Vražda v Orient exprese zlákala Müllerovú aj Karnasovú. Poirot je iný!

Detektívna klasika Vražda v Orient Exprese z pera Agathy Christieovej sa už dočkala niekoľkých filmových spracovaní. To najnovšie malo premiéru aj v Bratislave.

09.11.2017 13:45
debata
zväčšiť Moderátorka Soňa Müllerová (druhá zľava) a... Foto: Cinemart
Soňa Müllerová (druhá zľava) a Darina Abrahámová Moderátorka Soňa Müllerová (druhá zľava) a Darina Abrahámová spoločne pózovali pri najatých hostesoch na premiére filmu Vražda v Orient Exprese.

Snímka režiséra Kennetha Branagha, ktorý zároveň stvárnil ústrednú postavu detektíva Hercula Poirota, je nabitý hviezdami a bude určite veľkým lákadlom pre divákov. Na bratislavské premietanie dorazili aj tí so statusom známych osobností.

Atmosféru temného konverzačného príbehu, na začiatku ktorého stojí vražda vo vlaku, si prišla vychutnať herečka Andrea Karnasová či moderátor Bruno Ciberej. Nechýbala však ani moderátorka Soňa Müllerová či spevák Thomas Puskailer.

Moderátorka Soňa Müllerová (druhá zľava) a...
Moderátor Bruno Ciberej si zapózoval s...
+5Herečka Andrea Karnasová.

Novinku podporili aj dvaja najatí figuranti, oblečení na spôsob dobových kostýmov z čias minulého storočia. Po ich boku sa striedali nielen známe tváre, ale zapózovali si s nimi aj bežní návštevníci.

Prvé kritiky na film sú zatiaľ priaznivé a oceňujú najmä menšie herecké party hviezd ako Johnny Depp, Michelle Pfeiffer či Penelope Cruz. Ak by ste si mysleli, že už vás nič nové na tomto príbeho nemôže prekvapiť, vedzte, že nie je celkom verný knihe. „Spoločnosť Agatha Christie Limited, ktorá spravuje autorkine práva, nám dovolila zmeniť začiatok, koniec a niektoré z postáv, čo sme aj urobili,“ prezradil médiám Kenneth Branagh. Aj jeho Poirot je vraj iný, než na akého boli diváci a fanúšikovia žánru zvyknutí.

zväčšiť Herečka Andrea Karnasová. Foto: Cinemart
Herečka Andrea Karnasová. Herečka Andrea Karnasová.

„Mohli sme zvýrazniť niektoré prvky Poirotovej osobnosti, s ktorými sa podľa nás môže moderný divák stotožniť. V našom podaní nie je až taký švihák, ako skôr obsesívny týpek, ktorý puntičkársky vyžaduje správnu veľkosť vajíčok na raňajky alebo párne číslo hotelovej izby. Skrátka tú podivínsku stránku, ktorá by mohla ľudí osloviť – tak ako rozhodne oslovila mňa,“ doplnil Branagh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Soňa Müllerová #Andrea Karnasová #Vražda v Orient exprese #Kenneth Branagh

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....