Víťazi Eurovízie Pocisková a Mikulčík: Prekvapilo ich, že majú fanúšikov

Slovensko už má jasného zástupcu na medzinárodnom finále Eurovízie, ktoré sa uskutoční v Moskve. Vďaka diváckym hlasom i rozhodnutiu poroty poletí do ruskej metropoly Nela Pocisková a Kamil Mikulčík.

09.03.2009 01:44 , aktualizované: 08:07
Kamil Mikulčík a Nela Pocisková Foto:
Víťazi národného kola Eurovízie Kamil Mikulčík a Nela Pocisková.
debata

Dueto Leť tmou, ktoré hereckí a spevácki kolegovia zaspievali v nedeľu večer v STV, bodovalo už v priebehu večera, hoci na program sa dostala až k záveru šou. Po skončení hlasovania však diváci definitívne potvrdili, že práve pieseň z pera Rasťa Dubovského, je absolútnym víťazom.

„Nervózni sme boli dosť, možno aj o trošku viac ako minulý týždeň,“ prezradila tesne po vyhlásení výsledkov nežnejšia polovička dvojice – mladučká Nela Pocisková. „Cítili sme istú zodpovednosť voči ľuďom, ktorí posielali hlasy na naše esemeskové číslo. Sme veľmi prekvapení, aký vysoký počet to bol,“ pokračoval Kamil Mikulčík. Obaja speváci sa zhodli, že s nedeľňajším výkonom sú spokojní. „Myslím si, že sme odviedli dobrú robotu,“ skonštatovala Pocisková. „V rámci toho, čo sa tu dalo urobiť, sme sa snažili,“ dodal jej partner.

Hoci o pracovné ponuky a plné miesta v diári nemá ani jeden z dvojice núdzu, do Moskvy vraj poletia. Možné je aj to, že pesnička Leť tmou bude na svetovom finále prezentované v anglickom jazyku. „Záleží to aj od toho, čo povie niekto kompetentný. Ale celkom by sa mi k tejto skladbe anglická verzia hodila,“ zhodnotil Mikulčík.

Oboch interpretov prekvapilo, že majú fanúšikov. „Niektoré kapely podporujú celé fankluby, takže naše víťazstvo je ešte stále na neuverenie,“ prezradila Pocisková. Zaujímavosťou je, že spoločne s hercom a členom vokálnej skupiny Fragile patrili medzi interpretov, ktorí nemajú na konte žiaden album. Nakopne ich teda víťazstvo v Eurovízii aj v tomto smere?

Tomáš Bezdeda skončil vo víťaznej trojke. Foto: Milan Krupčík pre STV
Tomáš Bezdeda Tomáš Bezdeda skončil vo víťaznej trojke.

„Nela určite má na to, aby vytvorila vlastný album. A verím, že možno práve tento úspech môže byť podnetom na vlastný album,“ adresoval slová na mladú kolegyňu Mikulčík. Nela Pocisková, ktorú poznajú aj diváci slovenských muzikálov, dodala, že vlastný projekt má v pláne. „Nehovorím, že v blízkej dobe, ale určite niekedy raz áno,“ skonštatovala.

Do prvej trojky okrem dvojice známych hercov, ktorí sa spoločne objavujú aj v relácii Ordinácia v ružovej záhrade, postúpila aj skupina Mukatado a spevák Tomáš Bezdeda. Tí sa objavia na pozícii náhradníkov pre prípad, ak by sa víťazi do Moskvy nemohli dostaviť. 

Speváčka Mária Čírová spievala Búrku. Foto: STV
Mária Čírová Speváčka Mária Čírová spievala Búrku.

Celkovo sa tento rok do slovenského kola Eurovízie prihlásilo 177 súťažiacich. V nedeľňajšom finále vystúpilo šestnásť interpretov, medzi nimi Andrea Zimányiová, Robo Opatovský, Mária Čírová, Komajota či Smola a Hrušky. Diváci podporili aj siedmich účastníkov speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar, napríklad Michala Chrenka, Martinu Schindlerovú či Sama Tomečka.

Víťazná skladba Eurovízie

Šancu reprezentovať Slovensko však pre nedostatok hlasov nedostal niekoľkonásobný Zlatý slávik Peter Cmorik, z finále pre údajné útoky tlače odstúpila najpopulárnejšia kapela posledných rokov Desmod. Organizátori zo Slovenskej televízie však od začiatku podotýkali, že ide o súťaž pesničiek a nie zvučných mien.

Výsledky SMS-hlasovania vo finále Eurovízie
01. Kamil Mikulčík a Nela Pocisková – Leť tmou
02. Tomáš Bezdeda – Každý z nás
03. Mukatado – Ja sa mám
04. Mária Čírová – Búrka
05. Martina Schindlerová – Krídla
06. Robo Opatovský – Prší
07. Samo Tomeček a Free Inna Cage – To, čo chceš
08. Janais – Taram ta rej
09. Smola a hrušky – Na čom záleží
10. Peter Bažík a Andrea Súľovská – Nebudem stáť
11. Komajota – 7 nocí
12. Michal Chrenko – Proti prúdom
13. Robo Šimko – Môj anjel spí
14. Andrea Zimányiová – Prines si ten kľúč
15. Zachariáš Hubáček – Bolo bolo
16. VIP – Hviezdy
Speváčka Andrea Zimányová.
Martina Schindlerová s pesničkou od Janka...
+10Partneri na pódiu aj v súkromí - Andrea...
debata chyba

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...