Móda Grammy: Gaga ako vyslanec z kozmu, šokovala vulgárna Ruska

Odhaliť nohy, ukázať dekolt, byť sexi - v znamení týchto pravidiel sa už niekoľko rokov nesie móda na cenách Grammy. Ich 52. ročník nebol výnimkou, pribudlo však hviezd vo veľkolepých večerných toaletách.

01.02.2010 12:13
Lady Gaga Foto:
Speváčka Lady Gaga prišla v šatách, ktoré jej na mieru ušil Giorgio Armani.
debata

Medzi tie najodvážnejšie dámy patrila speváčka Fergie a tínedžerská hviezda Miley Cyrus. Ich modely zakrývali naozaj len to najnutnejšie. Líderka skupiny Black Eyed Peas, ktorá si odniesla cenu pre najlepšiu popovú nahrávku skupiny, sa odela do modrých minišiat značky Emilio Pucci. Jej mladučká kolegyňa stavila na obľúbenú módu hviezd – značku Hervé Leger.

Výsledky 52. ročníka Grammy a galéria z prenosu

K dámam, ktoré predvádzali v Los Angeles odhalené nôžky, patrila aj štvornásobná mama Heidi Klum. Modelka je už v dokonalej forme a tak jej telová kreácia s trblietavými aplikáciami od značky Emilio Pucci pôsobila veľmi zvodne, no zároveň nie prehnane.

Topmodelka Heidi Klum je opäť v dokonalej... Foto: Reuters
Heidi Klum Topmodelka Heidi Klum je opäť v dokonalej forme. Predviedla nohy v sexi minišatách.

K odvážnym dámam sa zaradila speváčka Ciara – hoci látka jej šiat siahala až po zem. Išlo o kreáciu Givenchy z luxusnej čipky, ktorá neodhalila len súmerné krivky čokoládovej hviezdy, ale dokonca aj jej spodnú bielizeň – čierne nohavičky. Pravdepodobne najdrahší model večera doplnila Ciara len jednoduchým účesom zo zopnutých vlasov.

Speváčka Jennifer Lopez si vybrala zvláštne šaty značky Versace. Na jednej strane látka siahajúca až po zem, druhý bok odhalený pod minidĺžkou šiat. Niekto ju sledoval obdivom, niekto s údivom. Rozhodne však treba povedať, že Jennifer sa dokáže obliecť aj zaujímavejšie.

Rihanna prišla na Grammy ako snehová kráľovná.... Foto: Reuters
Rihanna Rihanna prišla na Grammy ako snehová kráľovná. V šatách od Elieho Saaba.

Pravidelne očakávaná, s napätím a zvedavosťou – taká býva Lady Gaga a jej módne počiny. A nesklamala ani tentoraz. Rodená Newyorčanka s talianskymi koreňmi stavila na „kozmickú“ náladu. Šaty s krinolínou, ktorá odhaľovala speváčkine nohy, zhotovili v salóne Armani Privé. Model doplnili strieborné stuhy upevnené ako „obežné dráhy“ okolo celej línie šiat. Speváčka si ako doplnok vzala hviezdicu, ktorú celý čas držala v rukách. A aby nebolo extravagancie málo, pridala aj štipku provokácie. Rozkrok, ktorý šaty odhaľovali, pokrývali našité flitre a krištály.

O nič menej zaujímavý však bol aj model, do ktorého sa preobliekla pri pózovaní s dvoma trofejami. Šaty odhaľujúce zadoček, podivné topánky posypané krištáľmi a k tomu kreácia na hlave – pripomínajúca akúsi mesačnú horninu. Gaga skrátka pritiahla každé oko.

Speváčka Pink s manželom Careym Hartom. Foto: Reuters
Pink a Carey Hart Speváčka Pink s manželom Careym Hartom.

Prezliekať sa z jedného modelu do ďalšieho v tento večer stíhala aj najväčšia hviezda večera – šesťnásobne ocenená Beyonce. Úvod ceremoniálu dopriala večerným šatám od dizajnéra Stephena Rollanda, neskôr sa nahodila do koženej gladiátorskej kreácie značky Versace. A záver absolvovala v kratučkých šatôčkach pošitých striebornými a trblietavými aplikáciami.

Na istotu v tento večer stavila držiteľka ceny pre album roka – speváčka Taylor Swift. Jej tmavomodré šaty s trblietavým dezénom od značky Kaufman Franco síce nepôsobili zvlášť originálne, ale mladučkej speváčke urobili stopercentnú službu – opäť potvrdili jej imidž dievčaťa od vedľa, ktoré sa zmení na princeznú.

Speváčka Beyonce Knowles dala do svojho... Foto: Reuters
Beyonce Knowles Speváčka Beyonce Knowles dala do svojho vystúpenia všetko.

Inokedy, prvoplánovo vyzývavá Rihanna, tentoraz mnohých prekvapila. Dorazila totiž zahalená doslova od hlavy po päty. V bielom modeli z kolekcie haute couture Elieho Saaba pôsobila ako snehová kráľovná. Škoda len toho nepodareného účesu. V kontraste s bohatými aplikáciami v oblasti dekoltu narušil celkový dojem šiat.

Hoci potetovaná, ale elegantná – taká bola na červenom koberci speváčka Pink, ktorá si obliekla vrstvené šaty z volánov v strieborno-sivej farebnej palete. Divákov však omnoho viac zaujala jej ďalšia kreácia – telové body, ktoré si obliekla pri vystúpení. Visiac na lane a predvádzajúc akrobatické kúsky pôsobila Pink na prvý pohľad ako celkom nahá hadia žena, ktorej intímne partie ukrývali len dômyselne našité trblietavé kamienky.

Speváčka Jennifer Hudson si na udeľovanie cien... Foto: SITA
Jennifer Hudson Speváčka Jennifer Hudson si na udeľovanie cien Grammy obliekla šaty od Victorie Beckham.

Nie veľmi šťastná bola voľba speváčky Katy Perry. Na šaty z dielne amerického tvorcu Zaca Posena má trochu neforemnú postavu. V kombinácii s farbou modelu pôsobila tak trochu ako valec a stratila ženskú siluetu.

Naopak, priam do extrému zvýraznené tvary a postavu a´la presýpacie hodiny predviedla speváčka Jennifer Hudson. Jej model pochádzal z dielne dizajnérky Victorie Beckham a Jennifer mu vštepila ženskosť a zmyselnosť – hoci aj v jemne „úradníckom“ vydaní. Rovnako sa u tejto britskej celebrity obliekla aj speváčka Jennifer Nettles.

Najvulgárnejší outfit večera predviedla... Foto: Reuters
Nadeea Najvulgárnejší outfit večera predviedla speváčka Nadeea.

Azda najvulgárnejší a bez debaty aj najhorší model večera predviedla speváčka Nadeea. Rodená Ruska s priezviskom Volianova v kratučkých šatách z úpletu odhalila visiace poprsie a pohľad na ňu vyvolal u reportérov aj hostí predovšetkým rozpaky.

Speváčka Beyonce Knowles ovládla udeľovanie...
Speváčka Lady Gaga pózuje s dvoma cenami...
+31Speváčka Pink opäť visela a spievala dolu hlavou.
debata chyba

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...