Jay Leno odvysielal poslednú talk-šou, Obama ho poslal na Antarktídu

V emotívnej atmosfére sa v noci zo štvrtka na piatok rozlúčil zrejme najznámejší americký moderátor a komik Jay Leno s moderovaním populárneho programu "The Tonight Show " na stanici NBC.

07.02.2014 07:36
Jay Leno a Billy Crystal Foto: ,
Hosťom v záverečnej talk-šou Jaya Lena (vpravo) bol herec, komik a moderátor Billy Crystal.
debata

Po 22 rokoch opustil so slzami v očiach talk-šou, ktorej vtlačil tvár a ktorú dodnes kopírujú desiatky komikov v USA aj po celom svete. Osobne či prostredníctvom videozáznamu sa s Lenom rozlúčil rad prominentných Američanov vrátane prezidenta Baracka Obamu.

Šesťdesiattriročný komik nazval pôsobenie v show „najlepšími 22 rokmi môjho života“. S reláciou sa už lúčil raz pred piatimi rokmi, ale dlho nevydržal a vrátil sa späť, tentokrát je však podľa neho odchod definitívny. „Ste hrozne milí. Nemám rád lúčenia, ale NBC má,“ povedal divákom vo svojom poslednom programe.

Hosťom v záverečnej talk-šou Jaya Lena (vpravo)...
Zľava: Carol Burnett, Sheryl Crow, Jack Black,...
+3Moderátor Jay Leno sleduje vystúpenia Gartha...

Leno poznamenal, že počas prvého roka vysielania stratil matku, o rok potom otca a neskôr aj brata. „Tým som zostal celkom bez rodiny. A títo ľudia sa stali mojou rodinou,“ vyhlásil dojatý Leno smerom k štábu relácie.

Hosťami jeho poslednej šou boli spevák Garth Brooks a herec Billy Crystal, ktorý sa objavil aj vo vôbec prvej Lenovej The Tonight Show. Crystal sa v jednej chvíli zahral na moderátora, keď požiadal o hudobný pozdrav pre Lena známe osobnosti ako moderátorku Oprah Winfreyovú, herca Jacka Blacka či modelku Kim Kardashianovú.

V predtočenom videoposolstve sa s Lenom rozlúčil ďalší rad osobností vrátane prezidenta Obamu, ktorý bol pred časom tiež jedným z jeho hostí. „Jay, za tie roky ste o mne povedali peknú riadku vtipov, ale nemajte strach. Nehnevám sa. Dúfam, že máte poriadny kabát, chlape,“ vyhlásil Obama so žartom a dovetkom, že Lena menuje americkým veľvyslancom na Antarktíde.

Odchádzajúceho komika nahradí v šou 17. februára jeho mladší kolega Jimmy Fallon. „Sledujte Jimmyho Fallona. Vďaka, ľudia, uvidíme sa neskôr! Už idem domov, miláčik!“ povedal Leno na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #rozlúčka #Oprah Winfrey #Jay Leno #talk-šou

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...