Ples v opere pomôže kardiocentru, každý pár venuje aspoň 500 eur

Do štartu plesovej sezóny ešte zostáva pár mesiacov, organizátori Plesu v opere však pracujú na podobe 12. ročníka. Výnimočný bude inovovaným filantropickým charakterom.

02.11.2011 17:10
Emília Vášáryová a Alena Heribanová Foto:
Členka Čestného plesového výboru Emília Vášáryová (vľavo) s moderátorkou Alenou Heribanovou.
debata

Ples mal charitatívnu náplň aj doteraz, prvýkrát však výťažok poputuje na konkrétny účel. „Naša pomoc bude smerovať Detskému kardiocentru v Bratislave, ktoré ju nutne potrebuje. Videli sme film, ktorý mi vtlačil slzy do očí. Deti sú bezbranné a zaslúžia si našu pomoc. Verím, že sa nám počas dvanásteho ročníka podarí naplniť očakávania a vyzbierať dostatok financií,“ uviedla na stredajšej tlačovej konferencii herečka a členka Čestného plesového výboru Emília Vášáryová. „Výťažok je určený na dva prístroje, ktoré pomáhajú deťom s vrodenou srdcovou vadou dýchať. Ide o prístroj, ktorý zabezpečuje umelú pľúcnu ventiláciu,“ vysvetlila Vášáryová.

Doposiaľ dostávali pozvaní hostia vstupenky celkom zdarma, pričom príspevky na benefičné účely boli dobrovoľné. Inováciou 12. ročníka Plesu v opere bude práve stanovenie sumy za vstup na prestížny ples. Hodnota vstupenky pre jeden pozvaný pár bude 500 eur.

„Vstupenky na ples sa ani tentoraz nebudú predávať. Suma 500 eur nie je ich cenou, ale hodnotou, ktorá bude určená na správnu a dôležitú vec. Všetky peniaze do posledného centu odovzdáme na spomenutý účel – kúpu špeciálneho prístroja pre Detské kardiocentrum,“ uviedol Pavol Lančarič – hostiteľ plesu a generálny riaditeľ Orange Slovensko. Zároveň sa vyjadril, že verí aj v ďalšie dobrovoľné príspevky hostí.

Jeden prístroj aj so softvérovým vybavením stojí približne 100-tisíc eur. Medzi mnohé výhody moderného zariadenia patrí jeho využitie u novorodencov, ale aj u dospelých ľudí. „Bude využitý pre stovky detí z celého Slovenska, ktoré u nás liečime a ktorých život doslova závisí od kvality technického vybavenia. Úprimne si vážime tento záujem pomôcť našim deťom,“ uvítala projekt správkyňa Nadácie detského kardiocentra Mária Kadlečíková. V stredu 9. novembra za rovnakým účelom spustia aj verejnú zbierku.

Nad 12. plesom v opere prebralo záštitu hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava. Ples v opere tradične otvorí úderom na gong hviezda svetového formátu. Meno celebrity, ktorá zavíta v januári do Bratislavy, organizátori prezradia približne o mesiac.

debata chyba

+ Ak vás niečo bolí riešte to okamžite, neodkladajte to na neskôr.
Nebojte sa práce, ktorú ste ešte nerobili, bude...

+ Zabudnite na zmeny účesu či farby vlasov, nie je vhodný čas.
Sila peňazí nie je všetko, myslite na hodnoty,...