Pamätáte si dievčatko, ktorého tanec v megahite Chandelier videli miliardy ľudí? Prešlo 9 rokov a je z nej táto krásavica. S tancom neskončila, ale...

Zdeno Gáfrik | 22.01.2024 00:00
Maddie Ziegler Foto:
Tanečnica a herečka Maddie Ziegler na zábere z videa Chandelier v roku 2014.
Nebol to jej prvý kontakt so svetom šoubiznisu, keď sa v roku 2014 objavila vo videu ku skladbe Chandelier. Megahit, ktorý vytvorila speváčka Sia, bol však aj štartom jej svetovej slávy.

Malá tanečnica Maddie Ziegler, ktorá sa vo videoklipe ku populárnej pesničke objavila ako jedenásťročná, fascinovala divákov a hudobných fanúšikov, ale aj samotnú hudobnú autorku.

Médiá dokonca písali o tom, že speváčka Sia si dievčatko vybrala za svoju múzu, čo následne potvrdila aj spolupráca na ďalšom klipe. Elastic Heart a Chandelier spoločne na YouTube dosiahli doposiaľ viac ako 9 miliárd prehratí, čo, samozrejme, prispelo aj k popularite samotnej Zieglerovej.

Tanečnica a herečka Maddie Ziegler na zábere z...
Tanečnica a herečka Maddie Ziegler v roku 2014...
+9Eddie Benjamin a  Maddie Ziegler  na premiére...

Dievčatko pritom už vo veku účinkovania v klipoch malo za sebou početné skúsenosti s tancom, niekoľko titulov či víťaznách pohárov zo súťaží, ale tiež účinkovanie v reality-šou Dancing Moms. Po úspechu s hitmi Sie sa Maddie stala porotkyňou v súťaži So You Think You Can Dance a magazín TIME ju zaradil medzi najvplyvnejšie tínedžerky planéty. Okrem toho sa objavila aj v rebríčku 30 pod 30 ekonomického magazínu Forbes.

zväčšiť Herečka a tanečnica Maddie Ziegler predstavila... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Herečka a tanečnica Maddie Ziegler Herečka a tanečnica Maddie Ziegler predstavila na festivale Sundance novinku My Old Ass.

Dnes dvadsaťročná rodáčka z Pittsburghu, ktorej v žilách koluje poľská, nemecká a talianska krv, sa stále venuje aj tancu. Na prvú koľaj však prišlo herectvo. Objavila sa napríklad v školskej dráme The Fallout, mimoriadne oceňovanej kritikmi, či v novom spracovaní West Side Story.

Herečka Katarína Morháčová. Čítajte viac Katarína Morháčová: Netvrdím, že v Amerike je všetko perfektné, ale slovenské úrady a muži majú čo zlepšovať

A celkom čerstvo ju mohli vidieť aj zástupcovia médií a fanúšikovia na filmovom festivale Sundance. Tam Maddie prišla predstaviť nový projekt My Old Ass, americkú komédiu v réžii Megan Parkovej. Ako sa menila Maddie rokmi? Pozrite sa v našej galérii.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