Hviezdne dámy si prevzali ďalšie ceny. Verili by ste tejto, že má 58?!

Tridsiaty tretí ročník Film Independent Spirit Awards patril snímke Uteč, ktorú vyhlásili za najlepší film a ocenili aj jej režiséra Jordana Peela. Rovnako po dve ceny si však vyslúžili aj ďalšie tri tituly.

04.03.2018 11:45
debata
Herečka Allison Janney v kreácii od Pamely... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Allison Janney v kreácii od Pamely Rollandovej. Herečka Allison Janney v kreácii od Pamely Rollandovej.

Cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe získala Frances McDormand za drámu Tri billboardy kúsok za Ebbingom, ktorá vyniesla aj Samovi Rockwellovi trofej pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

Za najlepšieho herca v hlavnej úlohe vyhlásili Timothéeho Chalameta za stvárnenie Elia v romantickej dráme Daj mi tvoje meno, pričom druhú cenu pre snímku získal kameraman Sayombhu Mukdeeprom.

Herečka Saoirse Ronan v kreácii Prada.
Herečka Allison Janney v kreácii od Pamely...
+14Herečka Elizabeth Olsen v kreácii Zuhair Murad.

Najlepšou herečkou vo vedľajšej úlohe sa stala Allison Janney, ktorá si zahrala matku hlavnej hrdinky, krasokorčuliarky Tonye Harding, vo filme Ja, Tonya. Druhú trofej pre snímku získala Tatiana S. Riegel za strih. Práve Janney patrila do zástupu dám, ktoré zaujali svojím vzhľadom – v jej prípade to platilo dvojnásobne, keďže čoskoro dovŕši 60-ku, no vyzerá famózne. V jasnoružovej kreácii od Pamely Rollandovej bola neprehliadnuteľná.

Režisérka a herečka Greta Gerwig v kreácii od... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Režisérka a herečka Greta Gerwig v kreácii od Rosie Assoulin. Režisérka a herečka Greta Gerwig v kreácii od Rosie Assoulin.

Rovnako pôvabne však vyzerala aj režisérka a víťazka ceny za najlepší scenár Greta Gerwig. Trofej si vyslúžila vďaka dramédii Lady Bird, vizuálny pôvab jej pomohli podčiarknuť šaty od Rosie Assoulinovej. Medzi pozvanými hviezdami zaujala aj Kerry Washington v kreácii Missoni či herečka Margot Robbie v minišatách so zvieracím vzorom od Louis Vuitton.

Za najlepší dokumentárny film vyhlásili Visages, villages a najlepším medzinárodným filmom je čilská dráma Fantastická žena.

zväčšiť Víťazom cien Film Independent Spirit Awards... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Uteč! - na snímke jeho tvorcovia a protagonisti. Víťazom cien Film Independent Spirit Awards 2018 sa stal film Uteč! - na snímke jeho tvorcovia a protagonisti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Frances McDormand #utečenci #ocenení #Film Independent Spirit Awards #Alisson Janney

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...