Marvel láka na ázijského superhrdinu! Takáto bola veľká premiéra v LA

Veľká premiéra, ktorá potešila opäť všetkých fanúšikov marvelovského univerza, sa konala v pondelok večer v Los Angeles. Hlavné hviezdy predstavili film Shang-Chi a legenda o desiatich prsteňoch.

17.08.2021 12:01
LA premiere of "Shang-Chi and the Legend of the... Foto: ,
Herečka Awkwafina na premiére filmu Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.
debata

Na červenom koberci sa zišli hlavné hviezdy, pričom titulnú úlohu v tomto prípade zverili tvorcovia čínskemu hercovi Simu Liuovi. Liu stvárňuje mladého bojovníka Shang-Chi, ktorý ovláda bojové umenia a bol trénovaný za zabijaka. Ako uviedla produkcia, hrdina zvládol množstvo svojich bojových scén bez dablérov a kaskadéra – jeho charakter totiž počas celého filmu nenosí žiadnu masku či kostým.

Herečka a modelka Chrishell Stause a jej...
Herec Benedict Wong.
+6Modelka a herečka Jhene Aiko prišla na premiéru...

Okrem Liua sa na slávnostnej premiére snímky, ktorá sa dostane do kín 3. septembra, objavili napríklad aj herečky ako Fala Chen, Jodi Lang či komička a herečka Awkwafina. Tvorcovia tiež postupne odhalili, že vo filme si drobné role strihli herci, ktorých už mohli diváci vidieť v niekoľkých predchádzajúcich filmoch z produkcie Marvel a ktorí sú súčasťou marvelovského univerza – ako napríklad Ben Kingsley či Tim Roth.

Vzhľadom na prevažne ázijské osadenstvo filmu a tiež lokácie sa očakáva, že nová snímka bude triumfovať pri uvedení v čínskych kinách. Réžie sa ujal Destin Daniel Cretton, na premiére sa však ukázala aj režisérka Chloe Zhao, držiteľka tohtoročného Oscara za najlepšiu réžiu a film (Nomadland). Zhao je totiž režisérkou ďalšieho pripravovaného filmu v rámci marvelovského univerza – snímky The Eternals.

zväčšiť Herec Simu Liu pózuje fotografom. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
LA premiere of "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" Herec Simu Liu pózuje fotografom.

Zaujímavosťou je, že hoci prvý nápad s adaptáciou komiksu o hrdinovi Shang-Chi prišiel už v roku 2001, trvalo celých sedemnásť rokov, kým sa začalo reálne hovoriť o realizácii tohto nápadu a hľadaní hrdinov pre hlavné úlohy. Film Shang-Chi a legenda o desiatich prsteňoch príde aj do slovenských kín 3. septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Marvel #Shang-Chi

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...