Po boku Koleníka chladná a nešťastná, ale na červenom koberci... Celkom iná Jana Majeská v spoločnosti 'skutočného' manžela

Bratislava má za sebou slávnostnú premiéru historickej drámy Muž, ktorý stál v ceste.

05.10.2023 12:00
Muz ktory stal v ceste 03 Jana a Marek Majeski... Foto:
Marek Majeský a Jana Majeská na premiére filmovej novinky Muž, ktorý stál v ceste.
debata

Prišla ju uviesť filmárska delegácia, ktorá pozdravila prítomné publikum, zložené aj z viacerých známych tvárí, ale tiež zaspomínala na spoluprácu s nedávno zosnulým hercom Danielom Heribanom. Ten v príbehu stvárňuje jednu z kľúčových postáv československých dejín a snímka je posledným filmom, v ktorom sa obľúbený herec objaví.

Marek Majeský a Jana Majeská  na premiére...
Zuzana Mauréry  na premiére filmovej novinky...
+6Tomáš Töpfer  na premiére filmovej novinky Muž,...

Film osobne uviedol český režisér Petr Nikolaev, spoločne s hereckými hviezdami, ktoré do snímky obsadil – Tomášom Töpferom, ktorý stvárňuje hlavného hrdinu Františka Kriegela, so Zuzanou Mauréry, ktorá si zahrala jeho manželku Rivu Kriegelovú, a s Jaroslavom Mendelom, ktorého na plátne uvidíme ako Vasila Biľaka. Pamiatke na kolegu Daniela Heribana, ktorý sa vo filme objavuje v úlohe Alexandra Dubčeka, venovali spoločne s publikom minútu ticha.

zväčšiť Zuzana Mauréry na premiére filmovej novinky... Foto: Continental film
Muz ktory stal v ceste 02 Zuzana Maurery na premiere Zuzana Mauréry na premiére filmovej novinky Muž, ktorý stál v ceste.

Medzi prítomnými hosťami nechýbali viaceré herecké osobnosti – po červenom koberci sa prešli aj manželia Jana a Marek Majeskí. Obaja aktuálne žijú aj svoje seriálové životy, hoci nie v jednom projekte. Očarujúca blondínka je hviezdou seriálu Dunaj, k vašim službám na Markíze. Diváci sledujú jej osudy čoby Helgy Klausovej, manželky Waltera Klausa v podaní Jána Koleníka. Marek Majeský je stálicou seriálu Nemocnica u konkurenčnej televízie JOJ ako doktor Marek Hauptmann. Pred objektívmi sa tak počas slávnostného večera objavila celkom iná Helga, než akú poznajú siváci seriálu – Jana Majeská len s jemným mejkapom, oblečená do tmavých tónov, stála s úsmevom po boku manžela.

zväčšiť Koleník ako Walter Klaus a jeho manželka Helga... Foto: Markíza
Dunaj k vasim sluzbam 1 Koleník ako Walter Klaus a jeho manželka Helga v podaní Jany Majeskej.

Okrem manželov Majeských si film prišiel pozrieť aj ďalší herec zo seriálu Nemocnica, Dávid Uzsák. Medzi hosťami sa objavila aj moderátorka a herečka Bibiana Ondrejková s dcérou, bývalý moderátor Dag Palovič, pre ktorého išlo o jedno z prvých spoločenských podujatí po minuloročnej dopravnej nehode.

Historická dráma Muž, ktorý stál v ceste, rozpráva strhujúci príbeh lekára a politika Františka Kriegela a zachytáva dramatické udalosti 21. augusta 1968. Snímka Muž, ktorý stál prichádza do slovenských kín už o týždeň – 12. októbra.

Jana Majeská v seriáli Dunaj, k vašim službám.
Zdena Studenková v seriáli Dunaj, k vašim...
+20Kristína Svarinská v seriáli Dunaj, k vašim...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Majeský #Jana Majeská

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...