Jane Fonda na Opernballe: Neviem, odpovedala na otázku, ktorá všetkých zaujímala! Zmizla ako Popoluška v momente, keď jej vypršala zmluva

Štvrtkový večer predstavoval reštart pre slávny Opernball vo Viedni.

17.02.2023 08:05
jane fonda Foto:
Legenda Jane Fonda na slávnom Opernballe vo Viedni.
debata (4)

5000 hostí si zatancovalo na podujatí, ktoré otvorilo svoje brány po dvojročnej prestávke. Vrchol spoločenského života u našich susedov svojou prítomnosťou „ozdobila“ hollywoodska hviezda a občianska aktivistka, 85-ročná Jane Fonda.

zväčšiť Jane Fonda a jej hostiteľ večera, podnikateľ... Foto: Profimedia
fonda Jane Fonda a jej hostiteľ večera, podnikateľ Richard Lugner.

Ešte pred jej príchodom na podujatie hviezda odprezentovala svoje šaty na večer. Hoci Jane Fondovú médiá očakávali o 18:30 v hoteli Grand, dala si na čas, novinárov nechala čakať 30 minút. Následne sa dostavila v bielych šatách s dlhými rukávmi a s krémovými kvetinovými ornamentami. Na otázku, kto je návrhárom jej plesových šiat, herečka prekvapivo odpovedala: „Neviem, nie sú moje. Musím ich vrátiť.“ Ako ďalej vysvitlo, Fonda si do Rakúska priviezla nohavicový kostým, nebolo jej totiž celkom jasné, čo má od večera očakávať. „Myslela som, že pôjdem do opery,“ vysvetlila. „Som ako Popoluška, o polnoci bude všetko preč,“ narážala na fakt, že šaty aj šperky mala iba zapožičané. „Zajtra odlietam skorým letom,“ dodala, ako píše portál vienna.at.

Legenda Jane Fonda na slávnom Operaballe vo...
Legenda Jane Fonda na slávnom Opernballe vo...
+3Legenda Jane Fonda na slávnom Opernballe vo...

Ako hosť Richarda Lugnera Jane Fonda najskôr všetky rozhovory na plese odmietla, ale už na mieste predsa len pár viet pre televíziu ORF povedala. „Je to výnimočné, som rada, že ma pán Lugner pozval,“ Z otvorenia plesu bola nadšená. „Takýto tanec v mojej krajine nevidíte.“ Ples otvorilo 144 párov tancujúcich na melódie Frédérica Chopina. Herečka ples opustila tesne po polnoci, v momente, ako sa jej zmluva skončila.

zväčšiť Legenda Jane Fonda shows na slávnom Operaballe... Foto: Profimedia
jane fonda Legenda Jane Fonda shows na slávnom Operaballe vo Viedni.

Aktivistka Fonda už deň predtým dala jasne najavo, že veľmi dobre rozumie všetkým protestom mladšej generácie súvisiace s plesom v opere. Podujatie na vyjadrenie protestu využila napríklad aj rakúska klimatická aktivistka Lena Schilling, na červenom koberci spolu s ďalšími aktivistami držali transparent nasmerovaný do kamier s nápisom: „Vy tancujete, my horíme“. Ako píše portál wiesbadener-kurier.de, proti „zábave pre bohatých“ protestovala pred plesom aj Komunistická mládež Rakúska. Protest pred podujatím vyjadrila aj sama herečka, kritika smerovala na „hlavu“ jedného zo sponzorov podujatia, spoločnosť OMV – viac tu.

Fonda ešte deň pred podujatím priznala, že k účasti na plese po boku 90-ročného stavebného magnáta Lugnera značne prispela „tučná“ suma. Uviedla, že Lugner ponúkol, že jej „zaplatí dosť peňazí“ za účasť na jednom z vrcholov spoločenského kalendára v Rakúsku. Dodala, že potrebuje peniaze na zaplatenie účtov, podporu svojich vnúčat a podporu projektov, ktoré považuje za dôležité. „Podporujem veľa ľudí,“ citoval ju portál Foxnews.com.

Jane Fonda na tlačovej konferencii, v pozadí...
Herečka Jane Fonda na tlačovej konferencii pred...
+2Jane Fonda na tlačovej konferencii, v pozadí...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jane Fonda #Opernball

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....