Svätožiary, kríže aj necudné mníšky! Hviezdy otvorili módnu výstavu roka

Prvý májový pondelok sa už tradične stal dňom najväčšieho sviatku módy na svete. V New Yorku sa zišli desiatky slávnych osobností šoubiznisu a módy a tentoraz mnohé poriadne provokovali.

08.05.2018 10:22
debata
Speváčka Rihanna prišla v kreácii Maison Margiela. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Speváčka Rihanna prišla v kreácii Maison Margiela. Speváčka Rihanna prišla v kreácii Maison Margiela.

Na výstave v Metropolitnom múzeu, ktorá sa každoročne zaoberá prepojením módy a umenia na rôznych úrovniach, sa tentoraz tvorcovia rozhodli priniesť kontroverznú tému. Spojenie náboženských vplyvov a estetiky s umením tvorby odevov. Výstava pod kurátorským vedením Andrewa Boltona z Metropolitného múzea sa stala výnimočnou ešte pred svojím slávnostným otvorením. Aj preto, že sa do New Yorku podarilo priniesť zhruba 40 odevných artefaktov z vatikánskych archívov, ktoré sa nikdy mimo svätej pôdy neocitli.

Diane Kruger bola neprehliadnuteľná v kreácii...
Speváčka a herečka Jennifer Lopez v kreácii...

Spoluhostiteľom bola okrem podujatia už tradične šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour, tento rok aj so speváčkou Rihannou či dizajnérkou Donatellou Versace, ktorá mnohé hviezdy obliekla do svojich kúskov.

Červený koberec zaplnili dámy v nádherných róbach, ale aj odvážnych, často priam kostýmových kreáciách, ktoré dopĺňali výrazné tiary, honosné šperky na spôsob náboženských čeleniek či dokonca v niektorých momentoch variácie na svätožiary. Na červenom koberci sa objavili dámy v róbach, ktoré pripomínali mníšsky habit, ale aj biskupský plášť.

Herečka Eiza Gonzales v kreácii Prabal Gurung. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Eiza Gonzales v kreácii Prabal Gurung. Herečka Eiza Gonzales v kreácii Prabal Gurung.

Kým niektoré volili cudné a vyslovene zahaľujúce odevy, objavili sa aj krásky, ktoré sa s cirkevnou inšpiráciou popasovali o niečo provokatívnejším spôsobom – napríklad ako mexická kráska Eiza Gonzales v kreácii od Prabala Gurunga. Hviezdy (ale najmä tvorcovia ich šiat) siahli tiež po krížoch, motívoch svätcov či výrazných doplnkoch.

Herečka Sarah Jessica Parker v kreácii Dolce... Foto: Reuters, CARLO ALLEGRI
Herečka Sarah Jessica Parker v kreácii Dolce & Gabbana Alta Moda Herečka Sarah Jessica Parker v kreácii Dolce & Gabbana Alta Moda. Prišla s moderátorom Andym Cohenom.

Medzi hosťami akcie nechýbali herečky Sarah Jessica Parker (v šatách Dolce & Gabbana), Blake Lively (v kreácii Versace) či Rooney Mara (v modeli Givenchy). Nemohla chýbať ani Madonna, ktorá sa roky vo svojej kariére inšpirovala cirkevnými symbolmi. Na galavečer ju obliekol Jean Paul Gaultier.

Neprehliadnuteľná však bola už spomenutá Rihanna, ktorá si vzala na seba odev inšpirovaný kardinálmi, vytvorili ho v ateliéri Maison Margiela. Speváčka Katy Perry šokovala ešte viac. Šaty Versace doplnila krídlami a na schodoch múzea pózovala ako padlý anjel.

V galérii nájdete vyše stovky obrázkov z podujatia. Veríme, že si aspoň časť z nich pozriete, pretože tentoraz to naozaj stojí za to!

zväčšiť Speváčka Katy Perry pózuje fotografom ako... Foto: Reuters, CARLO ALLEGRI
Speváčka Katy Perry pózuje fotografom ako "padlý anjel". Speváčka Katy Perry pózuje fotografom ako "padlý anjel".

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #cirkev #Katy Perry #Rihanna #móda #kríž #náboženstvo #Sarah Jessica Parker #symboly #MET Gala #svätožiara

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...