Oscar 2012: Červený koberec ozdobili krásne ženy, žiarila Angelina

Najslávnejšie a najsledovanejšie podujatie roka v noci z nedele na pondelok prilákalo do Los Angeles desiatky slávnych tvárí. Hviezdy si užívali oscarovú noc.

27.02.2012 05:00
debata
Herečka Angelina Jolie v róbe Atelier Versace... Foto: SITA
Oscar - červený koberec - Angelina Jolie Herečka Angelina Jolie v róbe Atelier Versace vyzerala úchvatne.

Popri nominovaných, ktorí s napätím očakávali na ortiele akadémie v jednotlivých kategóriách, prišlo množstvo pozvaných hostí či osobností, ktoré ceny prezentovali. Nepochybne medzi nimi zažiarila herečka Angelina Jolie s partnerom Bradom Pittom. Jedna z najkrajších žien sveta odhalila nohu v odvážnom rozparku na róbe od Atelier Versace a vyzerala úchvatne.

Určite však nebola jediná. Na červenom koberci sa striedali krásne dámy. Hneď v úvode ceremoniálu to bola napríklad Milla Jovovich, ktorá dorazila v bielych trblietavých šatách od Elieho Saaba. Nádhernými šatami zaujali aj nominované herečky Rooney Mara (obliekal ju módny dom Givenchy) a Jessica Chastain (vybrala si šaty Alexander McQueen).

Stelesnená krása na červenom koberci - takto sa... Foto: SITA
Oscar - červený koberec - Jessica Chastain (vľavo) a Milla Jovovich Stelesnená krása na červenom koberci - takto sa stretli herečky Jessica Chastain (vľavo) a Milla Jovovich.

Z nominovaných dám však nepochybne vyzerali vynikajúco všetky. Či už oblejšia a napokon aj triumfujúca Octavia Spencer alebo veteránky Meryl Streep, Glenn Close a Janer McTeer.

Zaujímavosťou je, že na Oscary vyrazilo mnoho slávnych dám sólo. Napríklad herečka Gwyneth Paltrow sa vyznala, že sa plánuje zabávať s kamarátkou Cameron Diazovou. Obom dámam chýbalo mužské garde.

Herečka Natalie Portman so svojím partnerom -... Foto: SITA
Oscar - červený koberec - Natalie Portman Herečka Natalie Portman so svojím partnerom - Benjaminom Millepiedom.

Aj speváčka Jennifer Lopez však dorazila na vyhlásenie cien sama, hoci už pár týždňov randí s mladým tanečníkom. Bez partnera sa objavila aj herečka Emma Stone či nominovaná Michelle Williams. Jej rivalku Rooney Mara sprevádzala pre zmenu sestra Kate Mara.

Nováčikom na oscarovskom ceremoniáli bola bývalá zápasníčka Stacy Keibler – aktuálna priateľka herca Georga Clooneyho. V zlatej róbe Marchesa vyzerala veľmi sošne a architekturálne.

Herečky Jennifer Lopez (vľavo) a Cameron Diaz... Foto: SITA
Oscar - červený koberec - Jennifer Lopez (vľavo) a Cameron Diaz Herečky Jennifer Lopez (vľavo) a Cameron Diaz takto odprezentovali kategóriu najlepších kostýmov a masiek.

Zamilovaných párikov bolo tiež tento rok na Oscaroch požehnane. Už spomenutý Angelina a Brad či George a Stacy mali konkurenciu v dlhoročných manželoch Antoniovi Banderasovi a Melanie Griffithovej či minuloročnom víťazovi Colinovi Firthovi a jeho elegantnej manželke Livii.

Na ceremoniál dorazila aj minuloročná víťazka Natalie Portman, ktorej robil spoločnosť partner a otec jej dieťaťa – tanečník Benjamin Millepied.

Herečka Sandra Bullock. Foto: SITA
Oscar - červený koberec - Sandra Bullock Herečka Sandra Bullock.

Počas 84. slávnostného udeľovania Oscarov, ktoré moderoval Billy Crystal, sa predstavili aj mnohé ďalšie hviezdy filmového priemyslu, ako Will Ferrell, Zach Galifianakis, Tina Fey, Rose Byrne, Bradley Cooper, Penélope Cruz, Tom Hanks či Ellie Kemper a Chris Rock s Benom Stillerom. Popri spomenutých Natalie Portmanovej a Colinovi Firthovi nechýbali ani minuloroční víťazi vedľajších hereckých kategórií Christian Bale a Melissa Leo. Viac nájdete v galérii.

Oscar 2012 - banner
Oscar 2012 - banner Oscar 2012 - banner
Herečka Berénice Bejo, nominovaná vo vedľajšej...
Zástupcovia spoločnosti PriceWater House...
+51Herečka Jane Seymour.
debata chyba

+ Dostatok spánku je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Nemusíte spraviť všetko dokonalo, všetko sa časom...

+ Zabudnite na lieky, práve tie vám niekedy môžu uškodiť.
Strategické investovanie času zvýši vaše finančné...