Móda OTO: Smatanová i Svarinská ohúrili, Czoborová dvíhala obočie

Vyhlásenie cien OTO 2011 v piatok večer opäť motivovalo slovenské celebrity nahodiť sa do gala a predviesť sa pred objektívmi v najlepšej forme. To, že nie vždy snaha vypálila úspešne, hádam nikoho neprekvapí. Našťastie, OTO sa niesol aj v znamení veľmi estetických momentov.

12.03.2012 12:00
debata
Speváčku Zuzanu Smatanovú už tradične obliekol...
Zuzana Smatanová Speváčku Zuzanu Smatanovú už tradične obliekol na slávnostnú príležitosť Boris Hanečka.

Je veľkou škodou, že speváčka Zuzana Smatanová na párty po vyhlásení zotrvala len pár minút. Inak, by totiž bola kráľovnou noci. Čierne šaty kombinovali pánsky prvok v podobe naznačeného dvojradového zapínania a smokingovej chlopne so ženskými prvkami v podobe trblietavého všitého topu a dlhej polkruhovej vlečky. Speváčkin model vznikal už tradične v dielni Borisa Hanečku a Zuzana ho doplnila telovými lodičkami s otvorenou špičkou a vkusnou kabelkou do ruky. Štýlový bol aj ležérny účes z vlasov „leda-bolo“ vypnutých smerom nahor.

Smatanovú v piatkový večer v speváckej kategórii porazila Nela Pocisková. Tá sa objavila na galavečere v dramatických čiernych šatách s aplikáciou čiernych plieškov našitých na koženom golieriku a perím na zvýraznených pleciach. Zaujímavejší model, príťažlivo obkresľujúci postavu, na tejto mladej dáme hádam ešte nebolo vidieť. Núka sa však otázka, či nie je 21-ročná slečna ešte trochu primladá na podobný typ róby. Možno však len stačilo trochu inak upraviť vlasy – nechať im voľnosť a dievčenskú ľahkosť a výsledok by pôsobil lepšie. Účes totiž Pociskovej pridal roky, dosť rokov.

Víťazka v kategórii Speváčka roka Nela Pocisková.
Nela Pocisková Víťazka v kategórii Speváčka roka Nela Pocisková.

V zozname ocenených sa opäť po roku ocitla aj moderátorka Lucia Barmošová. Už minulý rok zaujala v precíznej ručne zdobenej róbe od Petry Póorovej. Tento rok stavila na model od rovnakej návrhárky kombinujúci trojfarebnosť – jasnomodrú sukňu dopĺňal biely vršok s trojštvrťovými rukávmi a čierna stuha okola pása. Jednoduché, pôvabné. Doplnené príjemným dievčenským účesom a čiernymi šperkmi.

V prípade jednoduchosti, ktorá sa pretavila do dokonalého vzhľadu, však nemala konkurenciu herečka Kristína Svarinská. Biely elastický top zakončený jemným volánom, ktorý doplnila minisukňou so zaujímavým dezénom rybích šupiniek, vyzeral na nej naozaj vkusne. Obľúbené telové lodičky, vlasy jednoducho zopnuté na temene a k tomu ako šperk výrazná a masívna bižutéria. Skvelé!

Herečka Kristína Svarinská. Foto: Nikita Leto
Kristína Svarinská Herečka Kristína Svarinská.

Najlepšie herečky večera – dramatická Diana Mórová a komediálna Petra Polnišová sa na galavečer pripravovali poctivo. A výsledok bol v oboch prípadoch pôvabný. V prípade budúcej mamičky Polnišovej hádam ešte o trošku pôvabnejší.

Ako zástupkyňa početnej skupiny žien, ktoré nenosia veľkosť 34, sa s výzvou obliecť svoje ženské krivky vysporiadala na jednotku. Čierne elastické šaty s jemne zvýraznenými pleciami a detailom všitej čipky vo výstrihu jej urobili dobrú službu. Úprava vlasov v duchu old-school Hollywoodu a k nim tmavý výrazný rúž celkový vzhľad doťukli. Mórová stavila na obľúbené flitre v minimalisticky riešených večerných šatách, pri ktorých zaujal detail bikinového viazania pri krku.

Tehotná Mária Čírová ponúkla zaujímavú alternatívu k vzhľadu budúcich mamičiek. Väčšina ľudí by očakávala éterické či romantické vzory a strihy. Ona však stavila na kombináciu nežnosti v podobe pepermintovej látky s dramatickou čiernou lakovanou kožou, ktorá zvýrazňovala poprsie a vzadu na chrbte prechádzala do čiernej látky naznačujúcej vlečku. Model pre Čírovú vytvorila Hana Převrátilová.

