Krásna Robbie na Oscaroch v šatách z roku 1994! Pristali viac Schifferovej?

Udržateľnosť, ekológia, recyklácia - to všetko sú dnes už témy aj vo svete šoubiznisu a módy červených kobercov. Potvrdili to aj tohtoročné Oscary.

10.02.2020 09:21
debata
zväčšiť Herečka Margot Robbie na Oscaroch 2020 a... Foto: SITA/AP, Profimedia
Herečka Margot Robbie na Oscaroch 2020 a modelka Claudia Schiffer v pôvodnej kreácii Chanel Haute Couture v roku 1994. Herečka Margot Robbie na Oscaroch 2020 a modelka Claudia Schiffer v pôvodnej kreácii Chanel Haute Couture v roku 1994.

V minulosti sa zväčša herečky utiekali k výberu najnovších kreácií či nechávali si zhotoviť luxusné modely na objednávku a na mieru. Tento rok sa však na červenom koberci objavilo niekoľko žien, ktoré siahli do archívov. Ukázali tak, že šaty nie sú len vec na jedno použitie.

Jednou z uvedených bola aj austrálska herečka Margot Robbie, ktorú oblieka módny dom Chanel. Blondínku na slávnostný večer štylisti obliekli do kreácií z kolekcie haute couture, ktorá vznikla v roku 1994. Na prehliadke ju vtedy predvádzala Claudia Schiffer a šaty mali krátku verziu. Pre Robbieovú ich upravili do večernej (predĺženej) podoby.

Herečka Elizabeth Banks prišla v šatách Badgley... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Elizabeth Banks prišla v šatách Badgley Mischka, ktoré si obliekla už v roku 2004. Herečka Elizabeth Banks prišla v šatách Badgley Mischka, ktoré si obliekla už v roku 2004.

Značka Chanel však v archívoch našla aj kreáciu, v ktorej sa objavila herečka Penelope Cruz. Jej voľba padla na model z roku 1995. Nešlo o úplný originál. Šaty boli inšpirované dizajnom a upravené po novom na miery španielskej krásky.

Medzi dámy, ktoré v nedeľňajší večer recyklovali, sa zaradila aj slávna Jane Fonda. Osemdesiatdvaročná hviezda už dávnejšie vyhlásila, že končí s nakupovaním či obliekaním sa do nových kúskov. A vyhlásiť cenu za najlepší film prišla v róbe Elie Saab Haute Couture, ktorú už mala na sebe v minulosti.

Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre najlepší film roka. Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre najlepší film roka.

Podobné platilo aj pre herečku a režisérku Elizabeth Banksovú. V roku 2004 sa na párty Vanity Fair objavila v červených šatách Badgley Mischka. Model oprášila a ukázala sa v ňom aj na tohtoročnej párty známeho magazínu.

Nominovaná herečka Charlize Theron prišla v...
Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre...
+78Herecký pár Lucy Boynton a Rami Malek prišli na...
Herečka a modelka Emily Ratajkowski.
Herečka Olivia Munn v kreácii Versace.
+37Speváčka a herečka Katharine Hope McPhee Foster.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #ekológia #Jane Fonda #Elizabeth Banks #Chanel #Margot Robbie #udržateľnosť

+ Všetko je len o pohodlí, ak budete chcieť cvičiť tak cvičiť budete.
Dodržiavajte pracovnú zmluvu, v opačnom...

+ Pridanie farieb na tanier nielen zdobí, ale aj zlepšuje vašu náladu.
Čím skôr si začnete hľadať novú prácu tým...