Versaceho rodina nesúhlasí so seriálom o vražde. Stálo to Cruzovú šatník?

Rodina talianskeho módneho návrhára Gianniho Versaceho nesúhlasí s vysielaním seriálu o jeho násilnej smrti, ktorý bude mať v Spojených štátoch premiéru budúci týždeň.

09.01.2018 11:17
Darren Criss, Penelope Cruz, Edgar Ramirez a... Foto: ,
Zľava: Darren Criss, Penelope Cruz, Edgar Ramirez a Ricky Martin na slávnostnej premiére seriálu The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story.
debata

Uviedla to v pondelok odevná spoločnosť Versace, podľa ktorej nebola autorizovaná ani kniha, na ktorej je seriál založený. V deväťdielnej sérii spoločnosti 21th Century Fox stvárni ústredné postavy napríklad španielska herečka Penélope Cruz (ako Donatella Versace) či portorický spevák Ricky Martin. Samotného zosnulého dizajnéra si zahral Edgar Ramirez.

Zľava: Darren Criss, Penelope Cruz, Edgar...
Spevák Ricky Martin (vľavo) a jeho životný...
+3Herec Edgar Ramirez stvárnil v seriáli The...

Spoločnosť Versace podľa agentúry Reuters vo vyhlásení uviedla, že „neautorizovala a nemá nič spoločné s televíznym seriálom“, ktorý je „dielom fikcie“. Seriál American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, ktorý režíroval Ryan Murphy, bude mať premiéru 17 januára.

Tvorcovia tvrdia, že ich snahou bolo priblížiť divákom motív sériového vraha Andrewa Cunanana, ktorý v roku 1997 Versaceho zastrelil pred jeho domom v Miami. Chceli vraj takisto vzdať hold všetkým ďalším obetiam vraha, ktorého v seriáli hrá Darren Criss.

Seriál je založený na knihe novinárky Maureen Orthovej Vulgar Favours, ktorá vyšla dva roky po Versaceho smrti a s ktorej publikáciou rodina tiež nesúhlasila. Tvorcovia však odmietajú, že by sa pokúšali zo seriálu urobiť efektný príbeh na pozeranie bez ohľadu na skutočnosť. „Mali sme tieto drobné okamihy pravdy a pokúsili sme sa medzi nimi vytvoriť spojivo, rozhodne by som nepoužil termín prikrášľovanie,“ povedal podľa filmového magazínu Variety s odkazom na knižnú predlohu výkonný producent seriálu Tom Rob Smith.

Herečka Penelope Cruz prišla na premiére v... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Penelope Cruz Herečka Penelope Cruz prišla na premiére v kreácii Stelly McCartneyovej.

Versace založil rovnomennú firmu v roku 1978. Zo spoločnosti s hlavou medúzy v logu sa stalo impérium luxusnej módy, ktoré začalo obliekať hudobné hviezdy ako napríklad Eltona Johna, Michaela Jacksona, Bruce Springsteena či Madonnu a ďalšie celebrity. Motív Versaceho smrti polícia neobjasnila.

Zaujímavosťou v súvislosti s dištancovaním sa od seriálu je fakt, že španielska herečka Penelope Cruz sa na vyhlásení cien Zlatý glóbus objavila v kreácii britskej značky Ralph & Russo. Aj na pondelňajšej premiére seriálu v Los Angeles prišla oblečená do zamatových šiat od Stelly McCartneyovej. Donedávna ju pritom na všetky veľké spoločenské a filmové udalosti obliekala práve značka Versace. Objavili sa teda okamžite klebety, že Cruzovej účasť v projekte naštrbila jej priateľský vzťah s Donatellou Versace, ktorú v seriáli stvárňuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #Penelope Cruz #seriál #Donatella Versace #Gianni Versace #American Crime Story #nesúhlas

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...