhalili model večernej róby z inauguračného plesu, ktorá bude vystavená v rámci expozície Národného múzea americkej histórie vo Washingtone. Samotná prvá dáma spokojne pózovala pri figuríne so šatami a rozdávala úsmevy naokolo. Pierre pre médiá vysvetlil aj to, prečo sa rozhodol prijať ponuku od Bieleho domu a vytvoriť večerný model.

„Ak nejakí ľudia nechcú tvoriť šaty pre prvú dámu, je to krása slobodnej voľby. Ale zároveň aj ja mám právo povedať áno. Chcel som to urobiť. Toto rozhodnutie presahovalo politický kontext,“ komentoval Hervé Pierre. „Povedať nie by bolo celkom absurdné. Vytvoriť takéto šaty je o pocte tejto krajine,“ doplnil ešte.

zväčšiť Prvá dáma USA Melania Trump pózuje pri šatách... Foto: SITA/AP, Pablo Martinez Monsivais
Melania Trump Prvá dáma USA Melania Trump pózuje pri šatách od Herve Pierra (na zábere za ňou) v priestoroch washingtonského múzea, ktorého expozície sa stanú súčasťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #výstava #Hervé Pierre

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...