Legendárny seriál Sanitka sa vracia. Aj s Adamovskou a Hanzlíkom

Česká televízia od septembra ponúkne pokračovanie obľúbeného seriálu Sanitka. Informovala o tom v pozvánke na tlačovú konferenciu, ktorú budúci týždeň organizuje spolu so zdravotníckou záchrannou službou hlavného mesta Prahy.

11.07.2013 02:00
Zlata Adamovská a Jaromír Hanzlík Foto:
Zlata Adamovská a Jaromír Hanzlík v pôvodnom seriáli Sanitka.
debata (2)

Pôvodnú jedenásťdielnu sériu príbehov doktora Janderu teraz ČT1 reprízuje v pondelkovom večernom vysielaní. Pokračovanie seriálu pod názvom Sanitka 2 bude mať 13 dielov.

Z pôvodnej zostavy sa na scéne objaví okrem iného doktor Vojtech Jandera v podaní Jaromíra Hanzlíka a herečka Zlata Adamovská ako Janderova prvá manželka Eliška. Janderovho brata Jardu a švagrinú Alžbetu budú opäť hrať Tomáš Juřička a Ivana Andrlová a doktora Madre znova Petr Kostka.

Autorom nových príbehov z prostredia záchrannej služby je Ivan Hubač, syn autora pôvodného seriálu Jiřího Hubača. „S otcom sme konzultovali predovšetkým osudy a vývoj pôvodných postáv, o pokračovaní sme sa samozrejme bavili, ale pred bielym papierom som bol nakoniec vždy sám,“ uviedol už skôr scenárista.

Zmena sa odohrala aj na režisérskom poste, zatiaľ čo prvú sériu, ktorá bola uvedená v roku 1984, natočil režisér Jiří Adamec, réžie nových dielov sa ujal Filip Renč.

Pokračovanie sa odohráva v súčasnosti, podkladom pre dramatické stvárnenie sú väčšinou skutočné prípady z každodennej praxe pražskej záchrannej služby. Podľa Českej televízie seriál obsahuje rad akčných scén, ktoré ukazujú prácu záchranárov a lekárov v najväčšom nasadení. Nemocničné scény novej série sa točili vo Fakultnej nemocnici Na Homolce a v Motole.

2 debata chyba

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...