Móda 93. Oscarov: Úchvatná Mulligan, odhalená Zendaya aj zamilovaná Berry s Pořízkovou

Galavečer 93. ročníka Oscarov sa síce konal za výnimočných okolností stále pretrvávajúcej pandémie. Jeho organizátori sa však snažili priblížiť pompéznej atmosfére filmového sviatku z rokov minulých. A podarilo sa im to aj vďaka mnohým hviezdam v spoločenskej "zbroji".

26.04.2021 06:29
debata
Herečka Reese Witherspoon prišla odovzdať jednu... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
APTOPIX 93rd Academy Awards - Arrivals Herečka Reese Witherspoon prišla odovzdať jednu z cien v kreácii Christian Dior.

Červený koberec 93. ročníka sa presunul spred priestorov losangeleského Dolby Theater pred niekdajšiu stanicu Union Station. Tam vznikla fotostena s logom a soškami, kratší červený koberec aj miesta pre novinárov, ktorí museli dodržiavať prísne odstupy. A práve tam sa objavili aj mnohé nominované hviezdy.

Jedným z kľúčových momentov večera bol určite fakt, že mnohé dámy stavili tentoraz na mix luxusu a komfortu. Platilo to napríklad pre obe nominované režisérky Chloe Zhaovú aj Emerald Fennellovú. Dvojica dám si ku svojim modelom obula tenisky! Za toto rozhodnutie žali nadšenie portálov ako Vogue či Elle. V prípade Fennellovej, ktorá mala na sebe inak kreáciu z dielne Gucci, to podmienilo pravdepodobne aj tehotenstvo. Víťazka večera Zhao skrátka zostala verná svojmu štýlu a imidžu.

Herečka Vanessa Kirby sa objavila na oscarovom...
Colman Domingo si obliekok na seba pomerne...
+50Noninovaná režisérka Emerald Fennell v šatách z...

Pozornosť novinárov sa (aj po mesiacoch bez poriadnej živej akcie na červenom koberci) sústreďovala najmä na nominované herečky. Dve z nich stavili na zlatú farbu, možno s víziou, že bude pre nich tá šťastná. Bohužiaľ, neuspeli, Oscara si odnášala Kórejka Jun Ju-čung za vedľajšiu rolu v snímke Minari a neprítomná Frances McDormand za Krajinu nomádov. Ale jedno treba uznať – britská rodáčka Carey Mulligan v zlatej róbe Valentino Haute Couture s prestrihom na bruchu, bola absolútnou módnou víťazkou večera. Možno ešte s ďalšou kráskou v šatách z rovnakého ateliéru (a tiež odhaleným bruškom) – herečkou Zendayou. Tá v kanárikovo žltej kreácii Valentino Haute Couture a s rozviatymi vlasmi vyrazila dych.

zväčšiť Nominovaná herečka Carey Mulligan v kreácii... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Nominovaná herečka Carey Mulligan v kreácii Valentino Haute Couture.

Čo sa spomenutej Andry Dayovej týka, tá sa obliekla do zlatých odhaľujúcich šiat od Very Wangovej a podľa mnohých pripomínala niekdajšie časy Cher a jej odhaľujúcich „disko“ kreácií od Boba Mackieho. V zlatých tónoch sa však medzi pozvanými objavil napríklad aj nominovaný herec Leslie Odom Jr.

Chloé Zhao Oscar Ceny Odovzdávanie Čítajte viac Oscary sú rozdané!

Ako stelesnenie dokonalej hollywoodskej elegancie sa pred objektívmi objavila nominovaná Vanessa Kirby, ktorej róbu zhotovili v dielni značky Gucci. Výrazný temný rúž ešte podčiarkol alabstrový tón pleti a telovú farbu šiat, ktoré boli precízne ušité a mali architekturálny nádych. (Mimochodom, zdá sa, že práve odhalené brucho bolo jedným z fashion statements večera – predvádzala ho aj spomenutá Kirby či Andra Day)

Na bielu potom stavila ďalšia nominovaná, Bulharka Maria Bakalova, ktorú obliekol francúzsky módny dom Louis Vuitton. Herečka Viola Davis (tiež s nomináciou) stavila na snehobielu kreáciu z dielne Alexander McQueen.

zväčšiť Kombinácia záberov módy z oscarového červeného... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
APTOPIX 93rd Academy Awards - Arrivals Kombinácia záberov módy z oscarového červeného koberca - zľava: Carey Mulligan, Leslie Odom, Jr., Andra Day, Maria Bakalova a Viola Davis.

