Byť závislý nie je hanba, odkázala vojvodkyňa Kate! Po vážnych slovách prišiel aj smiech

Viacero záslužných projektov podporujú členovia britskej kráľovskej rodiny. Po nedávnom víkendovom vyhlásení cien The Earthshot Prize Awards, nad ktorými prevzal záštitu princ William, sa tentoraz opäť ukázala na verejnosti jeho polovička Kate. S dôležitým posolstvom.

20.10.2021 13:50
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge od hlavy po päty v červenej farbe na akcii Forward Trust's Taking Action on Addiction.
debata

Matka troch detí zavítala v utorok na akciu pri príležitosti spustenia kampane Taking Action on Addiction, ktorá sa konala v Londýne. Jej posolstvo bolo jasné – je dôležité pochopiť, aké náročné je zvládnuť závislosť, čo mnohých ľudí k nej vedie a ako je možné nájsť cesty prevencie.

zväčšiť Vojvodkyňa Kate sa na podujatí stretla aj s... Foto: SITA/AP, Paul Grover
Britain Royals Vojvodkyňa Kate sa na podujatí stretla aj s populárnym moderátorskym duom Ant McPartlinom (v strede) a Declanom Donnellym, známym ako Ant & Dec.

Vojvodkyňa, ktorá má pod palcom niekoľko projektov zameraných na duševné zdravie, sa hosťom akcie v priestoroch BAFTA v Londýne aj osobne prihovorila. „Závislosť nie je voľba. Nikto sa nerozhodne stať závislým. Ale to sa môže stať každému z nás. Nikto z nás nie je imúnny. Príliš zriedka sa hovorí o vážnom stave duševného zdravia a len málokedy si urobíme čas na odhalenie a úplné pochopenie jeho základných príčin,“ uviedla 39-ročná Kate.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge od hlavy po päty v...
Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa zúčastnila na...
+2Vojvodkyňa Kate sa na podujatí stretla aj s...

„Cesta k závislosti je často viacvrstvová a zložitá. Ale rozpoznaním toho, čo sa skrýva pod závislosťou, môžeme pomôcť odstrániť tabu a hanbu, ktoré ju bohužiaľ obklopujú. Ako spoločnosť musíme začať z pozície súcitu a empatie. Tam, kde vychovávame ľudí okolo seba, porozumieme ich ceste a tomu, čo sa im v živote prihodilo," doplnila tiež zanietená vojvodkyňa.

Princ William a vojvodkyňa Kate prichádzajú na... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Princ William a vojvodkyňa Kate Princ William a vojvodkyňa Kate prichádzajú na The Earthshot Prize Awards Ceremony. Kate žiarila v šatách Alexander McQueen.

Za svoj prejav, ktorý citovali niekoľko britských aj amerických médií, zožala manželka princa Williama všeobecné pochvaly a nadšené odozvy odborníkov aj verejnosti. Na samotnom evente však nebola len seriózna, ale tiež sa dala do reči so známym moderátorskym duom Ant & Dec, ktorí ju podľa fotografií zjavne pobavili a niekoľkokrát rozosmiali. Obaja patria v Británii medzi najpopulárnejších moderátorov a ich angažovanie sa v kampani proti závislosti podľa odborníkov dokáže zmeniť názor najmä u mladšieho diváka.

Vojvodkyňa Kate si na utorňajšie popoludnie obliekla červenú farbu od hlavy po päty – rolák doplnila plisovanou sukňou aj elegantnými lodičkami. Červená farba je farba vitality a zdravia a je možné, že aj toto bol signál, akým chcela prispieť k posolstvu kampane.

Britain Earthshot Prize Čítajte viac Emma Watson v róbe zo 'sekáča', nádherná vojvodkyňa Kate: S Williamom rozdali ceny za pomoc planéte

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #závislosť #červená #príhovor #duševné zdravie

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...