K polyamorii sa prihlásila aj dcéra Willa Smitha! Vysvetlila, čím ju zaujala

Pravda | 30.04.2021 00:00
Willow Smith Foto:
Herečka a speváčka Willow Smith.
Len pred časom sa slovo polyamoria dostalo aj do našich slovníkov a to aj vďaka mladej českej herečke Tereze Těžkej (25).

Zaujala rolou v diskutovanom dokumente o sexuálnych predátoroch na internete s názvom V sieti, ale aj svojím spôsobom života – polyamoriou. "Ide o životný štýl, kedy sa človek rozhodne, že nechce žiť len s jedným partnerom a dobrovoľne sa rozhodne, že vzťah je otvorený tomu, že môže mať aj iných partnerov. Je to forma nemonogamného vzťahu,“ ozrejmila sympatická dlhovláska v marci v šou Trochu inak.

Adela Vinczeová Čítajte viac Česká herečka zbúrala Vinczeovej predsudky: Polyamoria neznamená, že človek spí s každým

Aktuálne sa k polyamorii prihlásila aj zahraničná hviezda, 20-ročná herečka Willow Smith, dcéra slávneho páru Willa Smitha a Jady Pinkett Smithovej. Porozprávala o tom v internetovej šou „Red Table Talk“, v prítomnosti svojej mamy aj babičky Adrienne “Gammy” Banfield-Norrisovej.

Jada Pinkett Smith (49) sa spýtala pred kamerami svojej dcéry, ako dospela k tomuto poznaniu, na čo Willow povedala: „Pri polyamorii mám pocit, že jej hlavnou myšlienkou je slobodná možnosť vytvoriť si taký štýl vzťahu, ktorý vám vyhovuje a nie okamžite vstúpiť do vzťahu monogamného preto, že všetci naokolo hovoria, že práve to je správna vec.“ Zároveň poukázala na fakt, že jednou z hlavných príčin rozpadu monogamných vzťahov je nevera.

„Uvediem príklad. Povedzme, že nie ste typom človeka, ktorý chce mať neustále sex, ale váš partner je práve taký typ. Budete človekom, ktorý mu povie: ‚Len preto, že ja nemám tieto potreby, nemôžeš ich mať ani ty?‘ A to je jeden z dôvodov, prečo som sa vlastne začala zaujímať o polyamoriu, pretože som sa na ňu pozrela aj cez takýto objektív.“ A ešte na margo sexu dodala: „Medzi mojimi priateľmi som jediná polyamorná a mám najmenej sexu zo všetkých svojich priateľov.“

Herečka Tereza Těžká otázku sexu opísala pri polyamorii nasledovne: „Mnoho ľudí si myslí, že polyamoria je to, že spím s každým, ale tak to nie je. Tie vzťahy sú plnohodnotné a sex tam tiež patrí, ale ide o vážne vzťahy, so všetkými záväzkami, ktoré k tomu patria.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