Najočakávanejšia premiéra tohto roka nabitá hviezdami! Perinbaba prilákala Jakubiskovu Alžbetku aj kňažnú Verešovú

V jednom z bratislavských kín sa rozprestrel červený koberec, po ktorom sa prešli hrdinovia aj tvorcovia novinky Perinbaba a dva svety.

05.12.2023 17:41
Modelka Andrea Verešová, Deana Jakubisková... Foto:
Modelka Andrea Verešová, ktorá vo filme Perinbaba a dva svety stvárňuje kňažnú, na premiére v Bratislave. S producentkou Deanou Jakubiskovou Horváthovou.
debata

Slovensko má za sebou najočakávanejšiu premiéru tohto roka! V jednom z bratislavských kín sa rozprestrel červený koberec, po ktorom sa prešli hrdinovia aj tvorcovia novinky Perinbaba a dva svety. Nechýbal ani zástup pozvaných hostí, ktorí boli na posledný film legendárneho Juraja Jakubiska zvedaví. Prišla aj slávna Alžbetka, Petra Kolevská-Vančíková, či nová hlavná ženská predstaviteľka – Valéria Frištik.

Herečka Valéria Frištiková na premiére filmu...
Herečka Petra Vančíková a herec Lukáš Frlajs.
+29Herečka Valéria Frištiková na premiére filmu...

Valéria Frištik si spolu s Lukášom Frlajsom zahrali hlavné úlohy filmu, ktorého prvá klapka padla už pred šiestimi rokmi. Ponuka stvárniť hlavného hrdinu v pokračovaní kultovej Perinbaby z roku 1985 je v hereckej kariére Frlajsa prelomová, čo potvrdil aj v nedávnom rozhovore pre TV Pravda v relácii Ide o nás. Spoluprácu s Jakubiskom opísal slovami: „Bol v niečom ako môj starý otec, kamarát, režisér, bola to taká kombinácia. Ani som nevnímal, že by bol medzi nami vekový rozdiel, pretože on bol strašný šibal. Vo vnútri dieťa.“ (viac vo videu).

Video

O svojej úlohe počas slávnostnej premiéry prehovorila aj Valéria Frištik. „Pre mňa to bola veľká výzva, ktorá mi priniesla mnoho spomienok. Dokonca som aj lietala, čo bol pre mňa najväčší zážitok. Skúšala by som všetky kaskadérske veci.“

zväčšiť Zľava: Herečka Petra Vančíková, herec Lukáš... Foto: Martin Hesko
Petra Vančíková, herec Lukáš Frlajs a herečka Valéria Frištiková Zľava: Herečka Petra Vančíková, herec Lukáš Frlajs a herečka Valéria Frištiková, predstavitelia titulných úloh vo filme Perinbaba a dva svety.

Diváci na plátne uvidia v jednej z úloh aj modelku Andreu Verešovú, ktorá vo filme stvárňuje kňažnú: "Juraj Jakubisko videl naozaj všetko dopredu v obrazoch a dokázal to tak nádherne vysvetliť, že aj laik neherec dokázal zahrať scénu dobre,“ priblížila. Verešová si bratislavskú premiéru ujsť nenechala a pred objektívmi ju sprevádzal jej manžel, Daniel Volopich. Neprehliadnuteľná modelka stavila na dvoj-kombináciu čiernej a bielej, modelu dominoval práve asymetrický biely top, ktorý jej odhaľoval rameno.

zväčšiť Moderátorka Jasmina Alagič Vrbovská. Foto: Martin Hesko
bontonfilm perinbaba 096 Moderátorka Jasmina Alagič Vrbovská.

S filmovými predstaviteľmi a tvorcami sa na červenom koberci striedali pozvaní hostia – moderátorky Jasmina Alagič, Gabriela Drobová, Didiana, Simona Simanová, herečky Zuzana Vačková, Ľudmila Swanová, Danica Jurčová či Broňa Kováčiková a mnohí ďalší (galéria). Diváci vzdali po filme režisérskej legende úctu niekoľkominútovým standing ovation.

Snímku Perinbaba a dva svety prinesie do kín 7. decembra 2023 distribučná spoločnosť BONTONFILM. Ako uviedla producentka Deana Jakubisková, jej manžel medzi divákmi rozdiely nerobil. „Tvoril a odovzdával odkazy pre všetkých ľudí na svete. Jeho filmy sú plné lásky, obrazov, predstáv, otázok a pohladení. Pretože bol režisérom, ktorý sa popri všetkom na nás díval s láskavým humorom.“

Teraz som kňažná, o pár rokov budem možno čarodejnica, tvrdí so smiechom modelka Andrea Verešová. Čo prezradila o svojich hereckých ambíciách a čo sa naučila od režiséra Juraja Jakubiska, prezradí vo videu.

Čo sa v pokračovaní Perinbaby skrývalo pod sukňou Andrey Verešovej? Modelka prezradí vo videu
Video
Prečo bude z Andrey Verešovej o pár rokov možno čarodejnica? / Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #juraj jakubisko #Perinbaba a dva svety #Deana Jakubisková

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...