Silný moment: Gyllenhaal a muž bez nôh, ktorého si zahral, spolu!

Výnimočný moment zažili diváci na premiére počas filmového festivalu v Ríme v sobotu večer. Herec Jake Gyllenhaal dorazil s novým filmom a aj s reálnym predstaviteľom postavy, ktorú stvárňuje.

30.10.2017 12:50
debata (1)
zväčšiť Herec Jake Gyllenhaal (vľavo) a Jeff Bauman,... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Jake Gyllenhaal (vľavo) a Jeff Bauman Herec Jake Gyllenhaal (vľavo) a Jeff Bauman, autor predlohy k filmu Stronger, ktorá hovorí o jeho vlastnom zážitku z výbuchu na bostonskom maratóne, kde prišiel o obe nohy.

Reč je o Jeffovi Baumanovi, mužovi, ktorý sa stal obeťou bombového útoku na maratóne v Bostone pred pár rokmi. Prišiel vtedy o obe nohy. Fotografie, na ktorých Baumana s odtrhnutými nohami odvážajú na nosidlách, obleteli svet.

Zanietený športovec sa napriek obrovskej fyzickej strate nevzdal a vrátil sa späť do života. V roku 2016 už odbehol maratón na protézach. O jeho príbehu vznikla kniha Stronger, ktorá sa stala predlohou k celovečernému filmu Stronger. Práve Gyllenhaal v ňom podľa kritikov doslova exceluje a už teraz sa šušká o tom, že je horúcim kandidátom na Oscara.

Herec Jake Gyllenhaal.
Jeff Bauman, autor predlohy k filmu Stronger,...
+2Záber na nohy herca Jaka Gyllenhaala (vľavo) a...

Zatiaľ si však musí počkať a uspokojiť sa aspoň s úspechmi, ktoré mu prisudzujú práve na filmových festivaloch. V Ríme sa spoločne s Baumanom postavili na červený koberec a ochotne pózovali fotografom. Vznikol tam aj zaujímavý vizuálny moment, keď sa vedľa seba postavil hollywoodsky herec s oboma nohami pevne na zemi a vedľa neho jeho kolega (a údajne aj veľký vzor) Bauman, ktorý má od kolien dolu protézy. Fanúšikovia, ale aj diváci v kine dvojicu odmenili bujným potleskom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Rím #Jake Gyllenhaal #Stronger #Jeff Bauman

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....