Neprehliadnuteľná Polnišová aj Arató z Dunaja, seriálová Iveta ako kráska noci! A najlepšia herečka? Tu je počas filmového gala

Filmové aj seriálové hviezdy sa striedali na pódiu aj červenom koberci sobotného udeľovania filmových cien Slnko v sieti.

16.04.2023 09:39
koláž Foto:
Zľava: Petra Polnišová, Alžbeta Ferencová a Judit Pecháček na udeľovaní filmových cien Slnko v sieti.
debata (16)

Pred objektívmi fotografov očarili nielen ocenené herečky, ale aj ich kolegyne – o víťazoch cien večera si prečítajte tu.

film Piargy Daniel Fischer, Judit Bárdos Čítajte viac Slnko v sieti ovládli Piargy. Prekvapením večera sa však stal víťaz hlavnej ceny

Z ceny v kategórii „vedľajšia ženská rola“ sa tešila Jana Kvantiková, ktorej ju vyniesla rola vo filme Piargy. Očarujúca ryšavka sa počas večera zahalila do dlhej zelenej róby, ktorú doplnila zaujímavým šperkom. Aj jej kolegyňa zo spomínaného filmu a držiteľka ceny v kategórii „hlavná ženská rola“, Judit Pecháček, počas gala podujatia očarila. Na červenom koberci si zapózovala v elegantnej čiernej róbe po boku hercov, ktorí jej na pódiu sošku odovzdali – Mariána Mitaša a Tomáša Maštalíra.

zväčšiť marián Mitaš, Judit Pecháček a Tomáš Maštalír... Foto: Robert Tappert
Judit Pecháček marián Mitaš, Judit Pecháček a Tomáš Maštalír na udeľovaní filmových cien Slnko v sieti.

Počas prenosu diváci na pódiu aj v hľadisku mohli zahliadnuť nielen hviezdy z ocenených či nominovaných filmov, ale aj z obľúbených seriálov. Na neprehliadnuteľný model stavila krásna tmavovláska Sarah Arató, ktorá aktuálne hviezdi hneď v dvoch seriáloch na Markíze – Dunaj, k vašim službám aj v Klamstve. Výraznú farbu mala počas večera na sebe aj ďalšia hviezda Dunaja, Petra Polnišová. Spolu s Arató tak boli na červenom koberci len ťažko prehliadnuteľné.

Helena Krajčiová a Petra Polnišová na udeľovaní...
Alžbeta Ferencová na udeľovaní filmových cien...
+19Sarah Arató na udeľovaní filmových cien Slnko v...

Na pódiu sa objavila aj herečka Alžbeta Ferencová, hlavná postava seriálového hitu televízie JOJ, Iveta. Z jej úst odznela skladba, ktorú diváci od herečky počuli už v spomínanom seriáli a počas ktorej sa v sobotu večer hľadisko lúčilo s osobnosťami kultúry Slovenska aj Česka, medzi ktorými boli Josef Abrhám, Mária Kráľovičová, Soňa Valentová, Hana Zagorová, Marie Poledňáková, Vladimír Obšil, Stanislav Párnický a ďalší.

zväčšiť Jana Kvantiková na udeľovaní filmových cien... Foto: Robert Tappert
Jana Kvantiková Jana Kvantiková na udeľovaní filmových cien Slnko v sieti.

Dámy, ktoré poctili podujatie svojou prítomnosťou si pozrite v našej galérii (vyššie) – nájdete v nej Martinu Zábranskú, Luciu Siposovú, Annu Šiškovú, Líviu Bielovič, Helenu Krajčiovú a mnohé ďalšie.

zväčšiť Sarah Arató a Lívia Bielovič  na udeľovaní... Foto: Robert Tappert
Sarah Arató a Lívia Bielovič Sarah Arató a Lívia Bielovič na udeľovaní filmových cien Slnko v sieti.

Slávnostný ceremoniál z udeľovania národných filmových cien za rok 2022 odvysiela RTVS v priamom prenose na Jednotke. Slnko v sieti sa po prvý raz vo svojej histórii uskutočnilo v sále Slovenského rozhlasu úzko spätej s filmovou a televíznou tvorbou. Na mieste, ktoré má jednu z najlepších akustík v celej Európe. Nahrávala sa tu alebo tu vznikala hudba k nespočetnému množstvu slovenských aj svetových filmov či seriálov. Večerom divákov sprevádzal Branislav Ciberej.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Slnko v sieti

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...