Koleník s očarujúcou Havlovou v Prahe, Vášáryová i Marcinková si s nimi štrngli na diaľku

Aktuálna pandemická situácia stále komplikuje filmovým fanúšikom návštevu kín. Teda aspoň na Slovensku. V susednom Česku je to však inak a aj to bol určite dôvod, prečo sa premiéra romantickej komédie Šťastný nový rok 2: Dobro došli konala takým netradičným spôsobom.

16.12.2021 11:24
LUK 6200 Foto:
Slovenský herec Ján Koleník (vľavo) si robí selfie s herečkou Dagmar Havlovou a hercom Jiřím Bartoškom.
debata (6)

V stredu večer sa na nábreží Vltavy stretol slovenský herec Ján Koleník s českou časťou hereckého hviezdneho osadenstva. Herec Jiří Bartoška a niekdajšia prvá dáma Česka, herečka Dagmar Havlová sa postavili pred objektívy, aby spoločne uviedli do života pokračovanie úspešného kinohitu tandemu Jakuba a Adriany Kronerovcov.

Dobrá nálada, úsmevy, dokonca spoločné „selfíčka“ na Instagram (v tomto prípade Koleníkov) – v Prahe to skrátka vyzeralo tak, ako sa na premiéru filmu patrí. Aj s očarujúcim vzhľadom hlavnej ženskej hviezdy Havlovej, ktorá vyzerala akoby vôbec nestarla.

Vysmiata herečka Gabriela Marcinková na uvedení...
Herečka Gabriela Marcinková s producentkou...
+12Herečka Zuzana Norisová sa tiež vracia vo filme...

Ku českej „skupinke“ sa však pripojili následne aj slovenskí herci, ktorých tváre diváci uvidia opäť už v druhom filme. Ústredné kvarteto ženských hviezd síce nebolo kompletné. Trojici Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová a Táňa Pauhofová chýbala ešte herečka Antónia Lišková. Zostavu v bratislavskom hoteli, odkiaľ sa delegácia pripojila do Prahy a spoločne si všetci pripili na úspech filmu, však doplnila napríklad Emília Vášáryová, Tomáš Maštalír či Marek Majeský a Jozef Vajda.

zväčšiť Trio hlavných protagonistiek filmu Šťastný nový... Foto: Peter Frolo
146A1731 Trio hlavných protagonistiek filmu Šťastný nový rok 2 - zľava: Herečky Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková a Táňa Pauhofová.

Vášáryová sa pri tej príležitosti zaspomínala aj na nakrúcanie, ktorého väčšia časť prebehla v slnečnom Chorvátsku a v Slovinsku v máji tohto roka. „Najprv som bola veľmi rada, lebo v máji som v Chorvátsku nebola veľmi dávno a na všetkých som sa veľmi tešila,“ prezrádila. „Ale potom som to mala trochu komplikovanejšie, pretože zrazu otvorili naše divadlo a ja som v ňom musela skúšať a na filmovanie dochádzať," doplnila Vášáryová, ktorá sa vraj veľmi zblížila s Dagmar Havlovou. "Spravili sme si spolu pekné výlety. Ona je veľká cestovateľka, tak som sa k nej pripojila a bola rada, že môžem s ňou pochodiť.“

Nadšenie z nakrúcania zdieľala aj Zuzana Norisová, ktorá dokonca dodala, že „vždy, keď ma Adriana Kronerová s jej tímom osloví, je to z mojej strany áno. Zažila som, čo už nikdy nezažijem“.

zväčšiť Herečka Emília Vášáryová s kolegom Jozefom Vajdom. Foto: Peter Frolo
146A1150 Herečka Emília Vášáryová s kolegom Jozefom Vajdom.

Aký zážitok budú mať českí a slovenskí diváci? To, samozrejme, záleží aj od otvorených kín. V Česku je oficiálna premiéra naplánovaná na 30. decembra. Slováci si však budú musieť na novinku počkať, tvorcovia zatiaľ nešpecifikovali presný dátum.

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Jej súhlas rozpúta bláznivý kolotoč udalostí, predchádzajúci ich svadbe v nádhernom prostredí pri „česko-slovenskom“ mori v Chorvátsku. Trojica Haniných priateliek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a ich rodiny opäť vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu. Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou už naozaj prekračuje všetky hranice (v tomto prípade dokonca hranice schengenu). Všetci v podstate nechtiac robia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali, alebo ich vlastným príkladom odradili, až tak, že k nej skoro ani nedôjde… Skvelú hereckú zostavu prvého filmu (Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, Anna Kadeřávková, Petr Vaněk, Karolína Tkáčová, Nina Petrikovičová) dopĺňajú Dagmar Havlová a Jozef Vajda v úlohách Marekových rodičov. Zahraničie aj tentoraz zastupujú zvučné mená: taliansky herec Marco Bonini a Chorváti Toni Gojanović a Goran Bogdan.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #Emília Vášáryová #Dagmar Havlová #Šťastný nový rok

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...