Kolegyne a kamarátky - Zuzana Kanócz (vľavo) a...
Zuzana Kanócz (vľavo) a Kristína Turjanová Kolegyne a kamarátky - Zuzana Kanócz (vľavo) a Kristína Turjanová.

U Róberta Bartolena vznikali šaty herečky Zuzany Kanócz. Model nad kolená vytvorený z čipky dopĺňal zaujímavý detail trblietavého náhrdelníka, ktorý uchytával telovú látku v oblasti poprsia. Ešte pútavejšie pôsobilo trblietavé bolerko s vojensky hranatými ramenami pošité strapcami. Možno trochu prekombinované, ale proti gustu žiaden dišputát – Kanócz vyzerala v modeli veľmi prirodzene a sošne. Až po kolená… Bohužiaľ, nižšie od kolien sa nachádzala najväčšia slabina celkového vzhľadu – béžové lodičky. Vyslovene nekorešpondovali so zvyškom – vyzerali akoby si ich požičala od nejakej úradníčky z banky.

Na Slovensku sa počas posledných rokov vytvorili dve skupiny známych osobností – tie, ktoré sú ochotné pre výnimočné príležitosti investovať do kreatívy dizajnéra a dámy, ktoré si vystačia s požičovňou. Nemožno im to mať za zlé – veď pri cene večerných šiat, ktorá sa u slovenského dizajnéra bežne šplhá nad sumu 1000, ba až 2000 eur, sa len ťažko dá neustále platiť za taký spotrebný tovar ako sú šaty.

Fitneska Zora Czoborová dorazila na slávnostné... Foto: Nikita Leto
Zora Czoborová Fitneska Zora Czoborová dorazila na slávnostné vyhlásenie v šatách, ktoré jej dekoltu nespravili najlepšiu službu.

Lenže, najväčším prekliatím domácej smotánky je inklinovanie ku kolotočiarske­mu štýlu (a jeho rozširovanie medzi pospolitý ľud), ktorý sem-tam zájde až za hranice gýčovosti. Franforce polyesterovej organzy, nestráviteľné kombinácie flitrov a výšiviek, dokonca ručne maľované výjavy. To boli aj najslabšie miesta v garderóbe slovenských prominentov na cenách OTO 2011.

Azda najväčší šok ešte pred samotným štartom večera vyvolala Zora Czoborová. Privrznuté poprsie v korzetovo-tesných trblietavých šatách si vyslúžilo divé cvakanie objektívov. Lenže, odhliadnuc od dekoltu to bol výber, ktorý naozaj dvíhal obočie. Krikľavá farebnosť, flitre, rozparok a kožušina – celé to pripomínalo akýsi kostým z tanečnej súťaže. A obuť „striptízové“ topánky na priehľadnej platforme bolo ako posledný klinec do rakvy módnej bizarnosti.

Europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová s... Foto: Nikita Leto
Monika Flašíková-Beňová a Fedor Flašík Europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová s manželom Fedorom Flašíkom.

Moderátorky Andrea Pálffy-Belányi a Erika Barkolová sa v tento večer ocitli medzi nominovanými. Za výber šiat by si však žiadnu trofej domov neodnášali. Prvá menovaná stavila na presladený romantický miš-maš kvetinových motívov, flitrov a tyrkysovej viazačky na páse. Druhá zase prišla v čiernych šatách s ručne maľovaným motívom mileneckej dvojice, pri ktorej sa nejednému hosťovi museli vybaviť v mysli gýčové obrazy, ktoré pred desiatmi rokmi trónili na obývačkových stenách mnohých domácností.

Herečka Karin Haydu neprekvapila – vybrala si asi 256-krát róbu, akú by ste pri nej očakávali. Ale viete si ju vôbec predstaviť v niečom inom?

Smutným prekvapením bol však výber europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. Od vkusných modelov s dotykom parížskej či britskej elegancie, ktoré kedysi obliekala, prešla k lacno pôsobiacim elastickým šatám (ktoré určite lacné neboli!) s ošemetným zvi­eracím vzorom. Oslava (ne)estetiky rýchlozbohatlíkov však v prípade Beňovej, aj pre jej potenciál z minulosti, zamrzí.

Herečka Petra Polnišová sa tešila z dvoch...
Fitneska Zora Czoborová dorazila na slávnostné...
+24Róbert Beňo vzal na OTO 2011 aj svoju tehotnú...
debata chyba

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...