Červený koberec 93. ročníka Oscarov však priniesol aj niekoľko výrazných farebných momentov. Okrem už spomenutej Zendaye to bola napríklad aj herečka Amanda Seyfried v princeznovskej róbe Armani Privé, ktorej karmínové tóny bili do očí rovnako ako ukážková ručná práca s množstvom tylu a hodvábu. Výrazná červená bola aj róba herečky Angely Bassetovej z dielne Alberty Ferrettiovej a s tónmi červenej pracovala aj kreácii herečky Reese Witherspoonovej. Obliekol ju módny dom Christian Dior. Ten mal na svedomí aj červené šaty ďalšej nominovanej, britskej herečky Olivie Colmanovej, ktorá si červený koberec užila v Londýne.

To bola aj novinka večera v pandémii. Namiesto Zoom-callov a hviezd prihlasujúcich sa cez internetové platformy, sa rozhodli tvorcovia vo viacerých miestach po svete vytvoriť akési oscarové „stanice“. Okrem Londýna sa tak odohrával ceremoniál v malom aj v Paríži, Dubline, ale dokonca aj v Prahe.

Herečka a speváčka Zendaya v kreácii Valentino... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Herečka a speváčka Zendaya v kreácii Valentino Haute Couture.

Čo sa módy týka, najvýraznejšie momenty večera sa však odohrávali práve v Los Angeles. Dôvodom nebol len výber kreácií, ale aj prezentácia samotných hviezd. Keď si napríklad herečka Halle Berry zdvihla kaskády šifónu na šatách Dolce & Gabbana, bolo jasné, že toto je moment, za ktorý budú vďační fotografi po celom svete.

Z pozvaných dám je nutné určite spomenúť aj Margot Robbieovú v kreácii Chanel Haute Couture či minuloročnú víťazku Lauru Dernovú v kreácii so sukňou zo pštrosieho peria od Oscar de la Renta. Na Armani Privé priam tradične stavila Glenn Close, ktorej sa nepodarilo premeniť na úspech ani 8. nomináciu. Väčšie šťastie s takmer identickým odtieňom modrej farby však mala speváčka H.E.R., ktorá si vo flitrami vyšívanej kreácii Dundas odnášala sošku za najlepšiu skladbu.

zväčšiť Herečka Halle Berry v kreácii Dolce &... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Herečka Halle Berry v kreácii Dolce & Gabanna.

Jedným z veľkých prekvapení večera bola nepochybne účasť modelky s českými koreňmi Pavlíny Pořízkovej, ktorej glamour look podporili zlatisté puzdrové šaty. Ešte viac ako móda však zaujal fakt, že Pořízková sprevádzala režiséra a scenáristu Aarona Sorkina. Podľa pózovania a blízkosti, akú predvádzali fotografom, je jasné, že tvoria pár. Niežeby Pavlína Pořízková nebola príťažlivá dáma aj bez partnera, ale ona, podobne ako Berry môžu byť ukážkovým príkladom, že „láska tiež robí divy“. Obe sa totiž objavili po boku partnerov a najmä spokojnosť a radosť z ich tvárí sa dala čítať.

Ďalšie (aj pánske) módne kreácie si pozrite v našej galérii.

Režisér a scenárista Aaron Sorkin a česká... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Režisér a scenárista Aaron Sorkin a česká modelka Pavlína Pořízková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Reese Witherspoon #Oscar #Carey Mulligan #Zendaya #Vanessa Kirby #Andra Day

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....