Pánska móda na Oscaroch: Prekvapila krikľavá ružová, zlaté crocsy aj overal!

Až na občasné výstrelky v podobe smokingu doplneného kraťasmi či nezabudnuteľnú róbu Billyho Portera sú muži z hľadiska módy pri odovzdávaní filmových Oscarov obvykle tak trochu v pozadí za svojimi kolegyňami.

26.04.2021 15:30
debata
Colman Domingo si obliekok na seba pomerne... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Colman Domingo si obliekok na seba pomerne výraznú farbu obleku. Išlo o kreáciu Atelier Versace.

V tomto roku ale dostali pozvaní prísny protokol, ktorý im pripomínal, že „neformálne oblečenie sa skutočne nehodí“ – a na červenom koberci to bolo poznať, napísal spravodajský server.

V pánskom oblečení pochopiteľne dominovala čierna farba – ale aj tá sa dá ozvláštniť, ako ukázal herec Paul Raci, ktorý na červený koberec vyrazil v klasickom obleku doplnenom čierno nalakovanými nechtami, ku ktorým pridal rockerské pózy.

Herečka Vanessa Kirby sa objavila na oscarovom...
Colman Domingo si obliekok na seba pomerne...
+50Noninovaná režisérka Emerald Fennell v šatách z...

Colman Domingo, ktorý si zahral vo filme Ma Rainey – matka blues, si vybral klasický jednoradový oblek v žiarivo ružovej farbe, doplnený košeľou rovnakého odtieňa a ozdobený toľkými flitrami, až z tejto kreácie od Versaceho boleli oči.

Leslie Odom Jr., ktorý bol medzi nominovanými v kategórii na najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe, zvolil dvojradový zlatý oblek Brioni aj košeľu, a vyzeral tak trochu ako soška Oscara, po ktorej túžil – avšak márne.

Questlove a jeho look na 93. ročníku Oscarov. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Questlove a jeho look na 93. ročníku Oscarov.

Späť do 70. rokov divákov vrátil LaKeith Stanfield, ktorý si obliekol čierny overal od Saint Laurenta. Doplnil ho košeľou s dlhým golierom, opaskom, klasickými čiernymi topánkami a čiernymi okuliarmi.

Deväťročná hviezda filmu Minar Alan Kim ešte nie je dospelým mužom, ale už sa stáva kráľom módy. Na červenom koberci profesionálne zapózoval v obleku s krátkymi nohavicami, doplnenými vysokými ponožkami – každú s iným vzorom.

Režiséri krátkeho filmu Vzdialené svety Martin Desmond Roe a Travon Free si vybrali podobné, farebne zladené obleky, ku ktorým pripojili aj politické posolstvo doby – na topánkach a podšívke saka mali mená George Floyda, Breonny Taylorovej a ďalších, ktorí boli zabití pri policajnom násilí.

Nominovaný Leslie Odom Jr., a jeho partnerka... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
93rd Academy Awards - Arrivals Nominovaný Leslie Odom Jr., a jeho partnerka Nicolette Robinson.

Avšak najväčšiu pozornosť zrejme zožal hudobník Questlove, ktorý po červenom koberci kráčal v tmavom obleku, ku ktorému si vzal farebne zladené rúško na tvár. A hoci sa mu na krku leskol strieborný náhrdelník, všetku pozornosť strhávali jeho topánky – gumové šľapky Crocs v zlatej farbe.

Žiarivá obuv dodala jeho oblečeniu nečakanú eleganciu – a zároveň poslúžila ako ironická bodka za nariadeným dress-code. Questlove skrátka ukázal, že kto chce, štýlovú medzierku si vždy nájde, napísal server.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Atelier Versace #pánska móda #Questlove

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...