Móda (v sieti): Bodovala Studenková, Šulajová zatienila iné dámy

Slnko v sieti je názov slovenských filmových cien. Vzhľadom na slabšiu produkciu domácich filmov sa odovzdávajú len raz za dva roky. Ale chudobnosť slovenskej tvorby akoby sa premietla aj do odievania prítomných dám.

20.04.2012 12:16
debata
Herečka Zdena Studenková prichádza v... Foto: Slnko v sieti / A. Faraonov
Zdena Studenková Herečka Zdena Studenková prichádza v spoločnosti kolegov Andyho Hryca (vľavo) a Maroša Kramára.

Kým na ceremoniál OTO či Slávika sa prominenti chystajú aj niekoľko dní vopred, utorňajšie vyhlásenie cien Slnko v sieti bolo dôkazom, že väčšina hereckej obce pristupuje k slávnostnému večeru s rezervou. Slnko v sieti sa tak muselo zaobísť bez oslnivých kráľovien večera.

Mnoho dám stavilo v utorňajší večer na ležérnejší a menej slávnostný odev. V tomto smere sa najlepšou cestou vybrala herečka Zdena Studenková, ktorá v ideálnom mixe nakombinovala ležérnosť úzkych nohavíc a zároveň luxusný vzhľad trblietavého saka. K ľahkosti módy z ulice sa zase jej vracala kožušinová kabelky prehodená krížom cez plece. A Studenkovej vlny a´la Madonna boli len podčiarknutím toho, že aj napriek niekoľkým prešľapom z minulosti má táto dáma najväčší potenciál nezaostávať módou za svojimi svetovými kolegyňami.

Herečka Emília Vášáryová. Foto: Slnko v sieti / Anton Faraonov
Emília Vášáryová Herečka Emília Vášáryová.

Divy slovenských divadelných dosiek Emília Vášáryová a Božidara Turzonovová neprekvapili. Kým prvá stavila na obľúbenú kombináciu čiernej s výraznou farbou – v tomto prípade fuchsiovou na saku, druhá volila ležérny tunikový model so zaujímavým detailom viazačky a dvojitých rukávov. Problematická sa javila byť v Turzonovovej prípade dĺžka šiat. Grafický prvok na páse, bohužiaľ, veľmi nevynikol.

Herečka Kristína Farkašová. Foto: Slnko v sieti / Anton Faraonov
Kristína Farkašová Herečka Kristína Farkašová.

Vášáryovej fuchsiové sako vynikalo zaujímavým riasením na spodnom leme, čím vytváralo dojem väčšej honosnosti. Čierna tubová sukňa mierne rozšírená v spodnej časti odhaľovala špička topánok a to bolo azda jej najväčšie negatívum. Ako vhodnejšia by sa javila sukňa až po zem s naznačenou vlečkou alebo celkom inak – vkusné a precízne strihané nohavice.

Herečka a fotografka Zuzana Šulajová s... Foto: Slnko v sieti / Anton Faraonov
Zuzana Šulajová a Jan Révai Herečka a fotografka Zuzana Šulajová s partnerom Janom Révaiom..

Týmto spôsobom pristúpila k voľbe šiat ocenená česká herečka Taťjana Medvecká. Dĺžka jej saka s brokátovou zlato-čiernou potlačou však mohla byť o niečo kratšia. Zvyšné dve ocenené dámy z filmu Dom – herečka Judit Bárdos a režisérka Zuzana Liová trochu prekvapili. Hoci obe sú pomerne mladé, stavili na usadlejšiu a konzervatívnejšiu garderóbu. Mladá študentka VŠMU Bárdos síce zvolila neškodné a vlastne aj celkom príťažlivé puzdrové šaty nad kolená, ktoré zdobili drobné kvetiny v živôtiku – nezmyselne však vyznievali čierne priehľadné pančuchy.

Pančuchová „slabina“ sa prejavila aj u herečky Kristíny Farkašovej. Trblietavé minišaty, ale najmä sexi postava, ktorými určite musela vyvolať medzi staršími kolegyňami pár štipľavých poznámok, by bez nich vyzneli lepšie.

Herečka Helena Krejčiová s kolegom Csongorom... Foto: Slnko v sieti / Anton Faraonov
Helena Krejčiová Herečka Helena Krejčiová s kolegom Csongorom Kassaiom.

Príjemným prekvapením však bola herečka a fotografka Zuzana Šulajová, ktorá svojím stylingom celkom vybočila z prúdu odevného štýlu slovenských prominentiek. Výrazný grafický vzor na tope bez rukávov, k nemu fialové nohavice a ostrozelená kvetina vo vlasoch. Hravosti, ktorú priniesla so sebou hneď pri vkročení na pódium, pritom nechýbala ani ženská elegancia a šarm.

A elegantná bola aj herečka Helena Krejčiová, ktorej čierna toaleta na jedno rameno s jemným riasením po bokoch patrila k najslávnostnejšie vyznievajúcim modelom večera. Škoda len, že Krejčiová nevolila nejaký tlmenejší tmavý odtieň (napríklad atramentovomodrú, antracitovú alebo temnú zelenú) namiesto čiernej. Výsledkom tak mohla konkurovať najkrajšej dáme večera – herečke Táni Pauhofovej. Jej fotografia nám, bohužiaľ, chýba, ale určite uveríte, keď napíšeme, že v smotanovej róbe s naznačenými rukávikmi a jemnou vlečkou vyzerala táto ryšavka naozaj sanzačne.

Herečka Zdena Studenková prichádza v...
Herečka a fotografka Zuzana Šulajová s...
+7Herečka Kristína Farkašová zvolila...
debata chyba

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...