Osudoví muži? Týchto by ste mali spoznať!

Jedna veštica mi raz prezradila, že neexistuje jeden osudový muž. Môže ich byť niekoľko. Osudový sa totiž chápe ako chlap, po ktorom sa váš život zmení.

16.11.2007 06:00
debata

Istotne ste počuli príbehy o tom, že: Až Marek ma naučil, že sa mám mať rada taká, aká som. Až pri Filipovi som si uvedomila, že som naozaj dospelá. Až Karol mi ukázal, čo je to láska. Môžu to byť muži, ktorí vo vašom živote ostanú alebo len jednoducho prídu, zmenia čosi a opäť ich niet. Asi to tak má byť. Preto tu je zoznam pánov tvorstva, s ktorými by ste mali mať čosi spoločné a nemusí to byť nevyhnutne posteľ.

======

STARŠÍ ======

Jeho šediny nezrátate na prstoch jednej ruky rovnako ako vejáriky okolo jeho šarmantných očí. Zvyčajne býva skúsený, nielen v perinách. Má určité postavenie a zázemie, hoci nemusí byť nevyhnutne zadaný či ženatý. Pri rozhovore s ním sa môžete cítiť ako dieťa, pretože videl, zažil a počul už naozaj dosť. Stane sa, že na vás dobrácky pozrie, keď nadávate na tú mrchu z vedľajšej kancelárie a len vás nežne pohladí po ruke a povie: život je krátky na to, aby si riešila takéto somariny. A bude mať pravdu. Ukáže vám veci, ktoré ste nemali šancu zažiť s vašimi vrstovníkmi. Otvorí dvere, kam ešte nemáte prístup. Po jeho boku budete cítiť istotu, že všetko je pod kontrolou. Ale pozor, tou jeho. Na druhej strane nemá problém zaobstarať vám to, po čom túžite. Svoj vek kompenzuje peňaženkou.

Čo vám to dá:
Objavíte život z tej staršej stránky. Naučíte sa nové veci ako napríklad: ako chutí výborné víno, kde sa najlepšie oddychuje na dovolenke, aká opera či divadlo je o čom. Naučí vás všetko rád, musíte však počúvať. Dozviete sa veci, ktoré v encyklopédiách nie sú, hoci by tam rozhodne mali byť. Poradí vám, ako elegantne vykorčuľovať z problémov bez ujmy na zdraví a psychike.
**Čo vám to vezme: **
Vaši známi nepochopia, prečo strácate čas s tým deduškom. Starší muž s vami na diskotéku pravdepodobne nepôjde. Budete sa vyjadrovať vyzretejšie na svoj vek, čo okolie pochopí ako nepodloženú premúdrenosť. A tiež stratíte kus svojej mladosti. 

======

MLADŠÍ ======

Je sexi, telo má pevné a hladké ako zadoček bábätka. Radosť na neho pozerať, keď spí. Je mladší a vháňa vám krv do žíl. A vy sa istotne spýtate, prečo nerandí, nespí a nechodí s tými zmyselnými slečnami, ktoré vídate cestou do práce. On má však oči len pre vás. Môže byť niekoľko dôvodov, prečo je práve s vami. Možno preto, že vás má ozaj rád. Je vami očarený – ste zrelá, úspešná a viete, čo chcete a nechcete. Pomáhate mu za to, že on vás udržuje mladou. Možno osvieži aj váš trocha nudný „dospelácky“ život. Ak nie na vzťah, tak aspoň ako kamarát by vám mal ostať. Z oboch strán ide o veľmi výhodný obchod.

