Helen Mirren exceluje v úlohe za úlohou a nielen tam. Žiari aj pred objektívmi

Herečku Helen Mirrenovú môžu diváci momentálne vidieť v televízii ako slávnu ruskú panovníčku Katarínu Veľkú. A čoskoro sa objaví aj vo filme The Good Liar (Dobrý klamár). Predstavila ho aj v Londýne.

03.11.2019 12:30
debata
Herec, Sir Ian McKellen (vľavo) a jeho... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herec, Sir Ian McKellen (vľavo) a jeho kolegyňa, držiteľka titulu Dámy Helen Mirren predstavili médiám novinku The Good Liar. Herec, Sir Ian McKellen (vľavo) a jeho kolegyňa, držiteľka titulu Dámy Helen Mirren predstavili médiám novinku The Good Liar.

Držiteľka Oscara sa objavila na streche jedného z londýnskych hotelov v spoločnosti kolegu Iana McKellena, aby spoločne uviedli filmovú novinku záveru roka. Novinka sa sústreďuje na netradičný príbeh romance a vzniku priateľstva medzi ústrednou dvojicou v podaní Mirrenovej a McKellena. Okrem nich sa v príbehu objaví napríklad aj herec Russell Tovey.

Mirrenovej pracovný diár je v posledných mesiacoch skutočne nabitý. Okrem filmu Dobrý klamár sa totiž 74-ročná herečka ujala aj role Kataríny Veľkej v ambicióznom projekte televízie HBO.

zväčšiť Herečka Helen Mirren v Londýne na predstavení... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Helen Mirren v Londýne na predstavení filmu The Good Liar. Herečka Helen Mirren v Londýne na predstavení filmu The Good Liar.

Ako naznačujú prvé reakcie kritikov, seriál celkovo trošku pokrivkáva, či už vo vyobrazení historických udalostí alebo niektorých scén. To však zďaleka neplatí pre Mirrenovú.

Viacero kritikov sa zhodlo, že slávna britská rodáčka, ktorá má doma Oscara za stvárnenie inej panovníčky – britskej kráľovnej Alžbety II., si ukradne v momentoch na obraze všetku pozornosť pre seba. Šušká sa aj o tom, že by mohla byť jasnou favoritkou na zisk Zlatého glóbusu začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Helen Mirren #film #panovník #rola

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...