Dua Lipa kráľovnou Brit Awards! A tie šaty... provokovala výstrihom i od pása nadol

Britské hudobné ceny Brit Awards tento rok ovládla londýnska speváčka Dua Lipa, ktorá si odniesla ocenenie za album roka aj za najlepšiu ženskú umelkyňu.

12.05.2021 09:29
610361201 Foto:
Speváčka Dua Lipa v kreácii od Vivienne Westwoodovej.
debata

Dua Lipa bola jednou z vybraného počtu hudobníkov, ktorí sa na akcii zúčastnili osobne. Ako to už v jej prípade býva, nezaobišlo sa to bez patričného módneho stylingu a štipky provokácie. O tú sa postaral outfit z dielne britskej návrhárky Vivienne Westwoodovej, ktorý sama speváčka označila pre portál Vogue.co.uk ako „poctu klasickej tvorbe a siluete od Vivienne“. Nechýbal úzky osí driek tvarovaný všitým korzetom, bujné poprsie a tentoraz aj variácia na podväzky odhalené v asymetrickej suk­ni.

Konkurenciou na červenom koberci bola pre Lipu jej kolegyňa Raye, ktorá zase predviedla provokatívnu variáciu na klasický model šiat Marilyn Monroe z hitu Páni majú radšej blondínky. Ovešaná trblietavými šperkmi pútala pozornosť tiež bujným dekoltom aj odhaleným stehnom vykúkajúcim spod vysokého rozparku.

Speváčka Dua Lipa ďakuje za cenu pre najlepšiu...
Američanka Taylor Swift si osobne prevzala cenu...
+6Spevák Harry Styles v zákulisí Brit Awards 2021.

Móda tohtoročných Brit Awards však bola pomerne striedma. Zaujala ešte speváčka Taylor Swift svojou kombináciou nohavíc a trblietavého podprsenkového topu či Harry Styles v károvanom obleku s retro nádychom.

Ceremóniál sa konal v londýnskej O2 Aréne, ktorej kapacita je až 20 000 divákov, no pre pandémiu sa na akcii zúčastnilo 4000 ľudí. Večer bol súčasťou pilotného projektu, v ktorom chce britská vláda otestovať bezpečnosť hromadných akcií v čase epidémie covidu-19. Hostia nemuseli mať rúška ani udržiavať rozostupy, podmienkou účasti ale bol negatívny test na koronavírus.

zväčšiť Speváčka Raye sa na 41. ročníku Brit Awards... Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia
610370636 Speváčka Raye sa na 41. ročníku Brit Awards predviedla v odvážnych šatách a ĺa Marilyn Monroe.

Cez polovicu divákov tvorili kľúčoví zdravotnícki pracovníci a ich priatelia a príbuzní, ktorí vstupenky dostali ako poďakovanie za nasadenie počas pandémie. Z hľadiska pozerali na dve oddelené pódia – jedno pre moderátorov a druhé pre účinkujúcich. Nominovaní sedeli pri oddelených stolíkoch.

„Dnes večer sa naše zraky upierajú k schodnejšej budúcnosti,“ uviedol hlavný moderátor slávnostného večera, komik Jack Whitehall. „Máme obecenstvo … máme hviezdy popu, sme späť,“ dodal.

Dvadsaťpäťročná speváčka kosovského pôvodu Dua Lipa získala ocenenie pre najlepší britský album za nahrávku Future Nostalgia. Svoje živé vystúpenie na udeľovaní cien venovala práve zdravotníckym pracovníkom. Najlepšou piesňou sa stala skladba Watermelon Sugar od bývalého člena skupiny One Direction Harryho Stylesa. V kategórii najlepší spevák zvíťazil londýnsky rapper J Hus. Skupinou roka sa prvýkrát v histórii ocenenia stalo čisto ženské zoskupenie Little Mix, napísala agentúra Reuters.

Dua Lipa v kreácii Balenciaga Čítajte viac Nádherná Dua Lipa ako oscarová diva: Eltonovi pomohla vyzbierať milióny!

Tradične sa udeľovali ceny aj zahraničným umelcom. Najlepším nebritským spevákom sa stal kanadský spevák The Weeknd, ktorý sa pripojil cez video. Cenu pre najlepšiu zahraničnú speváčku získala americká hviezda Billie Eilish. Americká speváčka Taylor Swift ako prvá žena dostala cenu pre globálnu ikonu, medzi ktorej držiteľov doteraz patrili len Briti Elton John, David Bowie a Robbie Williams. Prišla si pre ňu osobne.

Organizátori tento rok výhercom udelili hneď dve sošky, ktorými chceli nadviazať na vľúdnosť a solidaritu, ktoré niektorí ľudia prejavili pri pandémii. Umelcov vyzvali, aby druhú cenu s niekým zdieľali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Taylor Swift #Brit Awards #pandémia #Dua Lipa #Raye

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...