Čo vám to dá:
Opäť sa budete cítiť, akoby ste mali dvadsať. Svet bude gombička. Ukáže vám, že opiť sa do nemoty je stále trendy a poriadne mejdany sa rozbiehajú okolo jednej ráno. Začnete si samu seba viac všímať a tiež sa patrične pestovať. Odrazu sa prichytíte ako kráčate do fitnes centra či do obchodu po kolieskové korčule či nebodaj snoubord. Nie je nič, čo sa odkladá na zajtra, žije sa dnes.
Čo vám to vezme:
Aj napriek tomu, že sa budete cítiť vybláznená, pocítite kultúrnu prázdnotu. Tento chlapček sa s vami o nových pracovných projektoch asi baviť nebude alebo bude len prikyvovať, pretože o tom nič nevie. Na divadlo, koncert či stretnutie s vašimi známymi ho budete tlačiť dodávkou, pretože: keď to je taká nuda.

ZADANÝ ALEBO ŽENATÝ
Pán z kategórie – zákaz vstupu. Ale aj tak ho treba spoznať. Aspoň z diaľky, lebo skúsenosť telo na telo je to príliš bolestivá. Ak nie ste aj vy vydatá, ukáže vám rodinný svet. Ako to bude vyzerať, keď zvony zazvonia vám. Po tom, čo vám ukáže fotky detí, pochopíte možno, že aj vy to chcete. Je nedobytný ako pevnosť, rovnako ako jeho kolega pán zadaný. Budete sa trápiť, skúšať triky, naučené finty a ženské zbrane. Ak je charakter, s úsmevom na perách vám predstaví nezadaného kamaráta.

Čo vám to dá:
Najlepšiu lekciu života: že nemôžete mať všetko, po čom túžite a na čo ukážete prstom. Zistíte, že muži nie sú hračka, ktorú odhodíte, keď vás omrzí. Obetujete zopár sĺz, ale nájdete muža, ktorý bude verným kamarátom, nech sa deje čokoľvek.
**Čo vám to vezme: **
Ak ho zlomíte, stratíte ilúziu o tom, že sú muži, ktorí dokážu byť verní a aj tak ho pošlete do horúcich pekiel. Prídete o kamaráta, pretože objavíte, že takéto čosi za to nestojí.

======

BOHÉM ======

Nič nie je problém a na všetko je čas. Že nemá peniaze mu je ukradnuté, pretože on sa práve usiluje o to, aby spoznal svoju dušu. Napríklad aj z dna pohárika. Je to typ muža, ktorého doba neovplyvňuje, on si žije, ako sám chce. Aj napriek tomu vám nedá spať. Z jeho osoby žiari neskutočný pokoj a vyrovnanosť, možno práve to vás v uponáhľanej dobe osloví.

Čo vám to dá:
Začnete život prežívať. Tým, že sa aj dve hodiny budete baviť o cigaretových ohorkoch. Pochopíte, že na isté veci sa dá pozerať z miliónov rôznych uhlov. Celé noci si budete čítať a rozoberať básne či pozerať stále ten istý film, pretože chcete pochopiť jeho skutočnú hĺbku. Tento muž vás osloví tým, že začnete hľadať logiku a objavovať všetko to, čo je ukryté pod povrchom.
Čo vám to vezme:
Ak s takýmto mužom budete chodiť, nebodaj žiť – stratíte nervy. On sa totiž účtami nezaťažuje a tiež mu je jedno, že neumytý riad v kuchyni takmer behá. Povinnosti a práca mu veľa nehovoria. A ak to budete chcieť zmeniť, po čase pochopíte, že je to vopred prehratá bitka. 

SLUŠŇÁČIK

Taký typicky mamičkovský typ. Je vám ho ľúto a budete ho chcieť zachrániť. Otvoríte mu dvere do veľkého sveta, no on ich hneď po vašom odchode zabuchne. Je to ťuťko, ktorý je dobrý najmä v časoch štúdia. Pomôže, vysvetlí a jediné, po čom túži, je nájsť si ženu, ktorá by sa páčila jeho mame a neskôr ju nahradila. Až na to, že taká dokonalá ako jeho maminečka nebude žiadna.

