Kate nezabudla na škótske výročie! Ďakovala aj s Williamom a aha, čo si obliekla

Pondelok 25. januára je už dlhé roky v Škótsku dňom osláv takzvanej Burns Night, výročiu venovanému slávnemu škótskemu poetovi Robertovi Burnsovi. Nezabudla na neho ani vojvodkyňa Kate a jej manžel - princ William.

26.01.2021 09:32
debata
zväčšiť Záber, ktorý poskytol Kensingtonský palác,... Foto: SITA/AP
Britain Royals Záber, ktorý poskytol Kensingtonský palác, zachytáva princa Williama a jeho manželku Kate, vojvodkyňu z Cambridge počas videosprávy pre zdravotníkov v prvej línii.

Manželská dvojica z kráľovskej rodiny sa prihovorila vo videospráve, ktorú zverejnil Kensingtonský palác na oficiálnom instagramovom konte. „Vieme, že Burns Night je špeciálny večer pre Škótov po celom svete – príležitosťou stretnúť sa, najesť, vypiť si, osláviť život a prácu Roberta Burnsa,“ uviedol vo videu princ William.

„Bohužiaľ, tento rok je iný. A pre mnohých z vás, ktorí stoja v prvej línii, bude mať dnešná noc úplne inú podobu, keď neúnavne bojujete s pandémiou ochrániť tých najzraniteľnejších v našej spoločnosti,“ pokračovali manželia.

Ich príhovor a poďakovanie venovali predovšetkým zdravotníkom a nezostali len pritom. Rodičia troch detí sa rozhodli zaobstarať pre zdravotníkov a všetkých lekárov a špecialistov z NHS Tayside tradičnú „Haggis“ večeru a tiež rozoslali viac ako 200 boxov s jedlom pre ďalších zdravotníckych zamestnancov.

Nedalo sa tiež nevšimnúť, že škótsky sviatok a jedinečný deň si Kate uctila aj výberom svojej garderóby. Obliekla si totiž kreáciu od Emilie Wicksteadovej s typickým tartanovým vzorom. S príjemným úsmevom a jednoduchou úpravou pôsobila opäť veľmi pôvabne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William #zdravotníci #sviatok #Covid-19 #Robert Burns

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...