Gwyneth ako antická bohyňa! V Paríži vyrazila dych, couture móda tiež!

Prehliadky módy haute couture salónov v Paríži mali hviezdne obsadenie. Azda najviac v prípade ateliéru Valentino. Niektoré dámy doslova vyrazili dych.

04.07.2019 12:40
debata
Herečka Gwyneth Paltrow na prehliadke Valentino... Foto: Profimedia
Gwyneth Paltrow Herečka Gwyneth Paltrow na prehliadke Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2019-2020. Vyzerala úchvatne.

Prezentáciu kolekcie Jeseň/Zima 2019/2020 si prišli pozriež napríklad topmodelka Naomi Campbell, televízna osobnosť Heidi Klum či speváčka Celine Dion, ktorá vymetala v uplynulé dni módnu šou jednu za druhou. Tentoraz to však nebola ona, kto pritiahol najviac pozornosti.

Modelka Hannelore Knuts na prehliadke Valentino...
Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture...
+21Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture...

Pozvanie na prehliadku prijala aj americká herečka Gwyneth Paltrow, ktorá patrí k dobrým osobným priateľom dizajnéra Valentina Garavaniho, zakladateľa značky. Šaty, v ktorých sa objavila, však už zhotovil jeho nástupca – populárny a mimoriadne talentovaný Pier Paolo Piccioli. A treba dodať, že Gwyneth vyzerala ako bohyňa.

Blondínka, ktorá má podľa rodného listu 45 rokov, sa v bielej kreácii s odhaleným chrbtom a pomerne hlbokým dekoltom predviedla pred objektívmi a vyzerala úchvatne. Antický nádych kreácie, ktorú doplnil ešte zlatý retiazkový opasok, nechala vyniknúť len s veľmi prirodzenou úpravou účesu a jemným líčením. Na matku dvoch detí však bola radosť pozerať. Paltrow predviedla skrátka jeden z výnimočných módnych momentov uplynulých dní.

Herečka Gwyneth Paltrow na prehliadke Valentino... Foto: Reuters, CHARLES PLATIAU
Herečka Gwyneth Paltrow na prehliadke Valentino Haute Couture Jeseň-Zima 2019/20. Herečka Gwyneth Paltrow na prehliadke Valentino Haute Couture Jeseň-Zima 2019/20.

Samozrejme, v centre pozornosti popri celebritách bola aj samotná móda. A tá aj tentoraz brala dych. Na móle sa objavili kreácie, ktoré vznikali viac ako 1000 hodín. Medzi nimi to boli napríklad šaty z ružových štvorčekov látky zošívané jeden po druhom vedľa seba ručne. Na móle sa striedali kreácie s florálnymi motívmi, ktoré boli vlastne výšivkou z jednotlivých kúskov látky a spoločne vytvárali nielen florálne vzory, ale dokonca variácie na krajinky.

Piccioli tentoraz pridal k šatám aj výrazné doplnky, ktoré akoby citovali estetiku Tibetu či Mongolska, hornatá Ázia sa pretavila aj do využitia vlny v lemoch kabátov či čižiem. Samotný dizajnér, ktorý pred polrokom očaril svet voľbou maxima afroamerických modeliek na kolekciu haute couture Jar/Leto 2019, tentoraz pokračoval ďalej vo svojej myšlienky inkluzivity.

zväčšiť Zábery z prehliadky Valentino Haute Couture... Foto: Reuters
Zábery z prehliadky Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2019-2020. Zábery z prehliadky Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2019-2020.

Popri množstvo afroamerických modeliek však bola jeho pozornosť sústredená na ženy všetkých vekových kategórií. Aj preto sa na prehliadke medzi modelkami objavila 75-ročná Lauren Hutton či 41-ročná Hannelore Knuts. Viac si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Gwyneth Paltrow #móda #Valentino #Paríž #pôvab #haute couture

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...