Šóošová, Nikodým, Jackuliak... Na premiéru vyrazili s ich ratolesťami, takto sa tešili

Nový animák prilákal do jedného z bratislavských kín plno známych tvárí s ratolesťami.

13.06.2023 00:00
Lenka Šóošová Foto:
Lenka Šóošová so synmi na premiére filmu Elementy.
debata

Ako by asi vyzerali oheň, voda, zem a vzduch a ako by sa správali? Dovoľte deťom spoznať živly, ktoré vládnu celému svetu. „Čo keby prvky, ktoré všetci poznáme, boli živé?“ pýta sa Peter Sohn, režisér nového animovaného filmu Elementy. Na filmovú novinku boli zvedaví aj známi rodičia, ktorí do kina priviedli svoje ratolesti. Snímku štúdií Disney a Pixar si do jedného z bratislavských kín prišli pozrieť herečka Milena Minichová s ratolesťami, moderátor Martin Nikodým so synom, Ján Jackuliak s manželkou a synom či Lenka Šóošová s oboma synmi.

Milena Minichová na premiére filmu  Elementy.
Sisa Križanová (vľavo) na premiére filmu...
+6Lucia Forman Habancová s deťmi na premiére...

Príbeh predstavuje Ember – drsnú, pohotovú a ohnivú mladú ženu, ktorej priateľstvo so zábavným, roztopašným a prúdivým chlapcom menom Wade spochybňuje jej presvedčenie o svete, v ktorom žijú, a o osobe, ktorou chce byť. A tiež o tom, že živly sa naozaj nesmú miešať. Režisér filmu Peter Sohn hovorí, že príbeh, ktorý je preňho veľmi osobný, začal kresbou ohňa a vodnej postavy, ktoré spolu komunikujú. Predstavoval si nečakané priateľstvo medzi živlami a vzťah, ktorý určite vyvolá trápnosti, vtipkovanie a prešľapy.

Film však nie je iba o inakosti a o tom, že aj keď sme každý iný, môžeme spolu vedieť vcelku dobre fungovať. Jeho posolstvo smeruje aj k budovaniu vlastnej identity, i odkazu pre rodičov, ktorí majú často predstavy o budúcnosti svojich detí. Niekedy však bez toho, aby sa ich opýtali na ich vlastnú predstavu. A presne s tým zápasí Ember. Film prichádza do slovenských kín 15. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lenka Šóošová #Ján Jackuliak #film Elementy

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....