Elegán Bartoška po náročnej liečbe na premiére! Od manželky zamieril k prezidentke Čaputovej, milá momentka je na svete

České hviezdy na očakávanej premiére dokumentu o Václavovi Havlovi. Objektívy na červenom koberci potešila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová s partnerom.

20.03.2024 12:00
čaputová koláž Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová, vedľa Jiří Bartoška a jeho manželka Andrea Bartošková na pražskej premiére filmu Tady Havel, slyšíte mě?.
debata (5)

Slávnostnú premiéru za účasti slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej aj českého prezidenta Petra Pavla, má za sebou film Tady Havel, slyšíte mě?. Na časozberný dokument bol zvedavý aj herec a prezident MFF Karlove Vary, Jiří Bartoška či muzikant David Koller. Nechýbala ani manželka Václava Havla, niekdajšia prvá dáma Česka, Dagmar Havlová.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej partner...
Dagmar Havlová a Jiří Bartoška na pražskej...
+7Jiří Bartoška a jeho manželka Andrea Bartošková...

Filmovú novinku tvorcovia odpremiérovali v reprezentatívnych priestoroch Jazdiarne Pražského hradu, kam bolo pozvaných 500 hostí. Do slovenských kín snímka príde 11. apríla a Václava Havla predstaví z doteraz nepoznanej perspektívy.

Objektívy fotografov počas večera mierili na slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá sa pred ne postavila v elegantnej čiernej spolu s partnerom, Jurajom Rizmanom. „Do Prahy som prišla kvôli dvom mne blízkym prezidentom. S prezidentom Petrom Pavlom sme strávili pár chvíľ v rozhovore o našich aktuálnych problémoch aj radostiach. Prezidenta Václava Havla sme si spoločne uctili na premiére dokumentárneho filmu „Tady Havel, slyšíte mě?,“ uviedla na svojom Instagrame, na ktorom zverejnila aj milú momentku, ktorá vznikla počas rozhovoru s Jiřím Bartoškom (preklikať šipkou).

Obľúbeného herca sprevádzala na premiére jeho sympatická manželka Andrea, ktorá na podujatie zvolila výrazný červený model. Bartoška sa pred objektívy postavil v dobrej nálade po náročnom období, keď v novembri podstúpil onkologickú liečbu.

zväčšiť Dagmar Havlová a Jiří Bartoška na pražskej... Foto: Profimedia
dagmar havlová Dagmar Havlová a Jiří Bartoška na pražskej premiére filmu Tady Havel, slyšíte mě?.

Niekdajšia prvá dáma Česka, Dagmar Havlová, na uvedení filmu takisto nechýbala, dorazila s obrovskou kyticou v rukách a pri príchode sa zvítala práve s niekdajším hereckým kolegom, Jiřím Bartoškom. Ďalších pozvaných hostí – muzikanta Davida Kollera či speváčku Kateřinu Mátlovú si pozrite v našej galérii.

Časozberný dokument sleduje Havlove posledné roky a vytvára tak mnohovrstvový portrét svetoznámej politickej ikony a významného dramatika, ale aj obyčajného človeka sužovaného zdravotnými problémami. Prezident necháva filmárov nahliadnuť do zákulisia svojho života a odhaľuje tak rýdzo osobné momenty, ktoré ho predstavujú v doposiaľ nepoznaných situáciách.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Bartoška #Zuzana Čaputová

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...