Móda Slnko v sieti: Mauréry ohúrila figúrou, bodovala Marcinková aj Menzelová

Aj slovenský film má už za sebou večer výročných cien za rok 2018. Počas uplynulého piatka vyhlásili v centre Bratislavy ceny Slnko v sieti. Krásne dámy, predovšetkým herečky, pri tom nechýbali.

08.04.2019 11:07
debata (2)
Herečka Zuzana Mauréry predviedla ukážkovú figúru. Foto: Profimedia
Herečka Zuzana Mauréry predviedla ukážkovú figúru. Herečka Zuzana Mauréry predviedla ukážkovú figúru.

Priestory Starej tržnice ožili slávnostným ceremoniálom, ktorý moderoval Bruno Ciberej a na ktorom sa už počas jednotlivých nominačných momentov objavilo množstvo známych tvárí slovenskej kinematografie.

Herečka Zuzana Mauréry s kolegami Róbertom...
Herečka Anka Šišková (vľavo) a jej dcéra Dorota...
+9Nominovaná herečka Gabriela...

Jedným z prekvapení večera bola určite herečka Zuzana Mauréry, ktorá volila jednoduchý elastický model v čiernej farbe odhaľujúci ramená a vyzerala fantasticky. Len málokto by tipoval, že táto dáma oslávila okrúhlu päťdesiatku. Navyše je zjavné, že posledné mesiace naozaj venovala dostatok času svojej fyzickej kondícii a vylepšeniu postavy. Mauréry schudla o niekoľko konfekčných veľkostí a v minimalistickej modročiernej kombinácii doplnenej klasickými lodičkami s oblejšou špičkou (mohla voliť trošku viac sexy model s výraznejšou špičkou) a podlhovastou zlatou listovkou vyzerala skutočne výborne.

Podobne treba pochváliť aj Olgu Menzelovú, manželku herca a režiséra Jiřího Menzela, ktorá na slávnostný večer volila model od českej dizajnérky Zuzany Kubíčkovej a skombinovala ho s priznanou spodničkou Lindex. Telové tóny s odleskami farby šampanského, kontrast jemnučkého tylu a sieťoviny, k nim pridaný lesk šperkov a drobnej kabelky do ruky. Skvelo zvolené boli lodičky s jemným štrasovým detailom a v zamatovom vyhotovení farby ťavej srsti.

Manželka oceneného Jiřího Menzela Olga... Foto: Profimedia
Olga Menzelová Manželka oceneného Jiřího Menzela Olga Menzelová prišla v kreácii od Zuzany Kubíčkovej.

Vydarené voľby v tento večer urobili aj kolegyne z filmu Dôverný nepriateľ – herečky Gabriela Mihalčínová-Marcinková a Zuzana Porubjaková. Kým prvá menovaná bola za svoj výkon nominovaná, druhá ju predstavila priamo na pódiu. V prípade módy volili obe v duchu odporúčaného dress-code „black tie“ a stavili na večerné kreácie. Porubjakovej čierny model s pelerínovými rukávmi, ktorého siluetu definovalo prepásanie v drieku pôsobil elegantne a žensky. Skvelým doplnkom bola dlhá visiaca náušnica aj decentné líčenie so sviežosťou farby na perách.

Marcinkovej trblietavá kreácia od Idy Sandor na jedno rameno s aranžovanou mašľou patrila v rámci výsledného vizuálneho efektu medzi najpompéznejšie modely večera. Krásna herečka, ktorá je pomerne čerstvou mamou, ukázala v trblietavej ružovkastej kreácii príťažlivú postavu, ubrať pár centimetrov spodného lemu sukne by efekt opticky ešte o kúsoček vylepšilo. U hrdinky filmu Dôverný nepriateľ fungoval efektný výčes s hravými prameňmi vlasov aj príťažlivé líčenie s nahými perami a dôrazom na pohľad.

Herečka Zuzana Porubjaková na vyhlásení cien... Foto: Profimedia
Herečka Zuzana Porubjaková na vyhlásení cien Slnko v sieti. Herečka Zuzana Porubjaková na vyhlásení cien Slnko v sieti.

Medzi pozvanými dámami nechýbala ani herečka Michaela Čobejová. Opticky jej šatám nepochybne škodilo krčenie materiálu v oblasti trupu a rukávov a samotný materiál bol aj najväčší problém. Hoci si herečka vybrala zaujímavý strih aj farbu šiat, v celkovom vyznení pôsobila táto kreácia až príliš ležérne, skôr ako šaty na popoludňajšiu vychádzku do mesta.

Tento dojem bol však častým u mnohých hostí večera, čo je aj najväčšia výčitka. Akcia Slnko v sieti stále pokrivkáva, čo sa týka naplnenia štandardov veľkolepého spoločenského podujatia – a to aj napriek faktu, že na pozvánkach dostali hostia odporúčania na večernú módu v podobe black-tie (áno, tušíte správne, mnohí ho absolútne nedodržali).

Nominovaná herečka Gabriela... Foto: Profimedia
Gabriela Mihalčínová-Marcinková Nominovaná herečka Gabriela Mihalčínová-Marcinková stavila na hru flitrovaného dezénu.

Odvolávať sa na argument v duchu „Ale veď to sú umelci, filmári!“ určite neobstojí. Jedna vec je, že večerná móda posúva hranice a etiketa odevu uvoľňuje svoje okovy, čo dokazujú aj podobné podujatia za hranicami. Druhá však, že je jednoducho neúcta vyraziť si na podobnú udalosť v džínsoch a tričku. To je však zároveň aj problém organizátora – lebo práve jeho úlohou je v podobnej chvíli zastaviť takto oblečených hostí rovno pri vchode. Len ktohovie, koľko miest v sále by napokon zostalo voľných…

Herečka Michaela Čobejová. Foto: Profimedia
Herečka Michaela Čobejová. Herečka Michaela Čobejová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slnko v sieti #Gabriela Marcinková #Olga Menzelová #Zuzana Mauréry #Zuzana Porubjaková

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...