Ktorý politický pomätenec sa v nej spozná? Kate Winslet stojí na čele bizarného režimu v strednej Európe. Nič také som ešte nehrala, hovorí

Už pri prvom traileri bolo jasné, že nový seriál z produkcie HBO s herečkou Kate Winsletovou v hlavnej úlohe bude očakávaným projektom. V pondelok večer mal premiéru v New Yorku.

28.02.2024 00:00
Kate Winslet Foto: ,
Herečka Kate Winslet stvárňuje v novom seriáli Režim titulnú postavu.
debata (6)

Seriál Režim (Regime) zachytáva príbeh autoritárskej premiérky imaginárnej krajiny v strednej Európe, ktorá si za pravú ruku zvolí sadisticky pôsobiaceho vojaka. V jeho rukách, ale aj na svojvôli hlavnej politickej predstaviteľky stoja osudy jej politických podporovateľov, nepriateľov, ale aj chod celej krajiny a výsledkom je množstvo bizarných, no najmä humorno-hrozivých situácií. Projekt je satirickou ukážkou pomätených politikov, ktorých si často ľudia legitímne zvolia a ktorí potom všetko podriaďujú vlastnému egu a pocitu bohorovnosti.

Herečka Kate Winslet stvárňuje v novom seriáli...
Herečka Carla Gugino na slávnostnej premiére...
+4Model Alex Lundqvist a jeho manželka Keytt...

„Neuveriteľne som si užila zahrať si túto postavu,“ prezradila Kate Winslet na návšteve v rannej šou Today. „Je taká pomýlená. Bolo to pre mňa absolútne odlišné od všetkého, čo som robila predtým. Nikdy som nehrala takúto rolu. Nikdy som nečítala scenár, ktorý by bol taký zábavný a ostrý, bystrý,“ pokračovala britská herečka.

Herečka Kate Winslet stvárňuje v novom seriáli... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Kate Winslet Herečka Kate Winslet stvárňuje v novom seriáli Režim titulnú postavu.

Za scenárom stoja tvorcovia úspešného seriálu Boj o moc (Succession) a pod 6-dielnym projektom je ako režisér a výkonný producent podpísaný Stephen Frears. Kate Winslet prezradila, že pri postave kancelárky sa snažila nájsť špecifické črty prejavu, ktoré by ju odlíšili od iných jej postáv.

Rocco Siffredi a jeho manželka Rosa Caracciolo Čítajte viac 1400 pornofilmov a teraz je tu Supersex: Rocco Siffredi očami feministky a v podaní talianskej hviezdy, na premiére tiekli slzy a usmievali sa hercovi synovia

„Odohráva sa to v imaginárnej krajine, takže každý z nás mal slobodu nájsť si jazyk jeho postavy, spôsob reči. Ja som prišla s niečím, čo bolo zakorenené v jej emocionálnej traume, možno niekde v detstve. Niečo, čo trochu napovedá o jej minulosti. A malo to dopad na to, ako hovorí, ako sa prejavuje fyzicky a ako interaguje s ľuďmi,“ prezradila tiež v šou Today držiteľka Oscara.

Režisér a výkonný producent Stephen Frears. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
NY Premiere of HBO's "The Regime" Režisér a výkonný producent Stephen Frears.

Okrem Winsletovej si v seriáli zahrali aj hviezdy ako Andrea Riseborough, Hugh Grant, Martha Plimpton či Matthias Schoenaerts. Projekt štartuje už o pár dní na streamovacej platforme HBO.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #seriál #režim #Kate Winslet #Today #politik #HBO

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...