Čo vám to dá:
Dobré známky alebo spoľahlivého tímového hráča. Je totiž zásadový a presný. K životu pristupuje zodpovedne a svedomito. A ak aj náhodou ochoriete, bude prvý v rade, ktorý sa o vás postará. Ako manžel bude verný, hoci ak nebodaj mamy nebude, môže ho chytiť veľká kríza a zmení sa na nepoznanie.
Čo vám to vezme
Ak nezostane len kamarát, tak sebaúctu. Budete sa stále porovnávať s jeho mamou a súťažiť. O predmanželskom sexe snívajte, pretože aj keď vám bozk dá, nebude to nič moc a tajiť to budete až do svadby. Ak však túžite po niekom, kto si vás vypočuje, bude hltať každé vaše slovo. Do chvíle, kým nestratíte titul maminej favoritky.

CASANOVA a PODVRAŤÁK

Niekde v hlave máme zakódovanú slabosť pre zlých chlapcov. Začne sa to už v puberte, keď rebelant školy je tajnou láskou. Prelietavý vtáčik vás osloví aj na vysokej či v práci. Je šarmantný a dobre to o sebe vie. Ženy doslova „namotá“ jednou vetou. A že pred vami už koketoval so sto kolegyňami? Ale to sú len kamarátky.

Čo vám to dá:
Pocit princeznej. Dokáže byť na zožratie. Stará sa o vás, je prehnane pozorný a robí naozaj bláznivé veci. Do momentu, kým nepatríte na zoznam: tie už som mal. Nemá problém vyšplhať na piate poschodie po hromozvode či prekvapiť vás obrovskou kyticou ruží. Všetko je vyrátané na maximálny efekt. Ak si ho dokážete udržať od tela, budete patriť do zóny – nedobytná. Bude to skúšať ďalej a vy si tým zaručíte potrebnú externú dodávku sebavedomia. No kto vám dnes za hodinu  a na počkanie povie, že ste schopná, úžasná, krásna, dokonalá, chápavá, citlivá a …
**Čo vám to vezme: **
Minimálne dobrú povesť. Ak sa niekto o vás dozvie, tak si bude klopať na čelo. Najhoršie na tom je to, že tento muž je rodený manipulátor. Svoje historky a najmä pocity dokáže zahrať tak presvedčivo, že aj Brad Pitt by sa pred ním za svoje výkony hanbil.

HOMOSEXUÁL

Toho nedostanete, aj keby ste sa pokrájali. A to je dobre. Muž, ktorý je na mužov, je skvelá kamarátka. Tým, že je v podstate ako vy, dokáže pochopiť nielen vaše pocity, ale prežívať s vami veci, na ktoré heterosexuáli jednoducho nemajú bunky. Muži orientovaní na rovnaké pohlavie sú ako kamarátka a partner v jednom. S výnimkou milovania, teda. Sú priebojní a tvoriví, naučia vás vnímať svet z tej mužsko-ženskej stránky. Možno aj vďaka nim pochopíte a objavíte skryté zákutia mužskej duše.

Čo vám to dá:
Prakticky všetko, okrem intímneho zblíženia. Tým, že inak orientovaní muži sú vnímavejší, poradia vám veci, na ktoré by ste naozaj neprišli. Navyše nebudú vám závidieť sexi sukňu. Sú obetaví a radi vysvetľujú. A inak, veľmi dobre sa s nimi ohovára.
Čo vám to vezme:
Pozor by ste si mali dať najmä na tých homosexuálov, ktorí sú zakomplexovaní. Muži, ktorí nemajú v hlave, v duši a na verejnosti svoju orientáciu vyriešenú, bývajú zákerní. A vedia, čo žene dokáže ublížiť najviac. 
Istotne by ste prišli ešte na množstvo kategórií mužov, ktorým sa vyhnúť alebo to s nimi skúsiť. A tak to robte. Žite, to je to najlepšie, ako zistíte, ktorý muž je pán dokonalý. Len nezabúdajte na pravidlo: príliš netlačiť na pílu. Šťastie si vás nájde najmä vtedy, keď ho vôbec nečakáte. Znamená to iba toľko, že niekedy netreba hľadať, ale nechať sa objaviť. 

debata chyba

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....