Benátky ozdobila krásna Maďarka aj Ronaldova láska. Ale žiarili aj hviezdy!

Projekciou snímky Prvý človek amerického režiséra Damiena Chazella sa v stredu večer začal filmový festival v Benátkach.

30.08.2018 00:26
debata (2)
Herečka Claire Foy pózuje fotografom na... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Herečka Claire Foy pózuje fotografom na festivale v Benátkach. Na sebe má kreáciu Valentino Haute Couture. Herečka Claire Foy pózuje fotografom na festivale v Benátkach. Na sebe má kreáciu Valentino Haute Couture.

Film o astronautovi Neilovi Armstrongovi prináša v hlavných úlohách Ryana Goslinga a Claire Foyovú. Obidvaja, samozrejme, dorazili aj na červený koberec oficiálneho slávnostného prvého večera v Benátkach.

Organizátori si na prvý večer pripravili naozaj silné mená a najmä tváre. Okrem tých hereckých aj niekoľko ľúbivých modelkovských – do Benátok dorazila už v utorok brazílska topmodelka Izabel Goulart, jej portugalská kolegyňa Sara Sampaio či maďarská kráska Barbara Palvin. Všetky patrične vystrojené pútali pozornosť aj na červenom koberci – kým prvú menovanú obliekla značka Alberta Ferretti, druhé dve si vzal pod palec Giorgio Armani a jeho ateliér Privé. Z dielne tohto couture ateliéru pochádzala aj róba členky poroty – herečky Naomi Wattsovej.

Modelka Barbara Palvin v kreácii Armani Privé.
Modelka Sara Sampaio v kreácii Armani Privé.
+18Herečka Claire Foy pózuje fotografom na...

Módnych nadšencov nesklamala ani Britka Foy, ktorá prišla s Prvým mužom. Herečku, ktorá stvárnila kráľovnú Alžbetu II. v oslavovanej sérii The Crown, obliekli do Valentino Haute Couture a vyzerala naozaj výnimočne a elegantne. Za zmienku stojí aj herečka Clemence Poesy či modelka Georgina Rodriguez, priateľka futbalistu Cristiana Ronalda. Zvolila šaty, ktoré pod čipkovanou sukňou odhaľovali čierne nohavičky.

Modelka Georgina Rodriguez, priateľka... Foto: SITA/AP, Claudio Onorati
Modelka Georgina Rodriguez, priateľka futbalistu Cristiana Ronalda prišla v odvážnej róbe. Modelka Georgina Rodriguez, priateľka futbalistu Cristiana Ronalda prišla v odvážnej róbe.

Zlatého leva za celoživotné dielo tento rok dostala osemdesiatjeden­ročná britská herečka Vanessa Redgrave a udialo sa tak hneď počas úvodného večera. Na akcii ju sprevádzal manžel Franco Nero. Zástupcovia festivalu udelia ešte jedného mimoriadneho „leva“ – dostane ho sedemdesiatpäťročný kanadský režisér David Cronenberg.

V súťažnej sekcii sa predstaví 21 celovečerných snímok z Európy, Austrálie, Japonska a oboch Amerík. Víťaz hlavnej ceny, Zlatého leva, bude známy v sobotu 8. septembra. Vyberie ho porota na čele s oscarovým režisérom Guillermom del Toro, ktorého fantasy thriller Tvár vody vyhral na festivale vlani.

Modelka Barbara Palvin v kreácii Armani Privé. Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Modelka Barbara Palvin v kreácii Armani Privé. Modelka Barbara Palvin v kreácii Armani Privé.

Diváci tento rok uvidia veľa politicky angažovaných snímok, namierených napríklad proti rasizmu alebo terorizmu. Prehliadka už si tiež vyslúžila nálepku „politicky nekorektnej“, pretože do súťaže bol vybraný jediný film, ktorý natočila žena. Na rozdiel od festivalu vo francúzskom Cannes umožnili organizátori účasť filmov z produkcie americkej streamovacej služby Netflix.

Hlavnou hviezdou prehliadky je okrem už spomenutého Goslinga, známeho z oscarového hitu La La Land, tiež americká popová speváčka Lady Gaga. Na festivale predstaví nesúťažnú snímku herca a režiséra Bradleyho Coopera nazvanú Zrodila sa hviezda – remake klasického hollywoodskeho filmu s Judy Garlandovou z roku 1954.

Herci Ryan Gosling a Claire Foy spoločne... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herci Ryan Gosling a Claire Foy spoločne uviedli v Benátkach novinku Prvý muž. Herci Ryan Gosling a Claire Foy spoločne uviedli v Benátkach novinku Prvý muž.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #film #móda #modelky #krásky #Barbara Palvin #MFF Benátky #Claire Foy #Georgina Rodriguez

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...